Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Freeze efter en sejr i Odense i juli 2021. Nu gør hesten comebackFoto: Gorm Johansen

Freeze har svømmetrænet sig frem til comeback

FREEZE 230721 DSC 4565
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
02. februar 2023 14:55

»Jeg vil ikke høre noget fra nogen, hvis hesten flopper, og heller ikke hvis den går alene over banen,« siger Jeppe Juel, der tager alle mulige forbehold inden derbydeltageren Freezes comeback fredag på Jydsk Væddeløbsbane.

Af Niels Jørgensen

Den evnerige Freeze med seks sejre i 15 starter har ikke været i løb siden Dansk Trav Derby 2021, men fredag på Jydsk Væddeløbsbane er det tid for comeback efter 18 måneders løbsfravær. Jeppe Juel erkender blankt, at han ikke aner om det bliver fugl eller fisk.

»Freeze (5. løb) kommer tilbage efter et helt uvant oplæg. Han har bare svømmetrænet. Vi var nødt til at gøre noget drastisk. Han holdt ikke til min træning, så enten skulle hesten stoppe eller også skulle vi prøve noget helt nyt. Derfor har hesten svømmetrænet i 6-7 uger hos Kaj Jensen, som har hjulpet mig med det,« siger Jeppe Juel og tilføjer:

»Freeze er blevet sindssygt god til det, men det er med blandede følelser at jeg kører ud. Den slags heste plejer jeg altid at have godt forberedt og en god feeling med, men her ved jeg ikke om det bliver fugl eller fisk.«

Set i bakspejlet mener Jeppe Juel, at man simpelthen har villet have hesten gjort for god.

»Hesten har kapacitet til at være en af de allerbedste i årgangen, men den er simpelthen for “blød” og tåler ikke mig. Vi har villet have hesten for god eller for velforberedt ved at vi hele tiden har villet yppe og skærpe ham, og det har han ikke stået for,« konstaterer Jeppe Juel.

»Nu synes vi hesten skal have en chance uden at jeg splitter den ad forinden. Sarah kørte fire bløde intervaller med hesten i lørdags. Da var han lige så fantastisk som han altid har været, og vi bestemte os for ikke at køre hårdere, for ikke at ødelægge noget igen. Nu må han komme tilbage på et andet niveau og løbe sig lidt i form. Klarer han ikke det, så skal han ikke være travhest længere,« siger Jeppe og tilføjer:

»Lige nu har jeg ingen forventninger. Jeg håber bare at han kommer til at gå et fint løb. Så ved alle hvilken kapacitet hesten har. Når så den har startet et par gange, så tror jeg det bliver rigtig godt. Det må være en outsider. Jeg vil ikke høre noget fra nogen, hvis hesten flopper, og heller ikke hvis den går alene over banen.«

Med til Århus har Jeppe Juel desuden Idolez Moi, der i to starter ikke har levet op til forventningerne.

»Idolez Moi (8. løb) floppede katastrofalt senest i Aalborg. Den burde have vundet let. Vi har ikke fundet fejl på hesten så den må ud igen. Nu er det voltestart, hvor hesten har været dum to gange, men nu har den fået et vældig fint spor et. Det er vel en triochance, hvis den opfører sig ordentligt,« siger Jeppe Juel om hesten som er vindertippet i baneprogrammet. Det kan ses HER

Der findes yderligere træner- og kuskekommentarer på Jydsk Væddeløbsbane hjemmesiden HER