Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Fox On The Run S omgivet af ejerkvartetten i Stald Fox Four FunFoto: Ole Hindby

Fox On The Run S udstråler overskud

Fox On The Run S
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
03. februar 2023 7:00

Stald Fox Four Fun har hest for sjov. Og sjovt har det især været i Fox On The Run S’ seneste fire starter på hjemmebanen.

Af Niels Jørgensen

Siden sensommeren har stemningen været ekstra høj omkring et af bordene i “Galopbaren” på Jydsk Væddeløbsbane. Især når Fox On The Run S har været til start.

Der er tale om et stambord for en vifte af mangeårige travfans, hvoraf de fire gik sammen om at købe Fox On The Run S. Siden har hesten stort set gjort rent bord i løbene. De seneste fire starter på hjemmebanen har alle resulteret i sejre. En femte kan meget vel tænkes at komme i dagens 7. løb – et amatørløb – hvor dygtige Mathias Jensen har fået tilliden.

Hvad er baggrunden for, at Fox On The Run S sådan har rullet sig ud?

»Det ville alle heste gøre, hvis de kom til mig,« lyder det kækt fra Henrik Lønborg.

»Nej, men vi behandlede hesten lidt på højre forknæ, da vi fik ham og så er han blevet kastreret. Han havde nu vist gode takter inden kastrationen, men det var mest fordi han var for hård ved sig selv at vi skred til kastration, så forknæet har været hovedproblemet. Nu har han et vidunderligt liv med fire hopper som han går og nusser om i folden.«

Jess Schulzes idé

Set fra siden forekommer hesten at løbe med et helt vildt overskud, og både ejere og træner havde haft et godt øje til Fox On The Run S inden den blev erhvervet.

»Det var lidt Jess Schulzes idé. Han var varm på hesten og kom og spurgte mig, da jeg havde kørt den i løb. Jeg kunne også godt lide hesten, så derfor bød vi på den,« forklarer Henrik Lønborg om forløbet der førte til, at hesten nu ejes af Stald Fox Four Fun – et pseudonym for fire slagfærdige herrer, deriblandt beslagsmed Jess Schulze.

Hvor slutter eventyret?

»I Europaderbyet højre rundt i Berlin,« lyder det fortsat i det muntre hjørne fra Lønborg med henvisning til at højrevejen på Jydsk Væddeløbsbane har vist sig at være yndlingsbanen for den nu seksårige Great Challenger-søn. Den står aktuelt med 172.500 kroner på præmiekontoen og tilsyneladende med rum for yderligere succes.

»Frem for alt tror jeg at stayerløbene vil være gode til hesten. På V75-dagen i Aalborg blev det bare lidt forkert for os, men hesten afsluttede rigtig godt. Det bliver en fin hest op i klasserne.«

Kommer hesten også til at hævde sig venstrevejen rundt?

»Bestemt. Det gjorde den også i Aalborg som fjerde på en lidt halvdårlig bane og mod gode heste,« siger Henrik Lønborg.

Og chancen i dag?

»Fox On The Run S (7. løb) har jo Århus som sin favoritbane. Den går utroligt gode løb på banen, og konkurrenterne ser vel overkommelige ud, så han skal være en god vinderchance,« siger Henrik Lønborg.

Han giver staldens øvrige tre deltagere følgende ord med på vejen:

»Girlpower (2. løb) gik rigtig godt senest efter at den var blevet generet til galop i staldsvinget. Der var klar fremgang for hende, så det må være en lille triochance.«

»Cabo Suroeste (5. løb) gik godt efter galop senest. Det var en kuskefejl. Hesten har galopperet de seneste gange og det skal den selvfølgelig ikke gøre her, men formen er god på hesten og han kan tage en præmie.«

»Endless Dreams (5. løb) har fået et dårligt spor, og det er en lidt speciel hest som helst skal sidde med oppe foran i løbene, hvilket bliver svært her. Jeg synes, at han har trænet godt, så jeg håber og tror, at han vil gøre en god indsats. Herefter må vi se hvor langt det rækker fra dette startspor. Det er en outsider,« siger Henrik Lønborg.

Jydsk Væddeløbsbanes fredagsprogram byder på 10 løb fra kl. 15.45. Baneprogrammet kan ses HER

Der findes yderligere træner- og kuskekommentarer på Jydsk Væddeløbsbanes hjemmeside HER