Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Vi genfinder 100 bånd med med danske storløb før år 2000.Foto: Burt Seeger.

Det nostalgiske hjørne - Copenhagen Cup 1996

Detnostalgiskehjoerne
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
22. februar 2023 16:00

Copenhagen Cup 1996 gik til amerikanske Triple T Storm efter føring fra start til mål. Det ser vi i denne uge tilbage på i det nostalgiske hjørne. 

Af Mikkel Johansen

Det var et stjernespækket felt, som var samlet til at dyste om sejren i Copenhagen Cup 1996, hvor der ventede vinderen 400.000 kroner. 

Vinderen af løbet blev amerikaneren Triple T Storm, som var med i den mere betroede ende af deltagerne. Den stod således til et vinderodds på 46:10 - kun overgået af Storstadsbusen og B Cor Pete. 

Hesten blev kørt af legendariske Jos Veerbeck og ramte spidsen direkte efter en kort duel med B Cor Pete, som fik varetaget sine chancer af afdøde Olle Goop. Den mest betroede deltager med danske briller var Frisky Frazer, men denne galopperede tidligt i løbet. Det samme gjorde den knebne favorit, Storstadsbusen. 

Rival Damkær, som blev solgt til det svenske i derbysæsonen, landede udvendigt på den førende efter ca. 800 meters kørsel, men måtte give fortabt derfra rundt sidste sving, hvor der kom angreb i sporene fra bl.a. Pride Of Petite. Mest nærgående til slut blev dog vinderhullets B Cor Pete, som fik chancen med 100 meter til mål. 

På det tidspunkt var Triple T Storm imidlertid over alle bjerge og i sikker stil vandt Triple T Crown-sønnen løbet i tiden 1.14,1/2011m. Samme vindertid præsterede Zoogin året efter, men sidenhen er løbet aldrig vundet i en ringere vindertid end 1.13,5. 

Den absolutte rekord står Robert Bi noteret for, da den i 2015 vandt i vanvittige 1.10,0/2011m - hvilket også var ny verdensrekord. 

I 1996-udgaven af Copenhagen Cup blev bedstplacerede danske islæt Rudolf Le Ann, som søgte indvendigt og var kort slået til fjerdepladsen. 

(Gen)se løbet her.