Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Bo WestergaardFoto: Gorm Foto

Lovende ungheste vises frem

Bo Westergaard 210423
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
24. april 2023 7:00

»En af vore bedste treåringer i stalden,« siger Bo Westergaard om Jumanji SH, som debuterer i dag på Spar Nord Arena. Han vurderer hesten til at kunne løbe en 1.16-tid i debuten. 

Af Niels Jørgensen

Bo Westergaards storstald er repræsenteret stort set overalt i øjeblikket. Efter fire sejre fredag i Odense og en mislykket Århus-tur, handler det i dag om hjemmebanen Spar Nord Arena. Her starter stalden fire treåringer. De tre er debutanter, den fjerde har gjort en enkelt start.

I 5. løb kører Bo Westergaard debuterende Just A Lady – en lillesøster til Eros Zola – fra spor 1.

»Just A Lady (5. løb) er i bund og grund en fin hest. Den er selvfølgelig urutineret, men har god kapacitet. Den kan vel en 1.18-tid,« siger Bo Westergaard.

Hesten blev godkendt allerede i august, hvorfor debuterer den først nu, og hvilken type er der tale om?

»Hun var ikke klar. Det er et SJ’s Photo-afkom og de er lidt sent udviklet. Det bliver en stærk og fin hest, men ikke nogen tidlig hest.«

Kan hesten udnytte spor 1?

»Nej, det kan den ikke. Den er ikke hurtig nok.«

Men den kan vinde alligevel?

»Ja.«

I samme løb kører Christian Sejer J C fra spor 2.

»J C gik godt første gang. Det blev bare for hårdt. Den gik 1.18,2 fra “dødens” og blev bare træt. Hun får spids i dette løb, og hvis han kan få dæmpet lidt, så er det ikke umuligt at han kan vinde løbet. Det er nok en bedre chance end min,« siger Bo Westergaard.

»Kan vel en 1.16-tid«

I dagens andet løb med samme proposition, et amerikanerløb for heste med højst 9.500 kroner, har Bo Westergaard-duoen også spor 1 og 2 al den stund at de er debutanter og de eneste heste uden indtjening.

Her giver Bo Westergaard debut til Jumanji SH. Med Moonlight SH som mor er den lillesøster til så fine heste som bl.a. Come On Hugo og Fritjof SH.

»Jumanji SH (8. løb) er en god hest og nok en af vore bedste treåringer i stalden. Han har gjort alt rigtigt. Det er en stor og lidt tung hest. Den kan en 1.16-tid og er vel den bedste chance blandt mine fire treåringer på dagen,« siger Bo Westergaard.

Kan det blive til direkte føring fra indersporet?

»Jeg ved det ikke. Jeg har aldrig vist ham startbilen. Man må følge hesten lidt i prøvestarterne, men jeg tror ikke at han er noget lyn fra start.«

Men det er en vinderchance?

»Ja, det er det.«

I dette løb hedder Christian Sejers debutant Itziar. Moderen Ann’s Chinadoll har tidligere bragt bl.a. Thai Zeus (314.000 NOK) og Enjoy My Doll (247.000 SEK).

»Itziar mangler lidt i at være helt sejrsaktuel. Den kan 1.18, men det tror jeg bare ikke er nok her. Det er en stabil og god hest. Det bliver en starthurtig og fin traver.«

Hvad sker der fra spor to i debuten?

»Jeg ved ikke hvordan hesten er bag startbilen, men hun virker som en hurtig hest, så det handler om at få en fin position.«

To køreture til ung kusk

21-årige Christian Sejer er forholdsvis ny i teamet og får nu chancen bag to af staldens mange ungheste.

»Christian er kommet hjem fra Sverige og har været i stalden i en måneds tid eller to. Nu er Nicklas Korfitsen jo udelukket så Christian får chancen. Han har været ude at rejse i nogle år. Det var tid for ham at vende snuden hjem, og da vi manglede folk blev det naturligt for ham at arbejde hos os,« siger Bo Westergaard.

Hvilket indtryk har du af hans kørehænder?

»Ud fra hvad jeg har set i træningen ser det godt ud, men han har jo ikke kørt så mange løb,« siger Bo Westergaard om Christian Sejer, der i travdata står noteret med to sejre i 41 starter.

Håber at vinde “nogle stykker”

For stalden er dagens løb blot afsættet for en travl uge med løbsopgaver i både Sverige, Norge og Danmark.

Hvor mange løb vinder I i den næste uges tid?

»Jeg vil godt nok håbe, at vi vinder nogle stykker. Vi har jo en lidt hård weekend foran os,« siger Bo Westergaard med henvisning til at man på lørdag har heste til start både i Örebro og på Forus, mens det søndag gælder Musketererdagen i Skive.

I skrivende stund foreligger startlisterne til weekendens baner ikke, men alene til V86-løbsdagen onsdag på Åby starter stalden 12 heste.

»Onsdag er vores bedste chance nok Hillary Kyvsgård. På Forus starter vi gode heste. Det er Thai Mississippi, Thai Kansas m.fl. og de er klar til at levere gode løb. Skive er den første danske storløbsdag og den glæder vi os altid til. Vi starter 10-12 heste med god kvalitet, og det er klart, at vi håber at kunne gøre os gældende i hovedløbene.«

Har du bestilt gode spor til open stretch til Nicklas. Han vandt vel tre løb fra den position på Musketererdagen sidste år?

»Ja, hvis ikke det var fire. Vi må se om der bliver plads derinde,« slutter Bo med en latter.

Mandagsløbene i Aalborg indledes kl. 17.00. Baneprogrammet kan ses HER