Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

De danske banefolk på Halmstad-besøg

Billede2 Halmstad
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
24. april 2023 10:31

I bestræbelserne på at kunne præsentere de bedst mulige baner på de danske løbsdage har banefolkene over det seneste år været samlet flere gange. I sidste uge skete det så via en tur over Øresund.

Af Sigrid Eglin

Banefolk fra alle landets travbaner samledes i Halmstad i onsdags til en inspirations- og læredag, hvor et særligt aktuelt emne var i fokus – nemlig vanding af banerne.

Solen har stået smukt den sidste uge, og forhåbentligt ser vi ind i de kommende måneder med mere sol og varme i luften. Man fristes til at sige, at inspiration og indsigt i vandingspraksis dermed faldt på et tørt sted.

Banemester på Halmstad Travet, Håkan B Johansson fungerede som informatør i lighed med de to tidligere sammenkomster. Håkan viste banefolkene Halmstads nye og store vandspreder, som i øvrigt er fabrikeret i Danmark. De fremmødte banefolk blev også indviet i, hvorledes Håkan og hans bror, Jørgen griber tingene an på forud for en løbsdag.

Billede Halmstad

Foto: Repræsentanter fra Odense, Skive, Lunden og Falster på besøg hos Fyllinge Smide, som bød de danske gæster på kaffe og kage.

Dagen stod også på en bilrundtur på Halmstads store og flotte område samt en besøgstur til Fyllinge Smide. For gruppen af banefolk ledes tankerne dermed straks på en harver, som virksomheden producerer, og som de fleste danske og svenske baner benytter sig af. For de fleste af os andre forstås en harve primært som det redskab, der bruges, når jorden skal bearbejdes.