Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Racing Arena Aalborg: Spænding til det sidste i kampen om årets galophest

Banen 365
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
22. september 2022 9:00

I aften afvikler Racing Arena Aalborg årets fire sidste galopløb. Både i kampen om titlen "Årets galophest" samt i flere af championatskampene er spændingen intakt.

Af Henrik Brendholdt

Der er fire travløb og fire galopløb på menuen, når Racing Arena Aalborg i dag afvikler en såkaldt kombidag. Travløbene starter klokken 16 og galopløbene klokken 17.45.

Hovedbegivenheden hos fuldblodshestene er det traditionsrige Kop og Kande Aalborg Store Handicap, hvor klasse 3 hestene dyster om en samlet præmiesum på 57.000 kroner. 

Den lokale galoptræner Tina Mortensen har to heste med i hovedløbet. Den ene er Appel Au Maitre-sønnen Totally Convinced, som er førende i kampen om at blive "Årets galophest" i Aalborg med 48 point.

Vallakken "pustes" dog i nakken af flere heste, da East Meets West har 43 point, Voguela 41 point, mens Alli Cat og Voguela har 33 point. Alle fem heste starter på finaledagen, og da pointsystemet giver 21 point ved sejr, 10 point ved andenplads, og fem point ved tredjeplads, så kan alt ske.

Træner Tina Mortensen er dog ikke så optimistisk inden løbet, hvor hun også starter Targaryen.

  -  For begge heste gælder det, at de møder en klasser over de er vant til. Totally Convinced skal have alt på sin egen måde. Han kommer sjældent træt hjem efter løb, og kan mere end det han har vist. Der er et par heste i feltet der bliver svære at slå.

Totally Convinced 21. juniTotally Convinced har haft en fin sæson med to sejre, og en indtjening på næsten 50.000 kroner. Foto Hesselborg Foto.

Staldens tredje starter på finaledagen er debuterende Dark And Stormy, som i et Newcommer løb med kun fem heste til start.

  -  Han er en rolig type, som skal bruge et par starter på at lære jobbet. Vi tager starten som et prøveløb, jeg kunne godt tænke mig der var gået et par uger mere for ham mentalt. Han er en hest der bevæger sig fint, fortæller Tina Mortensen.

Trænerens heste har i år indløbet 310.759 kroner imod 447.615 kroner i fjor. Med næsten to måneder tilbage af sæsonen, og en kommende storløbsstart i vente, så kan sidste års tal stadig nåes

  -  Flambeau Rouge har gjort det godt længe. Han har været nummer et og to i de sidste otte starter. Jeg har meldt hende i et Listed løb i Stockholm den 16/10. 

  -  Ile De Circe som har vundet fire sejre i år starter ikke mere i år. Jeg føler der er så mange opgaver til den næste år, at vi gemmer hende.

FLAMBEAU_ROUGE_D2I4181Tina Mortensen har et Listed Løb på Bro Park i tankerne for Flambeau Rouge. Foto: Burt Seeger.