Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Sif B. Larsen er glad som en spillemand efter sejren med Zico C CFoto: KM Foto

Ponyligafinaler på Racing Arena Aalborg

Sif Er Glad
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
01. oktober 2022 19:10

Lørdag eftermiddag trodsede mange børn og unge mennesker det regnfulde efterårsvejr, nu hvor der skulle dystes om fine gavekort og sejrsdækkener, da der var ligafinaler for ponyhestene i Aalborg.

Af DH Sport

 Akleia

Dagen startede med finalen i Fast Riders Junior, hvor sejren gik sikkert til Akleia og Nathalie K. Hansen fra Charlottenlund. Undervejs havde parret været toneangivende fremme i feltet, sammen med Isaiah Gallaway og Isabella Henriksen. Men op mod mål var der ingen tvivl om sejren.

Soeren Riwal

Adam Køhler vandt Bronzeligaen

Løbet efter var det Søren Riwal, som var først på stregen og hesten tog dermed sin femte sejr i denne sæson. Denne gang vel understøttet af Adam Køhler, som tidligt i løbet kørte sig til spids og sidenhen var der aldrig tvivl om sejren til parret fra Odense.

Jamayka

Første årssejr til Jamayka

3. løb var finalen i sølvligaen og selvom der kun var seks heste til start, så blev det en meget spændende dyst om sejren. To heste stred hele vejen mod målstregen og med det blotte øje var det svært at skille Jamayka og Buller ad, men målfotoet afslørede af Jamayka havde mulen først på stregen og tog dermed sin første årssejr, velassisteret af Alberte B. Christiansen fra Skive.

Zico C C

Fartfest i guldligaen

Dagens klar bedste opgør var på papiret opgøret i guldligaen hvor hele 13 heste stillede til start. Fra start var det naturligvis de heste som stod i forreste geled, der var toneangivende, men da slaget skulle stå, var det hestene fra de bagerste rækker, som spillede deres speed ud og man fik for alvor smæk for skillingerne i dette løb. Med 700 meter til mål fik Sif B. Larsen sat skub i Zico C C fra bagfeltet og hesten skød en fart, som ingen andre i feltet kunne følge eller dæmme op for, og den vandt til sidst med to længder ned til Maxzimus med Camilla G. Jensen.

Dagens øvrige løb

Udenfor ligafinalerne blev løbene vundet af: Søren Riwal/Signe Henriksen - Gubban/Victoria L. OlssonBåtares Grim/Mads VesterlundIdun/Julie Gravesen og Maxzimus/Camilla G. Jensen.

Ros til de unge mennesker 

De unge mennesker fik i den grad vist, at ponysporten i Danmark virkelig er blevet sat i faste rammer og er i en rivende udvikling. Der blev vist meget fornem og disciplineret kørsel/ridning og hestene fremstod i en meget fin forfatning og der er mange talenter blandt de unge mennesker, som vi helt sikkert kommer til at høre mere til i fremtiden.

Fotos: KM Foto