Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Gommans med gode spor og ligeså fine chancer

Gaia _P_med _John _Gommans _14_september _2021_Fotograf _Torben _Ager _Travfoto _Bornholm _TKA_1282
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
14. maj 2022 6:00

Den regerende trænerchampion John Gommans har flere fremtrædende chancer denne lørdag som optakt til Copenhagen Cup-dagen, hvor løbene igen starter klokken 11.00.

Af Mikael Due Lund

Med startspor 3 som højeste nummer i fire autostartløb og spor 2 i dagens begynderløb har træner John Gommans en favorabel løbsdag foran sig, hvor den gode kuskeform kan fortsætte.

Du har trukket lave spor denne løbsdag. Har du vinderchancer i flere opgør?

- Jeg har været heldig i lodtrækningen og flere kan være med fremme og kæmpe om sejren, indleder John Gommans.

- Min bedste chance er i 5. løb med Lesia Boko, der vandt let i sin banedebut. Dog travede hun dårligt, men det beror på at hun trådte sig i koden. Hun blødte efter løbet og får i dag bandager og ringsko på, forklarer John Gommans, der kører bus for øens lokale selskab som suplement til trænergerningen.

- Hun er travsikker og nem at placere, og selv om Gekko I fra spids er hurtig, så tror jeg på god vinderchance her.

Der er fin form på Face Collection i 1. løb. Hvordan ser du på chancen?

-  Hun har været meget forbedret i år. Slapper mere af undervejs og kæmper helt til mål. Jørn har lavet et godt stykke arbejde i vinter og det har hun reageret positivt på.

Kan det gode spor udnyttes til spids?

- Jeg vil forsøge at køre til spids, og hun er hurtig. Den starter med trækvat for første gang som jeg tror gør hende endnu bedre. En vinderchance her også.

Familiehesten Tvingens King står også godt til i V4-3/V5-1?

- Den går kun når den sidder med fremme undervejs. Senest fik jeg ikke kørt på sidste langside og det tror jeg kostede sejren. Han vil helst ikke uden om for mange, skønner John Gommans.  

- Han kommer med lukket hovedlag og kan igen være med fremme, men de fleste i første række er starthurtige. Garderer man med et par stykker eller tre skal han med, men han kan ligeså godt gå et fint løb og være fjerde, betragter John Gommans.

Jawis har fået en fin indledning på sæsonen. Kan 1-tallet komme i 4. løb?

- Det kan det sagtens, men også her er der gode heste udvendigt for. Senest prøvede jeg at stikke på sidste hjørne, men han måtte støttes og det kostede måske sejren.

-  Han er en meget fin og lækker hest at køre og jeg tror kun han er bedre med et par løb i kroppen. Jeg kører offensivt og tror på vinderchance blandt flere.

- Han starter eventuelt med vatudtræk, forstår jeg på træneren. Det er kun en fordel, bedømmer John Gommans.

Dagen sluttes med Indus Dragon i 6. løb. Har den skuffet dig?

- Jeg havde nok håbet på mere, men den startede med virus i København og var plaget af det efterfølgende. Senest var jeg tilfreds. Den startede med nyt udstyr og sad fast med lidt i behold.

- Jeg må se hvordan han er op til bilen, men jeg kører gerne et rygløb igen og det kan være en af flere til triospillerne, betragter John Gommans.

Du starter ikke selv i dagens Supersprint over 1001 meter. Hvad tror du vindertiden bliver?

- Jeg tror Stand and Deliver vinder på en 14-tid. Den kommer sikkert med lukket hovedlag, og så kommer det til at gå stærkt.

Fra Gerrit til Willi Rode og Heinz Wevering inden Bornholm

For John Gommans har travsporten altid været en del af livet. Som barn fulgte han med i stalden hos faderen Gerrit Gommans, der ligeledes drev trænervirksomhed, først i hjemlandet og siden i Tyskland.

- Jeg startede med at arbejde for min far, hvor jeg faktisk også vandt min hidtil største sejr. Det var med vallakken Ombus Tribute, der vandt et løb hvor min far var storfavorit. Den var ejet af min bror Jim, erindrer John Gommans med smil på læben. 

- Der var omregnet til dansk valuta 120.000 kroner i førstepræmie. En herlig dag, hvor jeg flagrede rundt i tredje spor på banen i Dinslaken.

- Siden gik turen til Willi Rode, hvor jeg også lærte meget, inden jeg kom videre til herlige Heinz Wevering med en kæmpe stald og masser af storløbssejre, husker John Gommans.

- Siden blev det Bornholm for nu 20 år siden her i foråret, hvor mine børn bor og jeg virkelig trives med konstellationen med at køre bus og træne heste, fortæller John Gommans, der søndag går med i Lunden til Copenhagen Cup.

- Det program må man ikke gå glip af, afslutter den bornholmske hollænder. 

Baneprogram findes her

Kuskekommentarer findes her