Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Vi genfinder 100 bånd med med danske storløb før år 2000.Foto: Burt Seeger.

Det nostalgiske hjørne - Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix 1994

Detnostalgiskehjoerne
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
22. juni 2022 18:00

Som optakt til weekendens Grand Prix-strabadser ser vi tilbage på Sidari, som vandt Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix i 1994 for Vagn Honum. 

Af Mikkel Johansen

På lørdag køres Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix 2022 uden nogen stor forhåndsfavorit. Tilbage i 1994 blev den nuværende Fast Track-reporter Vagn Honum den helt store triumfator med en outsider i Sidari, som vandt løbet i ny banerekord; 1.17,1/1800m. En forbedring på 0,1 sekund af Rytme Bangsbo’s rekord, som var blevet sat året før. 

Dette efter en rejse i tredje par udvendigt, hvorfra Vagn Honum indledte eget angreb i opløbet. Allerede med 100 meter igen kunne han begynde at vinke ud til det talstærke publikum, og det er en oplevelse, som Vagn med glæde husker tilbage på:

- Det vækker selvsagt rigtig gode minder. Jeg kunne ikke finde ud af at køre i Aarhus, selvom jeg havde øvet mig i mange år dernede, så det var en fantastisk oplevelse, at det lykkedes at vinde så stort et løb som hoppe grand prix’et, fortæller han. 

Se Sidari’s sejr i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix her

Efterfølgende var hesten ude i derbysammenhæng. Den vandt sin prøve, men galopperede i selve hoppederbyet:

- Den blev kørt ned med en omgang igen, hvor jeg stadig havde alle kræfter i behold. For mig at se, var Sidari på daværende tidspunkt den bedste hoppe i årgangen, og jeg tror, hun også havde vundet derbyet uden galop.

Trods den manglende succes i årgangens største løb, mindes Vagn kun Sidari med lykke i stemmen:

- Der er ingen tvivl om, at det er én af de bedste heste, jeg har trænet. Oplevelsen at vinde hoppe grand prix’et rangerer blandt de tre største sejre, jeg nåede at tage som træner, siger han. 

Her, 28 år senere, giver Vagn sit bud på en vinder af Fair Finans Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix 2022:

- Jeg ser en hest som Global Yankee have en kæmpe chance. Den gik godt i prøven og bør kun være blevet endnu bedre, så det bliver min forhåndsfavorit, videregiver han slutteligt. 

Global Yankee opløb 15/8

Global Yankee er Vagn Honums favorit til sejren i årets hoppe grand prix. Sidste år vandt den samme løb for de treårige. Foto: Ole Hindby.