Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Aalborg-træner Kent Friborg vandt to løb ved hestevæddeløbene i AsaaFoto: Jesper Elbæk

Kæmpe publikumssucces i Asaa

Chela Nordal 5
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
10. juli 2022 22:00

Mens der blev afviklet storløb på Nykøbing Falster Travbane og Jarlsberg Travbane i Norge, så afviklede den nordjyske havneby Asaa sine årlige hestevæddeløb. For første gang siden 2019 pga. Covid19.

Af Jesper Elbæk

Og der var fyldt til sidste plads på publikumspladserne, hvor arrangørerne med Asaa Borgerforening i spidsen havde sørget for et kæmpestort legeland til børnene, og god mad og drikke til de voksne.

Vejrguderne var selvfølgelig også med nordjyderne, idet der var 23 grader, høj sol og en frisk vind. Det havde trukket 4.000 publikummer af huse, vurderede arrangørerne.

Aalborg-træner Kent Friborg dobbeltsejrede med Cjela Nordal, og Skive-amatøren Per Juul kunne også køre på æresrunde to gange med Veryfastgirl.

Herudover var der også montéløb, galopløb og ponytravløb på menuen, som i alt bestod af 12 løb. Der er totalisatorspil i Asaa, og omsætningen stoppede først ved 150.000 kr. Noget som de fleste danske baner vil skæve misundeligt til.

Virkelig flot arrangement, hvor det meste klappede. Dog måtte en enkelt montérytter hentes med ambulancen efter at være faldet af, men meldingerne går på, at rytteren er ok.