Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Vi genfinder 100 bånd med med danske storløb før år 2000.Foto: Burt Seeger.

Det nostalgiske hjørne - Jerard

Detnostalgiskehjoerne
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
23. november 2022 12:00

Det nostalgiske hjørne tager dig denne uge med tilbage til 70’erne, hvor Walther Kaiser Hansen var altdominerende med heste som Jerard og My Nevele.

Af Mikkel Johansen

En genganger i det nostalgiske hjørne - Tilbage i 60’erne og 70’erne var én mand tæt på at være altdominerende på nordens ældste travbane i Charlottenlund.

Navnet var Walther Kaiser Hansen. Allerede i en alder af 15 år begyndte han som staldmand hos diverse trænere, men han stablede først sin egen trænerforretning på benene efter aftjent militærtjeneste i 1950. 

Det lykkedes efterhånden for den karismatiske figur at få stablet et netværk på benene, og i en årrække blev der handlet flere heste hjem fra især USA. Heriblandt heste som My Nevele og Jerard, som hyppigt indtog vindercirklen herhjemme. Førstnævnte havde en lidt tung opstart og var ikke nogen sejrssluger fra første fløjt - Det samme kunne ikke siges om Jerard.

Jerard blev købt som treåring, men debuterede først på dansk grund et år ældre. Her var den overlegen, spillet til 1,09 gange pengene i toto’en. Samme dag vandt My Nevele også, og det medførte, at Kaisers to amerikanere en periode blev udelukket fra totalisatorspillet. Af den årsag, at de ganske enkelt var for overlegne i deres klasse. 

For Jerards del blev det til 17 sejre i træk og dermed en tangering af Taroks sejrsrekord på daværende tidspunkt, men i forsøget på at slå rekorden blev den henvist til andenpladsen af Bandy Candy, som for Niels Duus havde 20 meters forspring. 

De efterfølgende to starter genoptog Jerard sejrsrækken, men dernæst begyndte nullerne at fylde i hestens resultater, og den sluttede karrieren i 1982. 

Se en af Jerards mange sejre ved at klikke her

Travsportens Hall of Fame har lavet et portræt af hestens træner, Walther Kaiser Hansen. Det kan du læse her ved interesse.