Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Voldsom nytårssalut af Herbie

Herbie DSC_5794
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
30. december 2022 19:18

Herbie imponerede ved at vinde trods to galopper undervejs. Birger Jørgensen på tre æresrunder. Borups Viking vandt tiende årssejr på JVB. Morten Juul nåede lige at runde det ønskede årsresultat på to miller.

Allan Loft

Det var et ordentlig brag af en afslutning, treåringen Herbie i et Derby25-Løb skød af for træner Gordon Dahl, der sad i sulkyen. Parret lå på vej ind på opløbet langt nede i et udstrakt felt, men så var det, som om de blev skudt ud af en kanon. Afslutningen var helt mageløs, og en seks – syv konkurrenter blev ikke bare spist, men faktisk slugt i én mundfuld. Det gjaldt også længe førende Holachica, som, da opløbsstriden skulle indledes, egentlig lignede en sikker vinder

Sikke en nytårssalut i form af Herbies opløbsspurt, publikum blev vidne til – i øvrigt dygtigt  akkompagneret af det tiltagende nytårsskyderi fra banens omegn.

Herbie DSC_58091Herbie og Gordon Dahl på æresrunde efter dagens voldsomt imponerende præstation

Herbies præstation skal især ses i lyset af, at han satte sine tilhængere på pinebænken med et urovækkende stunt i form af et dobbelt galopindslag. Først fik han galop fra start, hvor han måske ikke satte vildt mange meter til, men alligevel havnede et godt stykke nede i feltet, og siden fik han også en lille rumler på på sidste hele langside.

Opdrættet af Stutteri Hancock

Herbie er faldet efter Centurion A T M og Majlis Palema. Vallakken er opdrættet af Stutteri Hancock ved Jesper Elbæk, og stutteriet kan nemt i denne Herbie have en rigtig reklamehest, hvis hesten undgår uheld. Indtil videre har Herbie nu tjent godt 40.000 kr. og i sine hidtil ni starter opnået tre sejre og én andenplads.

- Herbie gik voldsomt den sidste omgang. Han var for peppet fra start og ville mere, end jeg var indstillet på, deraf startgaloppen. Han spurtede fantastisk til slut, men først hundrede meter før mål begyndte jeg at tro på, vi kunne nå den førende Holachica, som jeg kunne se var begyndt at slå lidt af på takten, forklarede træner Gordon Dahl til Derby25 Live efter sejren, der kom i hus i tiden 1.17,2/1800 ma. Træneren fortalte videre:

- Jeg har kun kørt Herbie fejlfrit én gang, mens Birger har kørt ham én gang, og det var uden galop, så jeg tror, jeg for eftertiden lader Birger køre hesten. Herbie er for god en hest til at man ligger og kører fejl på ham.

Birgers triple

Omtalte Holachica blev kørt af Birger Jørgensen, der blev dagens oftest sejrende kusk med tre sejre, hvilket jo kun beseglede det lokale trænerchampionat, han for lang tid siden allerede havde sat sig på. Birger Jørgensen opnåede hermed et slutresultat på i alt 44 sejre for året på JVB foran René Kjær, der sluttede på seksten pinde.

Kenzo Flevo SC_5831Kenzo Flevo - kusk Birger Jørgensen, træner Morten Juul

Birger Jørgensen kørte de to heste, Morten Juul fra Skive havde til start for dagen. Udover nævnte Holachica var det Kenzo Flevo, der trives på JVB, og som derfor relativt nemt kunne tage en velfortjent sejr. Morten Juul kunne herefter sætte flueben ved målet om at køre mindst 2 millioner kr. ind til sin stald for året, hvilket var tredje år i træk, han kunne bogføre det resultat. Inden dagens løb gik i gang, manglede Morten Juul et par tusinde i at fuldende målet, og det nåede han jo som sagt.

Freeman DSC_5759Freeman først på stregen med Birger Jørgensen i vognen. Nummer to Grisling med Henrik Lønborg. De to heste er staldkammerater hos ejeren Lars P. Pedersen

Birger lagde fra land på løbsdagen ved at vinde med Lars P. Pedersens Freeman foran samme ejers Grisling med Henrik Lønborg. Det var Freemans anden sejr i træk på JVB.

Borups Viking DSC_5844Borups Viking afviser med meget lille margin Zolder As med Kent Friborg

Birger Jørgensen vandt derudover med Borups Viking, som med sejren beseglede titlen som Årets Hest 2022 på JVB med i alt 10 sejre i 14 starter. Borups Viking kom forholdsvist tidligt i løbet til front og holdt til stregen, men det var med det mindst mulige foran Zolder As med Kent Friborg i sulkyen.

Julia Doctor DSC_5778
Julian Doctor vinder for Kent Friborg før Gaghan Frisco med Henrik Lønborg

Samme Friborg kunne i en af de lavere klasser køre den fransk afstammede Julia Doctor til sejr, således at denne hoppe i sin niende start i karrieren kunne afskrive sig maidenstitlen. Julia Doctor ejes bl. a. Stald Rosenvang ved Flemming Reinholdt, som også har fornøjelsen af ejerskabet til Borups Viking.

Dagens løb fra JVB kan granskes på Derby25 Live.

Foto: Ole Hindby