Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Eddie The Eagle ved en sejr for Michael LønborgFoto: Ole Hindby

Skønt gensyn med Eddie The Eagle

Eddie The Eagle 141121
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
30. december 2022 7:03

Sejrsvante Eddie The Eagle har ikke startet siden februar. Ved sæsonfinalen i eftermiddag på Jydsk Væddeløbsbane når hesten at gøre en enkelt start på tærsklen til 2023.

Af Niels Jørgensen

Når Jydsk Væddeløbsbane i eftermiddag fra kl. 15.45 sætter punktum for det danske væddeløbsår med otte løb, er der samtidig gensyn efter 10 måneders fravær med en af banens bedste heste, Eddie The Eagle.

»Eddie The Eagle (6. løb) kommer jo tilbage efter en længere løbspause. Jeg synes ikke, at jeg kunne få det rigtige frem i hesten, så den fortjente nok at få en pause og det fik den,« indleder Michael Lønborg.

»Hen over sommeren fik hesten lov at gå på græs i tre måneder og så har den trænet siden starten af september. Det føles som om at hesten har taget pausen rigtig godt, men i comebacket møder den nogle vældigt starthurtige heste, som har startspor indvendigt for os. Der er også et par gode heste fra bagspor, og der bliver ikke givet noget ved dørene, så jeg vil tro, at hesten kan komme til at mangle et løb i kroppen for at kunne gå helt til tops, selv om den alligevel er forberedt.«

Hvad lyder planerne herefter med hesten?

»Først og fremmest vil jeg se, om han kan komme på samme niveau som tidligere. Intet tyder på, at han ikke skal kunne gøre sig gældende igen. Han er efter SJ’s Photo og dens afkom bliver normalt bare bedre og bedre med alderen. Det tror jeg også at han gør, så det er en hest jeg forventer kan tage yderligere et skridt i 2023.«

Går drømmene i retning af V75-starter som du tidligere har tilkendegivet tanker om?

»Det ved jeg ikke. Nu vil jeg først og fremmest se, om jeg kan få ham i gang igen. Nogle af de heste, han har konkurreret med, er sendt til USA og har haft succes derovre (Enzo og Epos Østervang, red.). Dem har Eddie The Eagle let kunnet være med, men derfra og så til at Eddie The Eagle skulle have vinger og flyve derover, så skal han vist præstere noget ekstra for at det er et projekt vi begiver os ud i. Først og fremmest skal han starte i nogle klasseløb herhjemme og så må vi tage det derfra.«

Tanken om at sende Eddie The Eagle til USA ligger dig måske ikke aldeles fjernt?

»Jeg tænker bare, at han jo nærmest har slået Enzo hver gang de har mødtes. Samtidig har hestene andre muligheder derovre, men arhh. De første 100.000 kroner er jo væk bare ved at de skal af sted, og hvis man tager beslutningen, så ser man aldrig hestene igen, så nej, det tror jeg ikke, men det er ellers vældigt populært lige nu.«

Hvordan kommer hesten balancemæssigt i comebacket?

»Han kommer lige som han gik i rutineløbet (løb 1.20,3 på en tung bane den 18/12 i Aalborg, red.), og uden bagsko som hesten plejer. Der bliver ikke sparet noget. Det er ikke sådan at han kommer ud med en træningsbalance, og det føles også som om at hesten er blevet rykket frem af rutineløbet,« siger Michael Lønborg.

»Forventer absolut en triochance«

Foruden egentrænede Eddie The Eagle skal Michael Lønborg også i ilden med Villy Brix Therkildsens velgående Cookie Laday.

»Cookie Laday (2. løb) har jeg kørt tidligere. Det er en hest som har udviklet sig fint og dur udmærket i sin klasse. Den har et fornuftigt spor og har tidligere tacklet banen fint, så jeg forventer absolut at det er en stabil triochance,« siger Michael Lønborg.

Baneprogrammet til Jydsk Væddeløbsbane kan ses HER

Der findes yderligere trænerkommentarer på Jydsk Væddeløbsbanes hjemmeside HER