Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
94 børn og unge deltog i lørdagens Julefræs-løb.Foto: Gorm Johansen.

Så kan det blive jul

Felt Bagfra
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
05. december 2022 10:02

Lørdag blev ungdomssportens hyggeligste løbsdag, Julefræs, afviklet på Fyens Væddeløbsbane. 94 børn dystede over 14 løb – og hyggen var i højsædet.

Af Camilla Halldorsson

På ottende år markerede Julefræs indgangen til julen i hestevæddeløbsporten. En løbsdag krydret med julehygge i højeste potens med juleudklædning, pynt, godter - og masser af gaver til deltagerne. Trods køligt vejr var smilene store på deltagerne, der repræsenterede landets ponyklubber fra nær og fjern.

Den trofaste gruppe af Julefræs-frivillige havde sørget for tv-studie, hvorfra udsendelsen blev streamet live. De velkendte TV-reportere, Palle Vennekilde og Søren Aaen, tog tilskuere og seere gennem løb og rørende sejrsinterview med dagens vindere. 

InterviewTabea Anne Munk til sejrsinterview hos Søren Aaen efter sejren med Hoff. Af Gorm Johansen.

Den godt fem timers lange udsendelse blev krydret med besøg i studiet af flere af dagens besøgende, herunder travtræner Michael Lønborg, bestyrelsesformand i Dansk Hestevæddeløb John Kirketerp og træner i travskolen på Nykøbing Falster, Liv Jorunn Lund.

Udsendelsen, der er blevet set omtrent 1000 gange, kan ses her.

Der var Julefræs-rosetter og præmier til de første fem over mål – samt trøstepræmie til øvrige deltagende. Efter løbene blev dagens bedste udklædning kåret, ligeledes blev der trukket lod om nogle helt særlige gaver, blandt andet fem pokaler skænket af en af sportens største kuske gennem tiderne, Preben Kjærsgaard. Og en køredragt fra en af nutidens største kuske, René Kjær.

OploebDagen igennem bød på flere spændende opløbsdueller.Foto: Gorm Johansen.

Nybegyndere på banen

I år har man i samarbejde med Fyens Væddeløbsbane inviteret nysgerrige med til Julefræs-arrangementet. Foruden at opleve den særlige julestemning kunne børn uden relation til sporten få en forsmag på, hvad det vil sige at køre et ponyløb. Børnene var med i stalden og hjalp med at klargøre ponyerne og deltog herefter et showløb i en dobbeltvogn med en rutineret ponykusk ved sin side.

Kom i julestemning med fotograf Gorm Johansens fine billeder her. 

Resultaterne kan ses her: Pony løb (danskhv.dk)

Fra Team Julefræs skal lyde en stor tak til alle sponsorer og frivillige hjælpere, der har bakket op om arrangementet, og været med til at sikre endnu en særlig dag.