Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Simon afviser Hello Stone i debuten på dansk grundFoto: Flemming Andersen

Lovende treåring møder ældre konkurrenter

Simon 070822
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
18. august 2022 7:32

»Simon har noget hårdhed fra USA, var ikke kørt i bund på nogen måde i Skive, og han løber ikke uden vinderchance,« siger Nicklas Korfitsen inden treåringens start mod ældre heste i eftermiddag.

Af Niels Jørgensen

Simon: 3 år – 8 starter
Konkurrenterne: 6 år eller ældre – 42 eller flere starter

Det kan på papiret forekomme at være en ulige kamp den treårige amerikaner Simon er ude i på Racing Arena Aalborg i eftermiddag.

Walner-sønnen indledte på bedste vis på dansk grund ved at besejre staldkammeraten Hello Stone i Skive, men det var i et rent treårsløb. Nu er konkurrenterne både ældre og langt mere rutinerede.

»Det er med tanke på, at Simon (2. løb) skal have et løb mere inden derbyweekenden, og dette var det eneste som passede nogenlunde,« forklarer Nicklas Korfitsen fra Bo Westergaard-stalden dispositionen og tilføjer:

»Jeg tror ikke, at de løber fra ham. Han har noget hårdhed fra USA, var ikke kørt i bund på nogen måde i Skive, og han løber ikke uden vinderchance.«

Er det forkert at hesten ikke er vindertippet?

»Både og. Med tanke på præstationen i Skive, hvor han var helt overlegen, så er han ikke uden chance, men det er klart at det kan blive for hårdt mod ældre heste. Jeg har dog god tro på ham alligevel,« siger Nicklas Korfitsen inden Simons møde med blandt andre Endless Dreams og Coco Line.

Gode triochancer

Dagens øvrige tre chancer fra stalden får følgende skudsmål:

»Enjoy Banker (1. løb) kom aldrig rigtig ind i løbet i Skive, så det er bare at se bort fra det resultat og vurdere ud fra formen i forrige start. I et lille felt skal han have en god triochance, og han løber også med vinderchance.«

»Extremely Loaded (4. løb) gik godt senest. Den sad udvendigt på vores egen Ilotar. I en hastig afslutning kunne den ikke slå den udvendigt fra, men hesten forbedrer sig hele tiden og er blandt de tre første her igen.«

»Rubino (5. løb) var vi lidt skuffede over senest. Den skulle vel ikke have lukket to konkurrenter forbi, men han behøver nok lidt flere løb for at være helt oppe i gear. Han mangler stadig lidt styrke for at være helt vinderaktuel, men han skal kunne være blandt de tre første,« vurderer Nicklas Korfitsen.

Racing Arena Aalborg afvikler otte løb fra kl. 17.00. Se baneprogrammet HER