Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Vi genfinder 100 bånd med med danske storløb før år 2000.Foto: Burt Seeger.

Det nostalgiske hjørne - Copenhagen Cup 1994

Detnostalgiskehjoerne
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
17. august 2022 13:00

Det nostalgiske hjørne kaster i denne uge blikket på Bolets Igor, som i 1994 besejrede den senere Elitloppsvinder Copiad i Copenhagen Cup.

Af Mikkel Johansen

Det er helt oplagt at rette fokus mod Charlottenlund og de storløbsvindere, der har været på nordens ældste travbane, som teaser til den start forestående derbyweekend. 

Mens vi graver derbysejrene frem fra de tilstøvede arkiver, ser vi i stedet tilbage på en Copenhagen Cup-vinder, som på flere måder ikke var i samme boldgade som sine konkurrenter. 

I 1994 hed vinderen af løbet Bolets Igor, som ved størstedelen af sine starter var kørt af Lennart Forsgren. Det samme var tilfældet i forbindelse med sejren i Copenhagen Cup. Det “spøjse” ved netop Lennart Forsgren er, at han foruden sit virke som travtræner- og kusk også gjorde sig som ishockeyspiller i klubben Halmstads HK. 

Tilbage til hans bedrifter på travovalen med bl.a. Bolets Igor. Sejren i 94’ udgaven af CC var med mersmag, hvor man i opløbet nedkæmpede den senere dobbelte Elitloppsvinder, Copiad. Godt nok havde favoritten Copiad intet fået foræret, men det skal ikke tage noget fra den sidste halvbane, som Bolets Igor præsterede. 

Kusken kørte et løb efter travsportens ABC, hvilket muliggjorde sejren for Texas-sønnen, som endvidere satte ny rekord for løbet; 1.13,2/2011ma. Allerede året efter måtte den dog se sin rekord slået af S J’s Photo, som med sine 1.12,8 havde hurtigste vindertid indtil 98’. Herefter tog Moni Maker over for en stund. 

Bolets Igor opnåede i sin karriere at vinde 61 løb, hvilket kastede en indtjening på 10,4 mio. SEK. af sig. Den deltog bl.a. i Elitloppet i 1995, hvor den var toer i forsøget. I finalen blev det desværre til galop i slutfasen. For Lennart Forsgrens del bød karrieren på 2533 sejre. 

Se parrets sejr i Copenhagen Cup 1994 her.