Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Baker Tilly og Johnny Jensen - 2. april 2022Foto: Danny Stenbæk

Super-Johnny!!!!

Baker Tilly 220402
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
02. april 2022 14:40

Indtil 5. løb gik i gang lørdag formiddag/eftermiddag havde Johnny Jensen ikke startet egentrænede heste, men med sejre i såvel 5. som 6. og 7. løb blev han dagsbedst og noterede sig for karrierens første hattrick.

Af Dennis Stenbæk

Flere gange i karrieren havde amatørkusken Johnny Jensen prøvet at vinde to sejre på en løbsdag, men aldrig tre... Det blev der lavet om på denne første løbsdag i 2022 på hjemmebanen Nykøbing F. Travbane.

Det hele startede faktisk allerede tirsdag, hvor Johnny forhørte sig om chancen for at puljeløbet blev delt, hvilket ikke umiddelbart stod i stjernerne, men da montéløbet blev ophævet var der pludselig mulighed og så slog Jensen til med to startheste: Fellini Axang og Baker Tilly.

Og lad det bare være sagt med det samme: Begge vandt efter føring fra start til mål.

Fellini dansede rundt 20-30 meter foran de øvrige og et sidste angreb fra To Late blev sikkert afvist til sejr på 18,3/1640 volte, mens Baker Tilly også førte sit løb - dog med mere moderate marginaler.

I opløbet forsøgte flere heste, men Baker viste, at han er en typisk frontrunner og strakte på sig og vandt på 17,9/1640 volte.

Fellini Axang 220402

Fellini Axang indleder Johnny Jensens hattrick - Foto: Danny Stenbæk

Om Fellini Axang berettede Johnny:

- Vi har trænet hårdt på gennem vinteren og prøvet at ridetræne hende for at give lidt bedre humør. Jeg havde tænkt mig, at jeg skulle have et rygløb på Kils Titan, men da den udgik tænkte jeg, at jeg bare måtte derudaf og i hvert fald ikke lukke Paparazzi M ind i løbet, sagde Johnny Jensen

Hans datter havde inden da også været foran mikrofonen:

- Jeg troede ikke rigtig på at hun ville klare det for hun har været lidt svær at få op i det her tempo. Jeg har prøvet at ridetræne hende lidt, men det er også min fars arbejde hun går på, sagde oppasseren og Johnnys datter efterfølgende.

For at Jensen skulle kunne bogføre et vaskeægte hattrick - det gør altså ikke ret mange i løbet af en hel karriere - stod og faldt det nu med A Perfect Torkdahl i det afsluttende formløb.

- Det er svært med spor 4 og jeg tror ikke rigtig på det, havde Jensen meldt op inden løbet, men A Perfect Torkdahl ville det anderledes.

Han var from som et lam fra ydersporet og blev kørt frem til dødens på Rolling Simoni, som den tog grebet på ind på opløbet og holdt sig foran til sejr - til stor jubel for hele familien Jensen på 20,1/2160 volte, mens der var et helt kobbel af heste en længde efter.

A Perfect Torkdahl 220402

Fra dødens styrede Johnny løbet og vandt sin tredje sejr i træk denne åbningsdag - Foto: Danny Stenbæk

- Min tiltro var ikke stor fra spor 4 for det er utrolig svært, men det hele passede 100% og jeg kunne køre som jeg ville med ham. I opløbet tænkte jeg bare: Gad vide om det går hele vejen hjem?, sagde Johnny Jensen efter sejren.

Sejr og favoritsvigt

Lillian Uglebjerg var kommet til Falster med tre heste og bedst gik det for hendes Lady L L, der for René Kjær - efter 4. indvendig og dødens store dele af sidste runde - kunne gå frem og koble grebet på Hunni, der ellers strittede godt imod til slut, men ikke kunne holde Lady L L bag sig på 18,8/2160 volte.

Lady L L 220402

Lady L L kæmpede sig forbi Hunni i opløbet for René Kjær - Foto: Danny Stenbæk

- Det varmer altid lidt ekstra at vinde hernede. Det er her man har trådt barnesko og hvor det hele startede. Det er skønt. Hun overraskede mig ved at være så stærk og selv tåle at lave lidt selv. Løbet blev perfekt og kan ikke forlange det bedre. Fik ryg på Steen sidste sving rundt og det blev ganske perfekt, sagde René Kjær efter sejren med den Lillian Uglebjerg-trænede hoppe.

Til gengæld kiksede Uglebjerg/Kjær med dagens største favorit Freddie Silvåkra, der tog galoppen inden bilen slap.

- Jeg havde gasset lidt i omstarten og siden fik jeg ham aldrig rigtig ned på jorden så det blev noget l..., sagde René Kjær efter følgende.

Her gik sejren til "arbejdsmanden" Evolution on Track, der havde sit held undervejs og kom til spids, da førende Vidar galopperede med 750 meter tilbage af løbet.

Siden forsøgte bl.a. Attention Bøgedal, men de gik forgæves mod Evolution on Track, der vandt sikkert på 16,4/2140 auto før Attention Bøgedal og med Everest Laser på tredjepladsen.

De øvrige løb

Flotte præstationer blev leveret af de to sidste vindere også, da først Final Countdown førte hele vejen for Bjarke Haagensen og vandt på stærke 16,2/2140 auto før en hastigt afsluttende Eldorado Lixarve og med Bravo Ultra Shine på tredjepladsen.

- Jeg havde kørt et arbejde med ham på Skovbo for 10 dage siden hvor han var rigtig fin. Han er en stærk hest og ikke så tværspeedy så jeg ville ikke køre for langsomt undervejs. I dag var den meget bedre end da jeg kørte den for et års tid siden. En flot tid, men banen er også sindssygt god, sagde Bjarke Haagensen efter sejren med den Lene L. Larsen-trænede hest, der afsluttede i 1:13-fart den sidste halvbane i medvinden.

Fra Fyn var Morten Kramer kommet på besøg med to heste og han kunne vinde med Emma T B, der ellers ramte dødens, hvilket var eneste sted Kramer ikke ville sidde.

Alligevel var hun stærkest og afsluttede i 1:12-fart den sidste halvbane til sikker sejr før fra start førende Ellerslie Downs og Great Reddington efter sent hul.

- Hun var fin i dag. Det blev lidt forkert for jeg ville bare ikke havne i dødens, men jeg kunne se, at ingen ville komme og afløse. Jeg kunne se, at Steen var værste konkurrent så han skulle ikke ud og hun klarede den i dag, men jeg må da indrømme, at jeg tænkte, at der var godt nok langt her over sådan en dag. Heldigvis kom Kjær op på sidste langside og så tog hun sig sammen for havde hun skullet løbe i "ingenmandsland" var det langt fra sikkert hun gad, sagde Morten Kramer efter sejren, der blev taget i 1:12-fart den sidste halvbane.

Se iøvrigt flere referater og billeder på www.nykftrav.dk/om-banen/nyheder/

Se repriser på www.fasttrackracing.dk/streaming/fast-track-replays/