Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Freddy Boy bag kæmpe overraskelse i Lord Valentines Mindeløb

Freddy Boy vinder Musketerløb - Foto Flemming Andersen
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
01. maj 2022 15:00

Storoutsideren Freddy Boy med Jeppe Rask i sulkyen sejrede i tiden 1.13,9/2060 ma og henviste dermed storfavoritten Flower Dust til andenpladsen i Lord Valentines Mindeløb.

Af Allan Loft

Til næsten 60 gange indsatsen i vinderspillet var Freddy Boy på forhånd undertippet med sin præmiesum på kun godt 150.000 kr. i forhold til løbets forgrundsfigurer med i omegnen af en million kroner på præmiekontoen. Men det vidste Freddy Boy jo ikke selv.

- Jeg fik en god indvendig ryg undervejs, og da der manglede ca. 500 m., kunne jeg godt se, at den førende Flower Dust så en kende sej ud. Jeg tænkte, at nu må vi ind på det lige over opløbet se, hvor meget vi kan hente, og jeg begyndte da at ane en andenplads, lød det fra Jeppe Rask.

- På de sidste meter gled vi dog forbi til kneben, men alligevel sikker sejr. Det er meget stort for mig og for ejeren. Det er sådanne løb, man skal vinde. Det giver opmærksomhed, forklarede Jeppe Rask efter sejren.

Det var en ligeledes lykkelig ejer Lindy Holm, bagermester fra Vinderup, der kunne tage imod sin hest. I vindercirkelen strålede han som en sol og fortalte, at på forhånd ville de være megaglade for en tredjeplads, som Freddy Boy opnåede sidste år i Frosty Hanovers Mindeløb.

Duellen udeblev

Man havde på forhånd forventet en drabelig dyst mellem Kilimanjaro fra Paul Hagoorts stald og den lokale stjerne, hoppen Flower Dust. Flower Dust vandt spidskampen kort efter start. Her galopperede Kilimanjaro sig bort i svinget lige efter startstedet, og dermed forduftede muligheden for en Musketer-trippel for Kilimanjaro. 

Hos Team Bent Svendsen var stemningen efter løbet præget af skuffelse. Flower Dust førte stort set hele løbet, men blev noget stum til sidst.

- Vi skal snarest have tjekket hende igennem, for vi mistænker, der måske sidder noget, vi skal have behandlet, lød det fra en repræsentant fra Team BS.

Således blev debuten for den nye hjelm, som Bent Svendsen havde iført sig til dette løb, ikke helt som forventet. Det er en hjelm designet udelukkende til brug, når Bent Svendsen styrer linerne bag Flower Dust.