Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Fit For Fight og Mathias Jensen - Aalborg 13.6.2021Foto: Hesselborg Foto

Årets hest i sæsondebut

Fit For Fight 13621
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
02. maj 2022 8:00

»Fit For Fight var på banen i onsdags og gik faktisk et rigtigt tiltalende arbejde,« siger Mathias Jensen inden sæsondebuten i aften på Racing Arena Aalborg.

Af Niels Jørgensen

Fit For Fight: 7 sejre i 15 starter i fjor, årets travhest 2021 på Racing Arena Aalborg.
Mathias Jensen: 21 sejre i 116 starter i fjor, hædret som årets komet ved Hestesportens Galla 2021.

Det er ikke så mærkeligt, hvis spillerne har opmærksomheden rettet mod Fit For Fight og Mathias Jensen, når hesten i aften på Racing Arena Aalborg starter for første gang i i år.

»Fit For Fight (7. løb) var på banen i onsdags og gik faktisk et rigtigt tiltalende arbejde,« siger Mathias Jensen med tilføjelsen, at femåringen ellers ikke har set banen siden den startede senest.

Så du må være optimist?

»Ja, jeg er klart optimist, men man skal også tænke på, at det er første start i år, så jeg kører ikke bare fremad. Hesten skal have et godt løb og gå i mål i fuld fart.«

Hvad er ambitionerne her i femårssæsonen?

»Vi matcher ham i Danmark her først på året, og så har jeg lidt planer om til efteråret, når de helt gode svenske er væk, at jeg vil til Sverige med ham.«

Håber og tror på vinderchance

Det er fem måneder siden vi har set Fit For Fight i løb. Har det bare været en almindelig vinterferie eller var hesten slidt da I stoppede?

»Han var træt til sidst, men det er ikke sådan, at vi har behandlet ham. Han fik helt fri i en måned. Derefter har vi bare trænet ham stille op, og kørt intervaller i de seneste syv-otte uger. Det har han gjort på en god måde,« siger Mathias Jensen.

Plejer hesten at være klar direkte efter pause?

»Sidste år vandt han i de tre første starter. Dernæst glippede det i Skive, hvor den muligvis hoppede en sejr væk. Ellers havde den indledt med fem på stribe sidste år, så han skal gerne være klar fra første start.«

Og vinder den?

»Det håber jeg, og jeg har også en lille tro på det, men det skal ikke koste alt at vinde dette løb,« konstaterer Mathias Jensen.

»Alle tre har gode triochancer«

Den dygtige amatørkusk kører i yderligere to løb i aften, og han tror på pæne chancer.

»Fighter KK (6. løb) kender jeg ikke. Ejerne mener, at hesten er i topform, og jeg har set et løb, hvor hesten var rigtig godt gående. Senest hoppede den i en tæt situation. Nu er den ude i et lidt blidere selskab.«

»Diablo Toft (8. løb) står godt i formløbet. Spor fire i volten kan dog være lidt drilsk, da hesten kan være svær at dreje rundt derude fra, men hvis jeg får en fornuftig start, tror jeg på en god chance. Det bliver ryg, ryg og ryg. Så kan han løbe stærkt de sidste 300 meter,« siger Mathias Jensen og sammenfatter:

»Jeg synes, at alle tre heste har gode triochancer, så jeg håber at få en god dag.«

Planen er klar for Danny E P

Stalden tæller yderligere tre heste, som vi også må høre status for.

»Vi har en treåring, Here She Comes (hp. v. S J’s Caviar-Split Hanover), men den venter vi med. Unghestene skal være rigtigt gode lige nu. Hun kan måske løbe 1.18-1.19, men det rækker ikke i nulklassen, så vi venter til efteråret. Hesten var med på banen i onsdags og den har god fart i sig, men den mangler endnu noget styrke,« siger Mathias Jensen.

»Danny E P træner på. Amatør Elite Cup er den store plan for ham i år. Han har jo tjent 120.000 kroner, og hvis løbet er udskrevet som det plejer, er der tillæg ved 125.000 kroner, så vi skal have det til at passe med, at han skal have et eller to løb i kroppen forinden. Det kan godt være, at det bliver rutineløb. Good Luck skuffede helt vildt i første start for mig. Hesten opførte sig egentlig pænt nok, men var direkte dårlig. Nu træner vi på i en måneds tid og prøver så at starte igen.«

Hvor mange løb vinder du i år?

»Jeg har vundet for få indtil videre (en sejr i 31 starter, red.). Jeg har godt med andenpladser (syv, red), men har manglet lidt held. Sejrene skal nok komme,« slutter Mathias Jensen.

Racing Arena Aalborg afvikler i dag otte løb fra kl. 17.00. Baneprogrammet kan ses HER