Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Flower Dust og hele kredsen omkring efter sejren i derbyet. Nyt billede følger snarest!Foto: Burt Seeger

Flower Dust er definitivt F-årgangens dronning

Flower Dust 28/8 (3)
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
17. september 2021 20:00

Historien fra årets hoppederby gentog sig i Event Eksperten præsenterer Aalborg Hoppechampionat 2021, hvor Flower Dust påny præsterede at tage Fascination ned udvendigt fra, og fjernede dermed enhver tilbagestående tvivl om, hvorvidt hun er årgangens dronning.

Af Mikkel Johansen

Hvis der fortsat fandtes ord, som kunne supplere Flower Dust’ præstation i Dansk Hoppe Derby, så er de taget ud af ordbogen nu, for det var påny absolut fantastisk, hvad Love You-datteren præsterede i Event Eksperten præsenterer Aalborg Hoppechampionat 2021. 

Igen trykkede den luften ud af Fascination udvendigt fra, men denne gang var det efter at være havnet udvendigt på denne efter blot 500 meters kørsel. Kilometeren gik i 13-fart med Fiore i 2. par udvendigt. Fox On The Run sad i 3. par med Arm Bri følgende i næste position i 2. spor. 

Der blev igen leveret en heftig sidste omgang, hvor Fascination og Flower Dust atter tog mål af hinanden. Rundt sidste sving trak Bent Svendsen vattet på sin derbyvinder, og det stod hurtigt klart, at der ingen revanche skulle blive fra Fascinations side. 

Der var rigtig mange gode afslutninger i sporene, men bedst gik det for Fox On The Run og Arm Bri, som besatte anden- og tredjeplads i hoppernes derbyrevanche, som blev vundet af årgangens absolutte dronning Flower Dust i tiden 13,6/2140ma. 

- Jeg sagde allerede inden derbyet, at hun var blandt årgangens bedste hopper. Hun har vist det i længere tid, og hun viste det blot igen i dag. Jeg funderede på, om det ville blive for hårdt at sidde udvendigt igen, men hun går godt derfra. Det betyder alt at kunne give noget tilbage til publikum, og vi fortsætter så længe, at familien holder ved, hvilket forhåbentlig er lidt endnu, videregav Bent Svendsen efterfølgende til Søren Aaen.

Obs! dagens aktuelle billeder i forbindelse med 6. løb er ikke tilgængelige, men bliver selvfølgelig lagt op snarest muligt.

Henrik Will imponerede i drengenes auktionsløb

Med et rutineløb forud for dagens start i Krafft Auktionsløb for hingste og vallakker 2021, hvor den præsterede at løbe 17,5/2020mv, var der selvsagt med stor spænding set frem imod at stifte bekendtskab med Henrik Will, som trods en mindre rumler fra start alligevel var bedst til slut efter en optimal rejse i 2. par udvendigt undervejs, som den blev serveret af Ken Ecce. 

Da startbilen slap, åbnede Hollywood Stone og Hambo bedst med sidstnævnte til spids. Det var i startøjeblikket, at Henrik Will fik en kort galop på, men den satte sig forholdsvis hurtigt igen og fangede ryggen på Heavenly Stone, som gik afsted som første hest i 2. spor. 

I front blev der blot kørt 18-fart de første 500 meter og en dæmpelse op mod kilometeren til 20-fart, men der var til gengæld helt anderledes fart på den sidste omgang, som gik efter 15,6. Tre heste lå til at skulle afgøre løbet mellem sig rundt sidste sving i form af førende Hambo, udvendige Heavenly Stone og bagvedliggende Henrik Will.

Det var en ifølge Ken Ecce urutineret Henrik Will, som lidt uforstående blev trukket ud til eget angreb ind på opløbets lige bane, men da han gav sin hest marchordre, sprang den frem til sikker sejr trods galop i tiden 17,9/2140ma. 

Henrik Will 17/9

Henrik Will. Foto: Hesselborg Foto.

Eenymeenyminymoe genfandt sejrsrækken

Eenymeenyminymoe kom fra at have deltaget i det europæiske mesterskab for hopper, hvor det var endt i en ærgerlig galop, men i dag vendte den tilbage til vinderpladsen på dansk grund efter en stærk afslutning, hvor den nedspeedede den undervejs førende Rexine. 

Casper M. Nielsen sendte Evita til front fra start, men slap beredvilligt denne til Nicklas Korfitsen, da han kom frem og spurgte til i en 500 meters åbning, som gik i 10-fart. Flemming Jensen havde taget en forsigtig start med favoritten, som lå næstsidst det første stykke vej med kun Henbianca Boko bag sig. 

Det løste sig dog perfekt undervejs, og han sad med lige bag Cassiopeia rundt sidste sving, som havde gået den tunge vej for Jürgen Sjunnesson. Rexine strakte på sig, og formåede at holde Cassiopeia bag sig opløbet ned, men Eenymeenyminymoe kunne den ikke afvise, og Flemming Jensen havde koblet sikkert greb 75-100 meter fra mål. Den spurtede sejren hjem i tiden 12,5/1640ma.

Eenymeenyminymoe 17/9

Eenymeenyminymoe. Foto: Hesselborg Foto.

Happy Flex slog kontra

Thomas Bonde vandt hoppernes auktionsløb med Jesper Finnemanns Happy Flex, som undervejs havde det fornødne held til at komme fri på bagerste langside for så sidenhen at slå kontra på Havanna K kort før mål. 

Event Eksperten havde tre heste med i løbet, og meget bedre kunne de ikke sidde til undervejs, hvor Hit’n Run overtog teten fra samme ejers Hope Line på første langside, mens Hope Of Glory sad perfekt til i 2. par udvendigt i ryg på Hovita, som travede den tunge vej for Jeppe Rask. 

Tempoet blev sat i vejret ud på sidste omgang, hvor flere begyndte at forsøge sig i sporene. På daværende tidspunkt sad Happy Flex i 4. par indvendigt for Thomas Bonde, men kom frem mellem venner og fjender rundt sidste sving, og han kunne ind på opløbets lige bane sætte eget angreb ind. 

Han koblede hurtigt greb på de indvendige, men udvendigt gik Havanna K i infight og faktisk også forbi, men Thomas Bonde fandt et yderligere gear i sin deltager, og han slog på de sidste meter kontra til forholdsvis sikker sejr i tiden 19,4/2140ma.

Happy Flex 17/9

Happy Flex (4). Foto: Hesselborg Foto.

Golden Hulsig klar til kriterieprøverne

Michael Lønborg spidsede sejren hjem i dagens 5. løb med Golden Hulsig, som gav et tiltalende indtryk forud for de forestående kriterieprøver, som afvikles næste fredag på Charlottenlund Travbane. 

Han svarede indersporet op fra start med Farida til ryg for Bent Svendsen. Fraulein og Hamilton D’Am delte favoritværdigheden med førstnævnte frem til dødens, mens Gordon Dahl havde store problemer med at sætte sin franske deltager, som satte mange meter til i første sving. 

Med en omgang igen sendte Gordon Dahl trods vanskelighederne fra start Hamilton D’Am afsted i 3. spor, og den rundede hurtigt frem til den forreste del af feltet udvendigt på Fraulein. Det endte dog i en ny galop, mens Golden Hulsig fremme i front holdte sig foran til målstregen blev nået efter en sidste kilometer i lav 15-fart. Den samlede vindertid blev 16,6/2140ma.

Golden Hulsig 17/9

Golden Hulsig. Foto: Hesselborg Foto.

Det løste sig perfekt for Galliano Peak

Galliano Peak tog tredje sejr ud af samme antal mulige i autostart, men det var på marginalerne, at det til slut løste sig perfekt for Jeppe Juels kapable Ganymede-søn, hvor staldkammeraten Blue Bird besatte andenpladsen med Thai Soho på tredjeplads efter at have ført undervejs. 

Det lykkedes Bo Westergaard at svare op, da Jeppe Juel kørte fremad fra start med Galliano Peak. Derefter krøb favoritten i stedet til vinderhullet, som sidenhen viste sig at leve op til sit ry i dagens 8. løb. Sprezzatura blev sendt frem udvendigt på den førende for René Kjær med Falcon Chip som følgesvend i 2. spor. 

Birger Jørgensen stødte til med Blue Bird, som rundede frem til de forreste i sidste sving, og den fortsatte forbi disse ind på lige bane. Midt i banen kom Galliano Peak sent fri, men formåede alligevel at veksle tempo, da hullet kom, og den spurtede indvendigt forbi staldkammeraten Blue Bird på de sidste meter til 2. sejr i træk i tiden 16,3/2140ma. 

Galliano Peak 17/9

Galliano Peak. Foto: Hesselborg Foto.

My Sunshine flot vinder på bagkant af stor dramatik

Efter stor dramatik i eftermiddagens 2. opgør, hvor et styrt kort efter den gyldige start udsatte starten. Fancystone udgik som følge af dette, men Pauli Andersen er konstateret ved godt mod efter sin tur til jorden. 

I selve løbet var My Sunshine en flot vinder efter en rejse udvendigt på førende Emma Østerkær, som havde afviklet den første kilometer i 17-fart. Michael Lønborg sad perfekt til i 2. par udvendigt med Karro U R, mens Fanta fulgte i næste par for Jeppe Juel. 

På bagerste langside pressede Nicklas Korfitsen sig til spids med My Sunshine, hvor den råstærke Karro U R nu kom frem på ydersiden af denne. Jeppe Juel sad fortsat godt til med Fanta, mens også Kent Friborg sad med til en afslutning bag Equidore, som desværre galoperede som sejrsaktuel ved indgangen til opløbet. 

Nu skulle det i stedet afgøres mellem My Sunshine og Karro U R, som begge stred efter bedste evne hele vejen til mål. Førstnævnte kunne holde sig godt en længde foran til målstregen, hvor Fanta blev tredje. 

Vindertiden for My Sunshine blev 16,6/2160mv. 

My Sunshine 17/9

My Sunshine. Foto: Hesselborg Foto.

Alessio sikrede Stald Kojak en double

Der blev kørt igennem i fredagens 1. løb, hvor Henning Christensen svarede spidsen op med Freja Østerkær i åbningerne 12,4/500 meter og 13,9/1000 meter. Feltet var langstrakt ud på sidste omgang, men det tog naturligt imod for den førende midtvejs på bagerste langside, hvor Austin Broline nu gik frem og overtog teten for Anders Pedersen. 

Alessio sluttede feltet for Ken Ecce, men har en berygtet sidste kilometer i sig, som den bestemt gjorde brug af denne fredag, da den på en fantastisk afslutning ude i sporene de sidste 800 meter fangede Austin Broline til sikker sejr, hvor Gucci akkurat tog andenplads på målstregen og henviste dermed Anders Pedersen til tredjeplads. 

Vindertiden for Alessio blev 17,1/2140ma. 

Alessio 17/9

Alessio. Foto: Hesselborg Foto.

Thunder Bell fik sin længe ventede sejr

Thunder Bell satte punktum for Store Pris-weekendens første dag og gjorde det styret rundt af Torben Olsen, som serverede sin hest en perfekt rejse i 2. spor, hvor favoritten Aero H undervejs havde ført toget i dette. 

Undervejs havde Scarlet Holmsminde svaret Picobal op, da denne var forsøgt kørt til føring, men i stedet trak sig til ryggen på denne. Flere angreb ved indgangen til sidste sving, hvor der ikke var mere at give af fra den førende Scarlet Holmsminde, så nu Aero H havde overtaget, da der resterede 200 meter. 

Torben Olsen havde imidlertid gjort alt rigtigt med Thunder Bell, som også havde aspireret til sejr i længere tid, og 1-tallet kom altså i fredagens afsluttende opgør, som blev vundet i tiden 17,2/2160mv.

Thunder Bell 17/9

Thunder Bell. Foto: Hesselborg Foto.

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse samt vurdere brugen af de enkelte elementer på danskhv.dk. På dette website bruges cookies til statistik og personalisering af indhold og annoncer. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken. Læs vores cookie- og privatlivspolitik ved at klikke her.

Læs mere