Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Cash Valley klar til vinterkampagne

CASH VALLEY D2I0090
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
12. november 2021 18:55

For Jens Simoni har Cash Valley haft en særdeles stille periode hen over sommeren, men det har der været en rigtig god grund til for han skal nemlig gøres klar til en saftig vinterkampagne.

Af Dennis Stenbæk

- Vi gør ham klar til de 3 vintermåneder, hvor der ikke må køres uden sko i Sverige - for Cash skal gå med sko.

- Vi har prøvet et par gange tidligere uden sko - ganske vist for et par sæsoner siden - men det gav ingen virkning for han løb bare og brugte kræfter på at holde sig i trav.

- Siden har han haft brækket hovbenet, så nu kommer han kun med sko
trives ikke om sommeren for han døjer med varmen og er i det hele taget bare bedre, når det er mere køligt, var Simonis vurdering inden starten, men han kørte alligevel til start med en vis portion af optimisme.

Og han havde noget at have det skulle det senere vise sig for fra første række er der ikke mange, der snyder Cash Valley for spidsen og det skete da heller ikke her og efter 12,5/500 fik han dæmpet til 17,2/1000 og så så det pludselig ud til at løbet aldrig kunne tabes.

Det skete da heller ikke og i opløbet gled han bare væk til let sejr på 16,1/2140 auto efter en afsluttende halvbane i 1:13-fart, mens Diamant Østervang og Champions Peak besatte pladserne nærmest.

- Han havde vist i træning, at han i hvert fald ikke var helt væk. Det betyder også en del, at de øvrige har lidt respekt for ham og der er ingen tvivl om, at han har vundet en del løb på den konto. Jeg havde 17,5 den første omgang på mit ur og da tænkte jeg, at det ikke kan gå helt galt. Han havde vattet i behold denne gang og det plejer han aldrig at have så det var herligt og jeg håber vi kan gå en god vinter i møde, sagde Jens Simoni efter sejren.

Arm Bri tilbage som vinder

Henrik Lønborg - iøvrigt 62 år i dag - havde taget bagskoene af sin favorit Arm Bri til denne start og hun kom som storfavorit.

Fra start var Lønborg dog ikke med, men det var hans søn Michael, der nåede spidsen med Darth Vader S M, men det kostede en 08,9-åbning (!!) og selvfølgelig slap han da farmand Henrik kom med favoritten.

Siden fik Lønborg senior lov at dæmpe gevaldigt til 16,3/1000 og så havde hun rigeligt med spurtkrudt til opløbet.

Her angreb flere heste, men Arm Bri gled bare væk og vandt enkelt på 15,6/2140 auto før Darth Vader S M, der akkurat afviste Lisa Lisieux, der først fik pladsen midt i opløbet.

- Det blev enkelt. Hun er jo en klassehest og det flaskede sig perfekt. Jeg vidste ikke om Knud ville slippe, men jeg var ret sikker på, at Michaels hest skulle have en ryg så der regnede jeg rigtigt. Hun har haft lukket hovedlag på og havde det også denne gang så hun går lidt mere selv undervejs. Hun tåler et højt tempo hele vejen. Hun havde let ved det hele vejen uden bagsko for første gang så det faldt ret heldigt ud, sagde Henrik Lønborg efter sejren.

Lønborg jr. kunne også

Inden da havde Michael Lønborg allerede været på vinderpladsen, da han vandt 2-åringernes Efterårsserie med Henri Cloc.

Føringen gik ellers til Hella Bork med Henri Cloc i ryg, men i første sving galopperede Hella Bork pludselig og så sad Henri Cloc i spids og derfra valgte Lønborg at køre hele vejen.

Hillbilly kom frem udvendig, men den måtte give sig allerede i sidste sving, mens Michael kørte taktisk for ikke at slippe High Low ud fra vinderhullet, men om det havde været nødvendigt er mere end tvivlsomt for Henri Cloc virkede en klasse over de andre her, da han vandt på 19,4/2140 auto før Hella Bork, der kom stærkt igen efter galop og med High Low som tredje.

- Jeg har glædet mig siden jeg blev spurgt til denne køretur og jo nærmere jeg kom til løbet følte jeg også mere og mere for hesten og et godt resultat i dag. Kajs heste er skolet og arbejder som om de aldrig har gjort andet. Kaj havde ellers sagt, at jeg skulle tage det roligt og køre et rygløb, hvilket jeg også gjorde indtil den førende galopperede i første sving. En ren fornøjelse med sådan en køretur, sagde Michael Lønborg efter sejren med den Kaj Jørgensen-trænede hest.

John K bag 20-oddser

Selv om det åbenbart ikke kom bag på John Køhler så kom det kraftigt bag på spillerne, at Ericthebutcher kunne vinde i et løb, hvor storfavoritten Godis gjorde sig bort bag bilen og samme skæbne overgik Gubbe Game i sidste sving.

J K Patrik havde speedet sig til spids ind i sidste sving og lignede vinderen, men galopperede 300 meter fra mål og så var det Girl on the Beach, der tog over, mens Ericthebutcher sad nærmest og ikke rigtig lignede en der kunne true.

Hele vejen ind nærmede han sig dog og kort før mål sled han sig forbi til sejr på 17,1/2140 auto før Girl on the Beach og med en fint afsluttende Blazing Star som tredje.

- Jeg er vel ikke så overrasket for den gik rigtig godt senest og har gået et par gode arbejder for mig så det er ikke helt overraskende for mig. Jeg troede ikke jeg havde nået Jeppe, men han holdt farten og jeg gav det chancen og lykkedes, sagde John Køhler efter sejren med den Addie Rasmussen-trænede hest.

Favoritsejr og -fald

Glad Nock havde galopperet i opvarmningen, men i løbet var der ingen problemer for favoritten som René Jonassen havde placeret i dødens på førende Chilli Tårs undervejs.

18,1/500 og samme tid på kilometeren blev mellemtiderne og ind på opløbet tog Glad Nock et sikkert greb om sejren, der blev sikker på 17,0/2140 volte før Chilli Tårs og Express Shadow.

- Jeg var tilfreds med positionen i dødens. Han var lidt fjollet i opvarmningen, hvor han blev bange for et eller andet, så det var fint han var fokuseret udvendig. Han har altid været en "vågen" hest, men hvad han blev bange for i dag i opvarmningen ved jeg ikke. Jeg synes jeg havde styr på den førende i sidste sving og det føltes godt, sagde René Jonassen efter sejren med den Bjarne R. Christiansen-trænede 3-åring.

Steen Juul var klar favorit i det indledende løb med nyerhvervelsen Sir Flax, men fra 3. par udvendig var han chanceløs mod Givemeachance, som Kasper K. Andersen førte med hele vejen og aldrig lod Sir Flax få den mindste sejrsfølelse.

15,8/500 og 18,9/1000 var mellemtiderne, men til slut stod tiden på 17,0/2140 auto og Kasper var yderst tilfreds med sin vinder.

- Ingen tvivl om, at Steffen (Ris, red.) er utrolig glad for den her og det er der ikke noget at sige til. Det var faktisk ikke planen, at vi skulle have spids og jeg prøvede om der skulle blive plads til at komme ned i ryg, men det lykkedes ikke. Jeg følte ind i sidste sving, at jeg havde fint med kræfter sparet - selvfølgelig vidste jeg ikke, hvad Steen havde tilbage, men i forhold til prøveløbet og første start skulle vi tro på ham. Det er en hest med en vis form for kapacitet så man skal passe på ikke at totaltømme dem de første gang. Jeg følte faktisk jeg havde lidt sparet og det kan blive sjovt i fremtiden, sagde Kasper K. Andersen efter sejren med den Steffen Ris-trænede hest.

Sidst på aftenen fik Juul dog en vis form for revanche, da han vandt med en af dagens største favoritter Golden Money, der var kraftigt på krogen i første sving og tæt på galop.

Men så er man godt hjulpet med Steen Juul ved linerne for han fik pareret og da hun fandt rytmen igen styrede Juul frem mod spidsen fra Figaro, der ellers havde lynstartet til spids trods tillæg.

- Hun var lidt rullig første sving rundt og jeg måtte passe lidt på hende, men så fandt hun stilen og jeg kørte frem. Jeg ved jo Birgers hest er god til at holde farten så helt sikker var jeg jo ikke, men jeg forsøgte at få en længde i sidste sving og det lykkedes jo, sagde Steen Juul efter sejren.

Amatørløbene

Der blev kørt tre løb for amatørerne og Iver Jessen vandt det første med Cato, der efter vinderhullet undervejs blev sendt frem udvendig på førende Flintstone med en omgang til mål.

Den nedkæmpede Cato ganske sikkert i pløbet til sejr på 19,1/2640 volte før en hastigt afsluttende Bosse Game, der ellers havde ligget meget hårdt på undervejs, og med Charming Kiss som tredje.

- Den har problemer med travet, men er blevet rigtig god til at hjælpe sig selv. Jeg havde læst det sådan, at vi ikke skulle byde baghestene ind så jeg sørgede for, at Cato viste hvor stærk han er. René har fortalt hvordan det skal gøres og i dag lykkedes det hele. Jeg trak dog ikke vejret de sidste 50 meter, smilede Iver Jessen efter sejren med den Pia Kruse-trænede hest.

I det første af de to afsluttende formløb for amatørerne var Carsten Madsen superoffensiv med Steve Bull, der blev afviste i spidskampen over den første omgang, men Madsen trykkede ubønhørligt på C'est Tout og kunne overtage med 950 meter tilbage af løbet.

Så begyndte angrebene at komme, men foran tog Steve Bull imod og over mål havde han hoved og hals tilgode på Danger Gardenia, mens A Flying Drummer tog tredjepladsen.

- Hun ville jo ikke slippe spidsen, men til sidst så måtte hun. Jeg var ræd for da de kom, men så svarede han igen og han er allerbedst i spids. Jeg var lige ved at kunne komme ned, men nåede det akkurat ikke, sagde Carsten Madsen efter sejren.

De 10 løb blev afsluttet med en ægte sensation, da Stinne Svanhede vandt med 46-oddseren Diva Faust, der førte hele vejen og i sidste sving lagde klar afstand til de øvrige.

Alfred Silk kom i en fin afslutning i opløbet, men rakte bare til andenpladsen før Perseus, der havde fået helt optimalt løb undervejs.

- Det var en kæmpe forløsning for det er lige på grænsen til at hun skulle stoppe for kan hun ikke være med herfra så skulle hun ikke være med mere. Hun blev ved med at svare op og jeg var ret sikker på det i dag, sagde Stinne Svanhede efter sejren.

Der er - ved redaktionens slutning - desværre ingen billeder fra løbene i eftermiddag.

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse samt vurdere brugen af de enkelte elementer på danskhv.dk. På dette website bruges cookies til statistik og personalisering af indhold og annoncer. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken. Læs vores cookie- og privatlivspolitik ved at klikke her.

Læs mere