Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Gandhi var den ene af Casper M. Nielsens to imponerende vindereFoto: Hesselborg Foto

Gandhi: Én blandt flere imponerende vindere

Gandhi æresrunde 7/6
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
07. juni 2021 20:15

Ugen blev indledt med fin sport fra det nordjyske, hvor Casper M. Nielsen viste vejen som eneste kusk med to dagssejre. Især sejren med Gandhi i dagens løb for den lave klasse gav genlyd. 

Af Mikkel Johansen

Klassen under 18.000 kr. lagde for denne mandag i Aalborg, hvor Flemming Ankerdals Famous Dream serverede en overraskelse for Knud Mønster. Da startbilen slap feltet, var Kasper K. Andersen målrettet med Filly Wee og kørte resolut til spids. Ude fra spor otte havde Flemming Jensen fået en god start med Fiks Party, og denne fangede ryggen på den førende foran Gin Rummy, men måtte kort tid senere gøre sig bort med galop, og så sad Henrik Lønborg i vinderhullet. 12,5 blev der åbnet de første 500 meter, hvor Henrik Lønborg forsøgte at overtage teten op mod de første 1000 meter, men den førende valgte at svare, hvorefter han genoptog sin placering i ryggen på denne. Jeppe Juel kom frem udvendigt med Blue Bird (SE) ud på sidste omgang. Favoritten SJ’s Tribute sad på daværende tidspunkt bagerst i feltet med den senere vinder Famous Dream foran sig. Ned ad sidste langside begyndte de bagvedliggende at komme bedre ind i legen, og rundt sidste sving kom de i en vifte ude i sporene, hvor det stærkest gik for Famous Dream, som rundede konkurrenterne og vandt kort, men sikkert. Blue Bird (SE) viste fremgang på andenpladsen, mens Filly Wee ligeledes var positiv som tredje. Vindertiden blev ganske gedigne 15,8/2140ma. 

- Hesten kan være meget ukoncentreret undervejs, og han brød ud på sidste langside, hvor jeg bad ham om at gå afsted. Han har dog både god fart og styrke, og jeg er overrasket over, at der skulle gå ti starter, før han skulle løbe først over stregen, videregav Knud Mønster efterfølgende.

Famous Dream 7/6

Famous Dream fik en velfortjent sejr. Foto: Hesselborg Foto.

Tredje gang blev lykkens gang for Endless Dreams

I en optakt forud for dagens løb stillede man spørgsmålet om, hvorvidt tredje gang blev lykkens gang for Aarhus-træner Henrik Lønborgs Gin Rummy (Se her). Det blev imidlertid ikke tilfældet, men i stedet vandt samme træners Endless Dreams i årets tredje start efter en anden- og fjerdeplads i de foregående to. Fra start lykkedes det Lønborg at svare indersporet op, mens Flemming Jensen denne gang fandt vinderhullet i fejlfri udgave med Eli Manning (SE). Feltets mindst spillede hest kom frem udvendigt på den førende i form af Algol, som holdte en jævn fart. Således blev både de første 500- og 1000 meter afviklet i 15-fart. I dennes ryg sad Martin Andreasen perfekt til med Danger Dynamite, som rundt sidste sving forsøgte sig i eget angreb, hvilket så faretruende ud, men favoritten Endless Dreams havde mere at give af og forsvandt væk til sikker sejr i tiden 15,4/1640ma før en godt afsluttende Cerveza, mens Eli Manning (SE) tog tredjepladsen i sin første start for Flemming Jensen.

- Jeg synes, han så klar ud i dag, og han gik også forbedret. Han overvintrede godt, og der er blevet mere hest af ham, så jeg tror, han får en god sæson i år. Han kom ubrugt i mål, men har stadig meget at lære, så vi glæder os til fremtiden, kunne hestens opdrætter Heidi Lønborg fortælle til Søren Aaen på falderebet. 

Endless Dreams 7/6

Endless Dreams var klar til at tage årets første, men næppe sidste sejr. Foto: Hesselborg Foto.

Early Tinghøj tilbage på vinderpladsen efter pause

Peter Rasmussen-trænede Early Tinghøj vandt dagens tredje opgør assisteret af Birger Jørgensen. Dette skete efter devisen “spids og slut”. Som vanligt prikkede Birger Jørgensen starten perfekt og satte sig på føringen direkte, hvor samme opdrætters Federico Tinghøj fangede ryggen for Jeppe Juel. Tredje indvendigt sad Gordon Dahl med Forgettherest, mens Asgoodasitevergets blev forceret frem i dødens for Casper M. Nielsen. Der skete ikke de store forskydninger i feltet før midt på sidste langside, hvor favoritten Ivar N L (NL) gik afsted i sporene for Anders Pedersen, men det blev for stor en sejlads, for i nærkamp med den førende kunne den ikke komme, og sejren blev forholdsvis sikker for den Peter Rasmussen-trænede hest i tiden 16,9/2140mv før Ivar N L (NL) og Federico Tinghøj, som Jeppe Juel på imponerende vis parerede en galop på kort før mål.

- Jeg var sikker på, at han var med fremme, hvis han var fejlfri, for det er en god hest. Jeg havde en god fornemmelse ind på opløbets lige bane, og jeg håber, vi er tilbage på sporet, for så venter der gode penge på ham fremover, kunne hestens træner fortælle til Søren Aaen efter løbet.

Early Tinghøj 7/6

Early Tinghøj gjorde det svært for konkurrenterne. Foto: Hesselborg Foto.

Early Morning stod tidligt op

Med løbets to favoritter, First Choice og Exclusive Rain, borte kort efter start med galop, var der lagt op til en overraskelse i dagens 4. løb, hvor det i stedet blev Early Morning, som fik fuld uddeling efter en stærk præstation i seneste start. Ingen kunne følge den fra start, hvor den uproblematisk tog teten, og derfra kørte Casper M. Nielsen et forholdsvis lavt tempo undervejs, hvor der kun blev åbnet i 17-fart. Af samme grund fik de fra start galoperende favoritter fat bagerst i feltet, og ud på sidste omgang gik Michael Lønborg afsted med First Choice, som rundede frem til 3. position, hvor tempoet blev skruet kraftigt i vejret. Det blev desværre til ny galop for Michael Lønborgs derbyhåb rundt sidste sving, hvor Casper M. Nielsen var på vej væk fra de øvrige. Emily var ikke langt efter Early Morning senest, og denne gang sluttede den nærmest, idét den tog løbets andenplads, mens Enjoy Lomomba hentede den sidste trioplacering. 15,2/1640ma blev vindertiden i sidste afdeling af V4.

- Han ramte sig derhjemme, når vi trænede, så vi ændrede balancen på ham, og det har været positivt for ham. Jeg troede, Casper (M. Nielsen red.) ville have kørt stærkere undervejs, end han gjorde, så jeg blev lidt nervøs, men det gik jo alt sammen, så det var dejligt, fortalte hestens træner Dorthe Christensen til Søren Aaen i sejrsinterviewet. 

Early Morning 7/6

Early Morning var sikkerheden selv for Casper M. Nielsen. Foto: Hesselborg Foto.

Jane Halls lillesøster følger trop

Ulrika (SE) har som lillesøster til sejrsslugeren Jane Hall (11 sejre i 16 starter red.) meget at leve op til, og bedre start på karrieren kunne ikke være ønsket, eftersom den aflagde sin maidentitel i første forsøg. Man kommer dog ikke uden om, at det var med held på vejen, da kun to af løbets otte deltagere gik fejlfri. Undervejs var det et opgør mellem to ekvipager, hvor Bo Westergaard med Gordon Dahl og Gestus nærmest kørte sit eget løb forrest i feltet med kun George Shadow og Jeppe som efterfølger ned ad sidste langside. Rundt sidste sving snublede Gestus imidlertid til, og så blev Bo Westergaard alene derfremme med Sebastian K-datteren, og denne dansede væk, da den fik marchordre ned gennem opløbet. George Shadow sluttede som kun anden deltager i fejlfri udgave nærmest Ulrika (SE), mens Gestus fandt benene igen og var tredje. Vindertiden endte i 18,0/2140ma.

- Hun gav et positivt indtryk, og opførte sig meget rutineret, så det var super. Hun har en god forståelse, og svarede godt, når Gordon (Dahl red.) trykkede på, men hun lagde selvfølgelig lidt af, da han forsvandt med galop, så det var lidt ærgerligt, men alt i alt en god debut, fortalte Bo Westergaard efterfølgende. 

Ulrika 7/6

Ulrika virker til at kunne følge i søsters hovspor. Foto: Hesselborg Foto.

Gandhi imponerede igen

Forud for dagens afsluttende opgør for de professionelle havde Casper M. Nielsen til Søren Aaen udtalt, at han så Gandhi som en sikker vinder, og det kom til at holde stik, for den var atter overlegen, denne gang i selskab med staldens jockey. Fra start var Kent Friborg vaks ved havelågen og svarede spidsen fra indersporet med Go For Glory. Efter få hundrede meters kørsel kom Knud Mønster fremad med Expensive Dream, som overtog føringen kort efter 500 meter-mærket. Filippa B blev kørt fremad for Henrik Lønborg, men Kent Friborg ville ikke sidde i sækken og blev placeret udvendigt på den førende op forbi det tilbagevendte publikum. Ud på sidste omgang begyndte Gandhi at røre på sig, og forbi staldene sidste gang lettede ekvipagen anker. Derfra syntes løbet kun at gå en vej, og ud ad sidste sving kunne ingen følge trop, og Gandhi holdt legestue i 17,7/2160mv. Go For Glory hentede andenpladsen, mens Einstein var tredje for Mads Henriksen, hvor Filippa B havde galoperet en fremskudt placering væk ind på opløbets lige bane.

- Han gik godt, og jeg følte allerede i opvarmningen, at han var klar på dagen. Jeg havde en god feeling undervejs, men jeg synes, at jeg skyldte ham en god rejse i dag. Han gik i mål for spændte liner, og det var en stærk præstation, lød gloserne på fra Casper M. Nielsen på vegne af Gandhi. 

Gandhi 7/6

Gandhi virker til at skulle vandre op gennem klasserne. Foto: Hesselborg Foto.

Clark Gable suste rundt om dem

Som vanligt blev løbsdagen afrundet med et formløb, hvor der som altid var mange heste på startlinjen. Scarlet Holmsminde var for hurtigt ude i dagens første startforsøg, men det lykkedes efterfølgende Jacob Christiansen at ramme starten perfekt, og han sad i spids trods spor fire i volten ind i første sving. Med bag sig havde han Special Player, mens Arne Bentsen kørte frem udvendigt med Coco Nordal, som fortsat havde sin første sejr til gode. Med i sin ryg havde den Running on Faith og Søren Klitgaard, som forsøgte at køre fremad med en omgang tilbage, men da denne blev svaret ud, måtte han trække sig tilbage til sin position i 2. udvendig. Ned ad sidste langside blev der opskruet tempo, hvilket tvang de bagvedliggende til at angribe i sporene, hvilket gik bedst for Clark Gable og Mathias Jensen, som afsluttede bedst af alle og vandt sikkert i 16,9/2200mv. Picobal nåede andenpladsen før en godt gående Coco Nordal, som kæmpede hele vejen til mål.

- Der blev langt frem ud på sidste omgang, og jeg følte, jeg var nødsaget til at gå afsted. Han skal hjælpes lidt undervejs, men jeg var sikker på, at jeg havde feltets hurtigste hest, og jeg vandt med vattet i behold, så det blev enkelt, sagde vinderkusken efter løbet. 

Clark Gable 7/6

Endnu en 12'er vinder fra Kaj Jensen-stalden. Foto: Hesselborg Foto.

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse samt vurdere brugen af de enkelte elementer på danskhv.dk. På dette website bruges cookies til statistik og personalisering af indhold og annoncer. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken. Læs vores cookie- og privatlivspolitik ved at klikke her.

Læs mere