Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Der var glæde i vindercirklen efter Gwen Stefanis sejr.Foto: Gorm Johansen

Fantastisk fynsk fredag

GWEN STEFANI DSC 4199
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
23. juli 2021 21:10

Der blev som ventet budt på fremragende sport fra start til slut denne fynske fredag, hvor det er svært at foretrække én enkelt præstation frem for andre. 

Af Mikkel Johansen

Martin Hansen fremviste en fin vinder i dagens 1. løb, hvor anpartshesten Gwen Stefani sejrede efter at have overtaget føringen efter 500 meters kørsel. 

Søren Demant Andersen havde placeret nyerhvervelsen Baccis i 2. udvendig i ryg på Great Dynamite, mens favoritten Leroy havde galoperet fra start, men leverede en super ophentning og sad med bag Baccis, hvor der manglede en omgang til mål. 

Rundt sidste sving begyndte udvendige Great Dynamite at tackle i travet, og den kvitterede også med galop, hvor Martin Hansen stak afsted med Gwen Stefani, som gik flere længder fri fra feltet, og det var umuligt for eksempelvis Baccis at indfange denne, som i stedet tog andenplads. Leroy kom som tidligere nævnt godt tilbage, og den blev tredje. 

Vindertiden blev 18,0/2160ma.

GWEN STEFANI DSC 4178

Gwen Stefani. Foto: Gorm Johansen.

Gazella K fra start til mål

Steen Juul styrede hver en meter af V5-spillets 1. afdeling med Gazella K. 

Martin Hansen forsøgte at overrumple Steen Juul fra start med React Ion, men blev svaret op, hvorefter triumfatoren fra dagens 1. løb søgte til vinderhullet i stedet med Haha Ha perfekt igennem fra 20 meters tillæg i 3. indvendig. Der var offensiv kørsel fra højeste nummer med Vesuv og Søren Johansson frem til dødens. Bindee Blue og Paw Willumsen sad perfekt til i ryg på denne.

Løbets forholdsvis store favorit var Felix Trøjborg, som for Jeppe Juel havde vundet årets første start i overlegen stil, men den galoperede rundt første sving sammen med Deepdeepundercover og Every Day. 

Næstfavoritten Gazella K havde imidlertid holdt sig i trav undervejs, og den så fortsat fin ud på bagerste langside, hvor den udvendige Vesuv fik fejl på med en forbedret Bindee Blue oppe og lukke hullet for indvendige React Ion og Haha Ha. Det lykkedes dog for Michael Lønborg at bakke sig fri bag Bindee Blue ud af svinget, og den kom stærkt i opløbet.

Derfremme var Steen Juul dog stukket af, og det var de sekundære placeringer, de øvrige kørte om. Nærmest vinderen sluttede Haha Ha med en ligeså klart forbedret C Me Tinna fra Paw Willumsen-stalden på tredjeplads. 

GAZELLA K DSC 4255

Gazella K. Foto: Gorm Johansen.

Henbianca Boko på de sidste meter

Optakten til årets udgave af DM for hopper var bestemt en forsmag på, hvilket fantastisk væddeløb, der er i vente 6. august. 

Evita var hurtigst ude for Casper M. Nielsen med Henbianca Boko til ryg for Jan Dahlgaard. Den tyske gæst Super Queen C havnede i dødens, hvorfra Ronald De Beer bakkede af, og Flemming Jensen kørte derfor fremad med favoritten Carna Sensei, men Casper M. Nielsen svarede spidsen op. 

11,3 blev der kørt første 500 meter, og tempoet var ikke sænket betragteligt op forbi kilometeren, som gik efter 11,6. 

Flemming Jensen pressede sig til spids med Carna Sensei ind mod sidste sving, hvor Tourmalet sad klar til eget angreb for stramme barduner for Jeppe Juel, og denne kom susende ind på lige bane.

Carna Sensei gik et absolut godkendt comeback, som ifølge sin ejer blev taget som et rutineløb, men svare en fremadstormende Tourmalet kunne den ikke. Længere ude kom Henbianca Boko, som var bakket fri midt på opløbet, og den fangede akkurat Tourmalet på målstregen. 

Vindertiden for Jan Dahlgaards fine jernhoppe blev 12,6/1640ma. Desværre er den ikke aktuel for DM for hopper, da den ikke er danskregistreret, men såvel Tourmalet som Carna Sensei synes at være helt klar. 

HENBIANCA BOKO DSC 4301

Henbianca Boko. Foto: Gorm Johansen

Fritsjof S H tilbage på vinderpladsen

Det var ét af dagens mange åbne opgør, som vi bevidnede i 4. løb, hvor Jeppe Juel kunne stryge til tops og tage revanche for nederlaget i sidste skridt i løbet forinden med Tourmalet. 

René Jonassen satte sig lidt overraskende på teten fra start med en ny tysk gæst udvendigt for sig i form af Remember Preussen. Den senere vinder af løbet Fritsjof S H sad med bag denne undervejs, hvor Funny Money slikkede ryggen ét hak længere tilbage. 

Favoritten Mustang Hackstable var taget roligt fra start og sad sidst udvendigt for René Kjær, og den fik derfra aldrig med udfaldet at gøre. 

Med 500 meter resterende af løbet satte Jeppe Juel skruen i vandet og rundede frem til den førende med Fritsjof S H, og fik også overtaget på denne ind mod svinget. Med ude i samme stød gik Funny Money, som fik en puster i ryggen på Jeppe Juel ind på lige bane, men forsøgte at gå helt frem midt på opløbet, men forbi kunne den ikke gå. Famous Dream var tredje på lidt afstand for John Køhler. 

Vindertiden lød på 14,4/2140ma. 

FRITJOF S H DSC 4383

Fritsjof S H. Foto: Gorm Johansen.

Express A P indfriede Kjærs forventinger

René Kjær havde forud for løbsdagen peget på Express A P som sin bedste chance, og det kom til at holde stik for den danske meter 2020. 

Som ventet var der ingen badebilletter i 5. løb, hvor Flemming Jensen tog spids med favoritten Bitcoin, men Kathrine Mikkelsen var som altid fremadrettet med Torpedo W F, som fik lov at overtage efter 09,6/500 meter. 

Bent Svendsen sad nu som første hest i 2. spor med Dream of Success. René Kjær sad perfekt til bagved denne med Express A P, og den blev sendt afsted midt i sidste sving, hvor de foranliggende begyndte at vise svaghedstegn. 

Han kom ned foran den førende Torpedo W F ind på lige bane, hvor Flemming Jensen fik bakket sig fri i samme moment med Bitcoin. Det var et opgør mellem de to ned mod målstregen, men det lykkedes René Kjær at “vugge” Express A P hjem. Leading Tile nummer tre på lidt afstand efter en god afslutning. 

13,1/1640ma kom Morten Juul-trænede Express A P hjem på. 

EXPRESS A P DSC 4489

Express A P. Foto: Gorm Johansen.

Freeze klar til derbyprøverne

Jeppe Juel indfriede favoritværdigheden i sidste afdeling af V5-spillet med Freeze, som nu står overfor derbyprøverne næste gang. 

Woodbrown Beauty var hurtigst ude for Thomas Reber med indersporets Do It Mingus på ryg, hvor Endless Dreams gjorde sig bort rundt første sving, så Freeze nu sad forrest i 2. spor. Feba blev forsøgt kørt lidt fremad ude fra spor otte, og efter en sejlads i sporene de første hundrede meter, så lykkedes det for Jeppe Rask at komme ned i ryg på Freeze. 

Ligesom Jeppe Juel ville køre frem for at overtage teten, brød den førende Woodbrown Beauty et spor ud, hvilket banede vejen frem indvendigt for Do It Mingus, som i stedet nu sad i føring. Med en omgang tilbage fik Jeppe Juel held med sit forhenværende fra tidligere og kom til spids. 

Derfra kørte han et par længder foran feltet, hvor Steen Juul gik afsted fra bagerste position med tilbagevendte Dempsey Cloc. Med på ryg bag denne kom Magnus M. Nielsen med Indi Di Quattro, som han havde fået chancen bag af sin arbejdsgiver Morten Juul. 

Den sluttede nærmest Freeze på en fin afslutning med Finest Aveve som tredje, hvor vindertiden i sidste afdeling af V5-spillet blev 14,7/2140ma.

FREEZE DSC 4553

Freeze. Foto: Gorm Johansen.

Ny sejrshest fra Team World Wide Trot

Også i sidste afdeling af V4 blev det til favoritsejr, denne gang i form af Giantissimo, som påny blev styret rundt af Birger Jørgensen. 

Spor fem i volten for en stor hest var ingen højder på forhånd, og der kom også en kort galop for Giantissimo, som dog hurtigt satte sig igen og blev kørt fremad. 

Det samme gjorde Edward fra 20 meters tillæg, og denne var faktisk på vej til at overtage føringen fra La Francaise, men galoperede i samme moment og måtte ned at vende som sidste hest. 

I stedet gik favoritten til front efter ca. 800 meters kørsel, hvorefter man hurtigt fik en idé om, at det ville gå favoritspillernes vej. 

Gibson forsøgte at gå i infight med den førende rundt sidste sving, men det var forgæves, for Giantissimo vandt legende let med Geert som tredje. 

GIANTISSIMO DSC 4620

Giantissimo. Foto: Gorm Johansen.

Frodo Victory bedst i amatørløbet

Peter Ømark Andersen kørte senest Frodo Victory til andenplads i Aalborg, men 2. gang blev lykkens gang for parret, som sejrede i dagens amatørløb under 125.000 kr. 

Kim Madsen åbnede hurtigst fra start med Design of Porsche trods spor otte bag bilen og fangede spidsen med Cassiopeia B F næstbedst ude fra start i vinderhullet. Favoritten Emma T B sad håbløst til i 4. indvendig undervejs med Doyouthinkiamsexy foran sig. 

Frodo Victory sad 2. udvendig med Mathias Jensen og S A Photo på ryg. Beauty From Above førte toget an i 2. spor for Søren Demant Andersen, hvilket var tydeligt at aflæse ikke var den ønskede position. 

Peter Ømark Andersen gik afsted i 3. spor midt på bagerste langside, og han fik hurtigt overtaget på de indvendige med S A Photo med som farligste udfordre ind på lige bane. 

Helt frem til Frodo Victory kunne den dog ikke gå, men besætte andenpladsen kunne den i stedet før en godt afsluttende Doyouthinkiamsexy. 

FRODO VICTORY DSC 4699

Frodo Victory. Foto: Gorm Johansen.

Fie Marie Ipsen vandt dagens montéløb på en stærk slutspurt med Orval.

Bent Svendsen tilkendegav, at han ikke forventede andet end sejr til Eddie Cook, som også var gjort til klar favorit på forhånd, og det lignede også favoritsejr rundt sidste sving, hvor den stak 20 meter væk fra de øvrige. 

Det tog imidlertid imod midt på opløbet, hvor den blev mere skæv, end hvad godt var, for Maria Svendsen fandt ikke nyt svar hos Eddie Cook, da konkurrenterne kom strygende ude i banen med Orval yderst og først på stregen. 

ORVAL DSC 4837

Orval. Foto: Gorm Johansen.

Garland Scott vandt dagens formløb for Mick Holmark på en god afslutning, hvor den akkurat fangede undervejs førende Perseus, som forsøgte at stikke væk rundt sidste sving. 

GARLAND SCOTT DSC 4938

Garland Scott. Foto: Gorm Johansen.

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse samt vurdere brugen af de enkelte elementer på danskhv.dk. På dette website bruges cookies til statistik og personalisering af indhold og annoncer. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken. Læs vores cookie- og privatlivspolitik ved at klikke her.

Læs mere