Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Racing Arena Aalborg dagen efter snestormen 1. december 2021

Klartegn fra Aalborg: Fredagens løb afvikles

SneklædtRacingArenaAalborg021221
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
02. december 2021 15:49

Staben på Racing Arena Aalborg har vundet over sneen. Kun et vejrskifte i strid med vejrudsigten kan nu forhindre gennemførelse af fredagens løb.

Af Niels Jørgensen

Hele dagen har medarbejdere og maskiner været i gang på Racing Arena Aalborg, og den glædelige besked lyder: »Vi kører løb fredag«.

Midt på formiddagen var optimismen ellers til at overskue i kølvandet på det foregående døgns snestorm, men nu meldes banen klar.

»Vi har ryddet banen for sne, og gudskelov var der ikke frost i banen, fordi vi havde fået den saltet søndag nat,« siger banechef Lars Hellerup og tilføjer om processen:

»Der er blevet kørt sne en masse af banen, og så har den fået en gang salt til at tage det sidste som vi ikke kunne køre af. Nu er vi i gang med at harve banen, og så får den endnu en gang salt senere. Ellers arbejder vi selvfølgelig videre med banen fra i morgen tidlig, og måske kører banepersonalet også videre allerede i aften.«

Tilsvarende er også staldterrænet tilgængeligt således at løbene fredag fra kl. 15.45 skal kunne afvikles uden problemer.

»Det eneste, som kan vælte planen, er at der sker et vejrskifte som ikke er henhold til vejrudsigten. Hvis ellers vejrudsigten holder som lovet, så er der løb fredag,« sammenfatter Lars Hellerup og slutter:

»På nuværende tidspunkt mangler vi alene at rydde publikumssiden for sne. Det er vi så småt ved at gå i gang med.«.