Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Apapmand med kusken Steen Juul og Leif Løfgrens enke Edel ved siden Foto: Burt Seeger

Ikke på toppen - vandt alligevel

Apapmand 2 211205
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
05. december 2021 17:45

Iflg. Steen Juul, der kørte Apapmand til sejr i Leif Løfgrens Mindeløb søndag eftermiddag på Lunden var denne ikke helt på toppen, men alligevel kunne han vinde en ganske let sejr.

Af Dennis Stenbæk

Inden løbene var træneren Anders F. Jensen ganske optimistisk omkring Apapmand:
- Han sad fast senest og kunne have været toer hvis hullet var kommet. Det gjorde det ikke, men så har han lidt kræfter til denne gang. Virker i fuld form igen, men alle løb skal jo køres først. Klart at han skal stå med stor chance, var hans kommentar inden løbene.

Planmæssigt tog Cash Valley spidsen fra indersporet og helt ventet var det vel ikke, at Simoni "inviterede" Apapmand til spidsen på første langside, men efter 650 meters kørsel sad Apapmand i hvert i front og kunne åbne 16,0/1000 med Alpha Peak udvendig for sig og Key Largo i dennes ryg.

Sidste sving rundt øgede Apapmand tempoet og Key Largo faldt omgående fra, mens Cash Valley også hang fint på i ryggen.

På de sidste meter lod Juul Apapmand trække lidt væk så Cash Valley fik andenpladsen før Alpha Peak og vindertiden blev 15,5/2000 auto i den stærke modvind i opløbet.

Apapmand 211205

Juul havde ingen problemer med at vinde med Apapmand - Foto: Burt Seeger

- Det er jo en herlig hest. Han har en herlig indstilling og elsker at være herude. Han er som en kejser også her efter løbet - en herlig hest. Jeg var sådan set indtillet på at køre dette løb i dødens, men så kunne jeg godt se, at Jens ikke var 100% forhippet på at svare spidsen så derfor tog jeg chancen og så gik det som det gik. Han var knap så fin i dag som i nogle af de øvrige starter jeg har kørt ham. Om det skyldes de sko han har på ved jeg ikke, men han var i hvert fald ikke så fin som tidligere jeg har kørt ham, sagde Steen Juul efter sejren med den Anders F. Jensen-trænede hest.

Simoni-revanche

Jens Simoni fik aldrig rigtig chancen med Cash Valley, men allerede i løbet efter var han på plads som vinder, da han han førte Cash Wave til dennes fjerde sejr i træk.

Han var ellers ikke med fra start, hvor Diesel og Mysterious Lucifer dystede med sidstnænvte som "vinder" og åbningen blev 14,5/500.

Her sad Cash Wave noget tilbage, men da Outlook førte "toget" an efter 600 meter udvendig på feltet blev det efterhånden til 3. par udvendig for Cash Wave midtvejs i løbet.

Den position forlod Simoni midt på sidste langside, hvor Cash wave fløj frem til Mysterious Lucifer og samtidig gled vinderhullets Diesel med i ryg.

I udgangen af sidste sving havde Cash Wave overtaget kommandoen og resten af vejen var rent legeværk for hesten, der vandt på 15,9/2000 auto før en fint afsluttende Diesel og Mysterious Lucifer.

Cash Wave 211205

4. sejr i træk tog Cash Wave i overlegen stil for Jens Simoni - Foto: Burt Seeger

- Han var som han plejer. Han har fået en god forståelse for det og var lidt mere afbalanceret end sidst jeg kørte ham. I dag var han fuldstændig som en bil. Jeg var meget betænkelig på forhånd for normalt har han mødt helt andre heste, men han klarede det. Det her med at få ham fra start har vi ikke øvet så meget i så jeg tænkte, at mod disse heste kan vi ligeså godt tage det roligt og se hvor vi ender henne. Jeg kunne godt se, at Birger også havde lidt at køre med på sidste langside, men så snart jeg kaldte på ham så afgjorde han. Han er en meget stærk hest, sagde Jens Simoni efter sejren.

1 af 3 til Jeppe

Jeppe Juel havde tre heste med til Lunden denne søndag og som han selv udtrykte det var det fine chancer, men at han også havde været med så længe at han intet tog for givet.

Nu kunne han vende tilbage til Aalborg med en enkelt sejr i bagagen og den kom måske overraskende IKKE med Hilton, der ellers var storfavorit i I. C. Tvede Memorial, men derimod med Blue Bird, der kunne overtage føringen fra Calito efter 600 meters kørsel og siden var i egen division.

I opløbet var Blue Bird suveræn og indvendig tog Calito akkurat andenpladsen fra Gaby Cloc, men Blue Bird var der intet at gøre ved på 17,8/2000 auto.

Blue Bird 211205

Efter tidlig føring var Blue Bird helt usårlig for Jeppe Juel - Foto: Burt Seeger

- Jeg ville jo gerne frem og sidde for han er bedst når han er med fremme. Han er lidt uspeedy så jeg skal sørge for at holde tempoet oppe, men det lykkedes fint i dag. Han har virket så fin og jeg synes de to galopper har været uheld i arbejdet, men jeg har presset ham meget og i dag var jeg mere human ved ham. Han bliver dog bedre og bedre så det er positivt, sagde Jeppe Juel efter sejren.

Som nævnt blev det ikke til sejr for storfavoritten Hilton i I. C. Tvede Memorial trods føring undervejs.

Birger Jørgensen var meget offensiv bag tyske Somerset og pressede på i 1:16-fart den første omgang.

Her sad Henri Cloc hele tiden sidst for René Kjær og da Hilton beyndte at vise svaghedstegn på sidste langside var Kjær fremme i ryg på Somerset og ventede og ventede.

Juel fik "hekset" nyt liv i Hilton, der faktisk klarede at svare Somerset hele vejen ind, men mod Henri Cloc's opløbsafslutning havde han intet modsvar og sejren på 19,3/2000 auto blev meget suveræn.

Henri Cloc 211205

Løbet blev nærmest "kørt ned i halsen" på Henri Cloc, der for René Kjær ver overlegen i I. C. Tvede Memorial - Foto: Burt Seeger

- Det var jo de to favoritter, der skulle måle hinanden lidt. Birger havde vist fået at vide, at han havde en kanonhest og det faldt de lidt på, hvilket blev til min fordel i dag. Jeg kunne ikke ønske mig det her bedre. Jeppes var vel ikke helt på top, men han kunne holde Birger af hele sidste sving rundt og det blev så fint for mig. Jeg kunne mærke, at der var masser på tanken ind i sidste sving og det blev bare helt optimalt for mig, sagde René Kjær efter sejren med den Kaj Jørgensen-trænede hest.

Efterfølgende kunne Jeppe Juel berette:
- Jeg er lidt ærgelig over, at jeg jagede sådan med ham i dag for med hans høje puls efter løbet var det nok et råb om hjælp da han bremsede op ved traktorgården, men nu må vi lige tænke os om om han kommer mere i år.

Yderligere tre til Juul

Inden Steen Juul sejrede med Apapmand havde han allerede været på to æresrunder med egentrænede Sir Flax og Golden Money, der begge var ganske suveræn, mens han i sin sidste tur på dagen også vandt med Explosive Peak.

Mest nok Sir Flax, der førte med "en langside" undervejs og i opløbet var helt overlegen vinder på 18,4/2000 volte før Gucci Cat og overraskelsen Gracie Day som tredje.

Sir Flax 211205

Dagens mest overlegne vinder: Sir Flax og Steen Juul - Foto: Burt Seeger

- Han er lidt for stresset og lidt for nervøs, men ellers var det jo super. Han virkede klart stærkere end i sin første start, men stadig vil jeg gerne have hans temperament lidt ned på jorden. Vind og vejr er jo som det er - vi er inde i vinteren - men det er superforhold for hestene i hvert fald, sagde Steen Juul efter sejren med en af dagens allerstørste favoritter.

To løb senere var han igen på pletten og igen kørte han direkte til spids.

Nu med Golden Money, der til slut ingen problemer havde med at afvise Finegartner til slut og vinde på 17,7/2000 auto.

Golden Money 211205

Golden Money var helt suveræn for Steen Juul efter tidlig føring - Foto: Burt Seeger

- Hun var bedre i stilen end sidst, men hun har været rimelig i de øvrige starter. Hun er ikke helt færdig endnu. Hun vokser stadig og behøver denne vinter på sig og så tror jeg på, at hun kan være lidt med. Hun har en fantastisk fin indstilling til tingene, sagde Steen Juul efter sejren.

Explosive Peak blev taget roligt fra start, mens Vores Wozniacki tog imod Riley S W og denne krøb til vinderhullet.

Da Steen Juul kørte fremad med Explosive Peak blev Riley S W dog sendt ud i dødens og derved fik Explosive Peak et perfekt løb i 2. par udvendig med Hazard In i sin ryg.

Sidste sving rundt angreb Explosive Peak stærkt med Hazard In i ryg og da Ken Ecce trak sidstnævnte ud til angreb lignede det et opgør mellem de to, men dertil var Explosive Peak bare for god og gled væk til let sejr på 15,3/2000 auto før Excuse Me og med Hazard In som tredje.

Explosive Peak 211205

Explosive Peak er netop handlet til Anders Helge Nielsen og vandt helt efter behag - Juuls fjerde sejr denne søndag - Foto: Burt Seeger

- Jeg havde sagt til Anders Helge, at vi skulle starte ham i dag for han måtte have en god vinderchance for han var helt forrygende i Århus og det blev helt ok i dag. Det er længe siden han har været så fin som nu, sagde Steen Juul efter dagens fjerde sejr.

Baronessen hele vejen

At Baronessen skulle tage spidsen for Katrine Mikkelsen i FDT-Serien var ingenlunde nogen overraskelse, men at det skulle foregå i det tempo som blev lagt for dagen var langt mere overraskende.

Katrine plejer bestemt ikke at holde igen, men denne gang kunne hun nøjes med 20,2/500 og 18,9/1000 og allerede der begyndte man at øjne "ugler i mossen".

Specielt da storfavorit og comebackende High Speed galopperede kort ud på sidste omgang.

I opløbet formåede Baronessen da også at holde hele vejen ind før en tapper Anders And, der sad i dødens det meste af vejen før Miscellaneous.

18,4/2000 auto var nok til at vinde dette løb.

Baronessen 211205

Føring fra start til mål blev det til for Baronessen og Katrine Mikkelsen - Foto: Burt Seeger

- Hun er en rigtig nem amatørhest. Hun gør aldrig noget forkert og er en stabil lille hoppe, der tjener gode penge, sagde Katrine Mikkelsen efter sejren.

Sejr og championat til Sabina

Sabina Gammelgård stod med en rigtig god chance i montéløbet som storfavorit med Diamond Flame, men efter en omstart kunne/ville hun ikke svare Arabica, da denne kom på første langside.

Champions Peak angreb som den første ned ad sidste langside og samtidig gik Diamond Flame afsted og kunne overtage 450 meter fra mål, hvor Champions Peak kom frem på andenpladsen uden nærkontakt.

Resten af vejen var legeværk for Diamond Flame, der med sejren sikrede Sabina Gammelgård montéchampionatet i Lunden.

Champions Peak gik helt i stå til slut og så kom Armani Hyrdehøj forbi til andenpladsen.

Vindertiden 18,0/2000 volte.

Diamond Flame 211205

Diamond Flame var helt overlegen for Sabina Gammelgård - Foto: Burt Seeger

- Jeg er lidt tom for ord lige nu. Det skulle jo galt på et tidspunkt, men lige nu vokser træerne ind i himlen. Han bare fortsætter og jeg er så stolt af ham. Jeg har ikke vrælet i lang tid, men denne sejr gik godt nok i halsen på mig - det var skønt.

- Det er hans sidste start i år og var så skønt, at han kunne vinde - også fordi det ikke gik så godt i tirsdags så reddede ham her turen. Han var lidt gasset over det her med at volte alene og han formåede faktisk at knække checken efter første startforsøg så derfor forsøgte jeg ikke at svare spidsen og så er han god til at følge med i ryg nu og gjorde det godt i dag også, sagde Sabina Gammelgård efter sejren, der gav hende sit første montéchampionat på Lunden.

Damble Flame i sidste skridt

I det afsluttende amatørhandicap var det indledningsvis Miss Point i front, men på første langside kom Pure Posion frem og trykkede til, men fik ikke lov at overtage.

I 2. spor sad Von Gladiator og gik ikke rigtig fremad, hvilket bevirkede, at flere heste kom indenom og ud i fordelagtige positioner.

Blandt disse var Enjoy's Rapide S og Damble Flame i hhv. 3 og 4. par udvendig og førstnævnte gik afsted som første 650 meter fra mål.

Den overtog ind på opløbet og blev så angrebet af Damble Flame, der for Kamilla Plambech på løbets allersidste meter gik forbi til sejr - hendes 10. sejr på Lunden i denne sæson, mens Paladin gik over mål som tredje med en del kræfter sparet.

Vindertiden 19,0/2040 volte.

Damble Flame 211205

I sidste skridt klemmer udvendige Damble Flame sig forbi indvendige Enjoy's Rapide S til sejr - Foto: Burt Seeger

- Vi var ikke rigtig enige om hvilken gangart det skulle foregå i ud af volten så jeg skulle lige have hende rundt. I sidste sving følte jeg, at jeg havde en stærk hest og hun er også mere stærk end speedy, men det var ved at ebbe ud for hende i opløbet, sagde Kamilla Plambech efter sejren.

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse samt vurdere brugen af de enkelte elementer på danskhv.dk. På dette website bruges cookies til statistik og personalisering af indhold og annoncer. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken. Læs vores cookie- og privatlivspolitik ved at klikke her.

Læs mere