Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Erik kæmper sig forbi udvendig og vinder sin 5. Lunden-sejr i 2020Foto: Burt Seeger

4. Lunden-pind i træk

Erik 201023
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
23. oktober 2020 20:35

Erik havde inden løbene fredag eftermiddag vundet 9 sejre i 15 forsøg - heraf de tre sidste på hovedstadsbanen og med sejren denne gang blev det således til 4. Lunden-sejr i træk.

af Dennis Stenbæk

Der er trængsel i toppen af sejrslisten, men med sin fjerde Lunden-sejr i træk bragte Erik sig alene i spidsen med fem sejre.

Det var René Kjær, der eksekverede, men inden da måtte han så gruelig meget igennem.

- Efter hans varmning og opførsel op mod starten var jeg meget bekymret. Han var på pasgang og var i det hele taget træls så jeg var klar over, at jeg bare måtte fire lidt af på ham, berettede Kjær efterfølgende.

Zadok Font lynstartede til spids og efter 16,0/500 fik han dæmpet til 18,8/1000 og her krøb Erik fra vinderhullet ud i dødens og gav dermed ryg til Falm.

Sidstnævnte var dog aldrig en trussel og sidste sving rundt handlede det kun om Zadok Font og Erik, hvor sidstnævnte på de sidste meter gik det nødvendige forbi til sejr på 15,6/2000 auto før Zadok Font og en godt afsluttende Honor.

- Jeg var med på, at skulle jeg vinde løbet så skulle jeg på ham den sidste kilometer. Karsten og Ellen må finde ud af hvad der trykker ham. Han greb højretømmen flere gange i løbet og var slet ikke med på noderne. Han vandt på sin form - ikke fordi han er okay, sagde René Kjær efter sejren med den Karsten Holm-trænede hest.

To start-til-mål-doubler

Såvel Ken Ecce som Steen Juul vandt begge to sejre - begge efter føring - og først på vinderpladsen var Ecce, der førte hele vejen med kæmpefavoritten Capuchin, der trænes af Tomas Malmqvist og aldrig var truet.

19,2/2000 volte noterede vinderen efter at have sluttet i 1:17-fart den sidste halvbane. Capuchin 201023

Capuchin nærmest eksploderede da hætten røg af og vandt enkelt for Ecce 

- Den gik godt sidst, hvor den kom til at hænge på en fejlende hest. Hun lå lidt på fra start så jeg var tvunget til at køre. Jeg vidste godt den kunne finde på at stoppe lidt op til slut, men da jeg hev hætten på hende røg vattet også ud og så var det ligesom at tænde for en turbo, sagde Ken Ecce efter sejren med den Tomas Malmqvist-trænede hoppe.

Hele vejen førte Ecce også med sin anden vinder - sin egentrænede Bugsy, som han havde held til at dæmpe med til 1:20-fart den første kilometer.

Her kom Teodor frem i dødens og gav ryg til hyperspeedige Unstoppable, men når Bugsy i spidsen afslutter bedre end 1:10/500 i spidsen så går det ikke at tage meter ind ude i sporene og Unstoppable måtte nøjes med andenpladsen før Teodor, da Bugsy vandt på 16,9/2000 volte.

Bugsy 201023

Bugsy lukkede i topfart og lod aldrig nogen ind i løbet 

- Han var fin i dag, men det var han også i opvarmningen så det var dejligt. Han har lidt problemer med både venstre bag og venstre for, men vi har passet lidt på ham for at gøre ham klar til Aalborg Store Pris. Han er fin nu og gør sig absolut ikke bort selv om det er de bedste danske 4-årige han skal møde, sagde Ken Ecce efter sejren.

Juuls double

Føring hele vejen var som allerede nævnt Juuls vindere og først var det Florican Rold, der med det yderste af hovene svarede spidsen fra Flintstone ind mod første sving.

Men derfra var der ingen slinger i valsen og sejren på 18,0/2000 auto blev taget med mersmag før Flintstone og Eagle Bat.

Florican Rold 201023

Juul kørte langt væk med Florican Rold i opløbet og vandt let

- Jeg kørte så godt det gik fra start og ind mod første sving havde Marc jo 3/4 længde på mig og var på vej ned, men jeg måtte skrige lidt af ham og så lod han være. Han har ikke været i nærheden af inderbanen i de sidste mange starter, men det kom han i dag og det gjorde udslaget for ham i dag, sagde Steen Juul efter sejren.

Så skulle man helt frem til 8. løb før Juul igen var en vinder og det skete med F the Big New, der havde indledt karrieren med to andenpladser.

Nu blev det til føring rundt om og i opløbet lod Juul sin hoppe løbe væk til let sejr på 17,6/2000 volte før Frederico B P, der fik max fra vinderhullet og Fulton, der gik i dødens store dele af vejen.

F The Big New 201023

I tredje forsøg blev det til sejr for F the Big New, men det bliver ikke den sidste...

- En superfin indsats af hende i dag. Jeg havde mærket i træningen, at hun virkede stærkere og mere klar. Hun er på vej ud af de luftvejsproblemer hun havde i de første par starter så det var klart positivt. Det blev ukompliceret i dag, men hun er jo en travmaskine ligesom sin bror Tycoon Conway Hall og det er taknemmeligt at træne en sådan, sagde Steen Juul efter sejren.

Jonas fortsætter

René Jonassen har virkelig gang i sit materiale i år og også denne gang kom han på vinderpladsen.

Han bør dog nok sende en venlig tanke til d'herrer Birger Jørgensen og Henrik Thomsen, der med hhv. Call me Superb og Excuse Me anlagde en hård pace, mens Jonassen selv sad sidst med Diadem.

Ned ad sidste langside angreb hans Diadem i ryg på Diva Sisa og først ind på opløbet gik han selv til angreb, hvorefter Diadem på den sidste meter fik krammet på Diva Sisa til sejr på 15,4/2000 auto.

Diadem 201023

Diadem havde god nytte af det hårde udgangstempo og nåede akkurat forbi på stregen

- Vi kæmpede hårdt til slut, men jeg synes jeg var først. Der var jo godt tempo på og det var helt sikkert en fordel for os og hun gjorde det fint. Hun har udviklet sig gevaldigt det sidste års tid og det er bare at klø på og få det bedste ud af det. Vi kigger efter nogle hoppeløb til hende fremover, sagde René Jonassen efter sejren.

Favoritkiks

Det lignede faktisk Ken Ecce med favoritten Corniglia også, men hoppen lå for hårdt på i spidsen og så kunne Jeppe Juel skyde frem i opløbet med nyerhvervelsen Jesse Schermer, der ganske vist skulle overtales lidt til at kæmpe sig forbi Eddie Murphy, der havde travet i dødens store dele af vejen.

16,2/2000 auto var en præstation den kunne være bekendt, men Jeppe Juel måtte både 3 dage i skyggen og modtage en bøde på 750 kr. for drivning.

Jesse Schermer 201023

Det blev ret sikkert for Jesse Schermer i sin første optræden for Jeppe Juel

- Det var samme indtryk som vi havde fået i træning. En dejlig stor hest og med et ok væddeløbsinstinkt. Han løste jo opgaven, men var måske lidt bekvem til slut og han skal nok gøre det lidt lettere i dag, men det arbejder vi på. Det er jo altid hestene, der gør arbejdet, men jeg er med til at vejlede og nogen gange går det bedre end andre, sagde Jeppe Juel efter sejren.

Favoritterne kiksede også i 7. løb, hvor det ellers lignede et opgør mellem disse på sidste langside.

Indi di Quattro havde taget spidsen på første langside og Every Day var kommet frem i dødens midtvejs.

De to fjernede sig lidt med Esajas i lang ryg på sidste langside, men da Every Day fik stilproblemer gennem sidste sving satsede Morten Juul alt og kørte væk med Indi di Quattro.

Det lignede sejren, der røg med 100 meter igen, hvor denne pludselig galopperede og så kunne Esajas hejses som vinder på 16,0/2000 auto.

Esajas 201023

De to favoritter var ikke som bedst og så slog Esajas til for Birger Jørgensen

- Det var sådan jeg havde håbet det ville gå: Komme afsted fra start og få ryg på en af de bedre. Det var til vores fordel hvis de to favoritter kørte lidt på hinanden, men nu var den ene ved at galoppere og den anden gjorde det, men det kunne man jo ikke vide. Han tog godt ind på førerhesten inden denne galopperede, men om vi havde nået det er jeg usikker på, sagde Birger Jørgensen efter sejren med den Alex Haagensen-trænede hest.

Amatørdelen

Amatørløbene blev indledt med et montéløb, hvor Nicolaj Stott endnu en gang viste, at han er en rigtig god montérytter.

Han sad for første gang på ryggen af To Late, der midtvejs - trods 80 meters tillæg - kom frem i 2. par udvendig i ryg på favoritten Tyrell As, mens The Last Flower havde overtaget spidsen på første langside.

Sidstnævnte gav sig direkte da Tyrell As trykkede på, men sidstnævnte havde intet svar da Nicolaj Stott sendte To Late i angreb.

Han forsvandt bare langt væk til slut og vandt sluttelig med masser af afstand til Tyrell As og med The Last Flower på tredjepladsen.

To Late 201023

To Late var som forvandlet i monté og Nicolaj Stott red langt væk fra de øvrige

- Det var jo helt vildt - bare måden den afgør på viser mig jo, at den kan lide det monté. Nikolaj er jo en fantastisk rytter og hesten gjorde hvad den skulle så det var rigtig godt, sagde ejer og træner Iver Jessen efter løbet.

Nicolaj Stott bragte sig med sejren alene i spidsen på montélisten.

- Det var en rigtig, rigtig god oplevelse. Han gør alt hvad jeg beder ham om og ser ud til at kunne lide det. Jeg skulle bare følge Stephanie og så overhale til slut. Det var faktisk første gang jeg prøvede at være beskidt efter et løb, sagde Nicolaj Stott med henvisning til den våde bane.

18,2/2080 volte var vindertiden.

Katrine Pedersen havde sigtet indstillet på spidsen med Dream Perfect, der havde gået rigtig godt efter galop ved seneste start og derfor måtte C My Photo krybe til ryggen allerede i første sving.

Sidstnævnte satte sig dog ud igen på sidste langside, mens Catch the Day fulgte med i dennes ryg og blev sendt i angreb i sidste sving.

Indvendig bed Dream Perfect dog fra sig hele vejen ind og selv om Catch the Day nærmede sig hele vejen ind kom de altså aldrig forbi.

16,6/2000 volte blev vindertiden og Katrine Pedersen var lykkelig for sejren.

Dream Perfect 201023

Dream Perfect førte hele vejen for Katrine Pedersen

- Jeg ville bare gerne fejlfrit gennem første sving og så holde en jævn fart for han er mere stærk end speedy. De første 500 meter bestemte han lidt selv og så fik jeg ham til at slappe lidt mere af. Jeg føler efterhånden vi har fået en bedre og bedre kemi, sagde Katrine Pedersen efter sejren.

Det afsluttende amatørhandicap havde Clara B i front hele vejen for Anette Olsen.

Fra bagfeltet strøg Zillavinn rundt om feltet på sidste langside, men hun var chanceløs i opløbet mod Clara B, der vandt legende let, mens Regal Devil var tredje efter dødens stort set hele vejen.

18,8/2000 volte blev vindertiden og for Anette Olsen var det hendes 3. sejr i år.

Clara B 201023

Anette Olsen og Clara B var aldrig truet i det afsluttende amatørhandicap

- Hun har været god fra nr. 1 og hun holder spidsen. I dag travede hun bedre end senest og så kan man jo være lidt efter hende i stedet for bare at sidde og støtte hende hele vejen, sagde Anette Olsen efter sejren.

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse samt vurdere brugen af de enkelte elementer på danskhv.dk. På dette website bruges cookies til statistik og personalisering af indhold og annoncer. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken. Læs vores cookie- og privatlivspolitik ved at klikke her.

Læs mere