Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Flere forskellige fodeblandinger kan være forurenet.Foto: Arkivfoto.

DTC advarer mod at bruge foder med bestemte produktionsdatoer

Hestefoder
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
08. november 2020 10:00

Foder af mærket Marstall, der er produceret før 14. juli 2020, bør ikke anvendes til væddeløbsheste. Det kan nemlig være forurenet.  

Af Henrik Boye Ebbesen

En række trav- og galopheste i dansk træning er i løbet af sommeren og efteråret blevet testet positive for koffein i forbindelse med starter i såvel Danmark som Sverige.

Som tidligere offentliggjort kan samtlige positive prøver henføres til forurenet foder, der er kommet fra en tysk producent og som primært har været forhandlet i Danmark via importøren HH Care.

DTC afholdte i fredags et møde med såvel producent og importør, hvor forbundet videregav al materiale i sagen. 

Den tyske foderproducent kunne samtidig oplyse, at forureningen kunne spores til nogle bestemte produktionstanke, som efterfølgende er blevet rengjorte.

Der kan dog fortsat være forurenet foder i omløb, så hvis du ligger inde med foder af mærket Marstall, der er produceret 14. juli 2020 eller tidligere, må det IKKE anvendes til væddeløbsheste.

Det pågældende foder er formentlig importeret til Danmark af HH Care, men det kan også være kommet ind i landet via andre distributionskanaler.  

Opdager man at have potentielt forurenet foder i sin stald, skal man i første omgang rette henvendelse til det sted, hvor foderet er købt for at få varen ombyttet eller pengene tilbage.