Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Mads Henriksen - Aalborg 21.6.2020Foto: Hesselborg Foto

Mads Henriksen helt ustyrlig

Mads Henriksen Tre Sejre 21620
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
21. juni 2020 15:16

Den unge jockey præsterede sit livs første hattrick i Aalborg efter sejre med Jane Hall, Burning Love E P og Don Anton. Kasper K. Andersen fyrede Raket Brodde af. Double til konstellationen Mønster/Andreasen og til formløbseksperten Jeppe Juel. V5 gav hele kassen til svensk spiller.

Af Kim Nielsen

Bo Westergaard er jo suverænt den træner, der har flest heste i træning med 70 heste på træningslisten lige pt. Det kræver et godt mandskab, hvor de to unge jockeyer Nicklas Korfitsen og Mads Henriksen samtidig får mange fine køreture.

Med trænere selv i Kalmar til dagens V75-løb, var det Mads Henriksen, der skulle varetage staldens køreture denne søndag i Aalborg. Det blev en dag, han ikke lige glemmer foreløbig, da det blev til tre sejre i fire køreture med staldens heste. Dermed fordoblede han antallet af sejre i indeværende sæson til seks.

I et treårsløb med mange talentfulde heste blev indledningen temmelig rodet med flere galopperende heste – heriblandt en af favoritterne Jane Hall med Mads Henriksen, der nok satte 50 m til. Viva Las Vegas var alene i første i volte, men da den hoppede i første sving, sad Anders Pedersen trods 20 m tillæg hurtigt i spids med den anden af favoritterne Flamboro Downs.

Tempoet var moderat med 20-fart på kilometeren, hvor Gordon Dahl forlod vinderhullet med Flying Line med en omgang igen. Flere af de startgalopperende heste havde fået fat, så der var flere med chance. Med 500 m igen pressede Gordon Dahl på med Flying Line og fik umiddelbart grebet, men som tidligere ville den dyrt indkøbte vallak ikke gøre arbejdet færdigt og fladede ud til slut som femte.

Derimod havde Mads Henriksen fået fyret op under Jane Hall, og den sejlede forbi til en sikker sejr før Flamboro Downs, hvor Henrik Lønborg også fik repareret fejlen for Viva Las Vegas E P og snuppede tredjepladsen. Vindertiden blev 1.17,2/2.160 m snorestart.

Jane Hall 21620

Trods en ikke ubetydelige startfejl rundede Jane Hall alle konkurrenterne i opløbet. Foto: Hesselborg Foto.

Burning Love E P og Don Anton efter fine afslutninger

Jeppe Juel lagde fra land i tredje løb med outsideren Dancing Dilli, der fik favoritten Fønix Boy med i ryg og Early Morning lige derefter. Casper M. Nielsen gik ud i dødens med omgang igen med Early Morning, der fik Deepdeepundercover og Henrik Lønborg med i ryg. Denne galopperede dog chancerne væk med 500 m igen.

Fra køen indledte Mads Henriksen med 800 m igen et angreb med Burning Love E P, og det bed godt for den fireårige Orlando Vici-søn. Feltet blev rundet, og i sidste sving nåede parret frem udvendigt på Early Morning, der netop havde overtaget kommandoen. Ind på det lige var der aldrig tvivl om udfaldet, hvor de tt trak væk fra feltet med Burning Love E P som en sikker vinder i tiden 1.16,3/2.160 m snorestart. Tredjepladsen gik til en godt afsluttende B J’s Brogård.

Burning Love E P 21620

Mads Henriksen tager en vandtæt sejr med Burning Love E P efter en fin afslutning de sidste 750 m i sporene. Foto: Heselborg Foto.

I et løb for hestene under 190.000 kr. tog starthurtige Amigo Cortina spids, hvor favoritten Borntowin ude banen fik galop. Men den fik Birger Jørgensen hurtigt pareret, og efter 500 m kunne han overtage spidsen med nytilgangen hos Flemming Jensen.

Efter 800 m kørte Kasper K. Andersen frem udvendigt med Walkman June, hvor favoritten Borntowin afviklede kilometeren i 17-fart. På bagerste langside kom så stødet fra Mads Henriksen bag Don Anton, der havde siddet og lunet sig i tredje par udvendigt.

Det gik vældig stærkt, og på vej ind i opløbssvinget gik Don Anton frem mod føringen, hvor Borntowin kapitulerede med galop. Dermed var Don Anton pludselig milevidt foran konkurrenterne, og så kunne Mads Henriksen tage karrierens første hattrick efter dommerne lige havde kigget løbsafviklingen i sidste sving efter i sømmene. Vindertiden blev 1.14,7/2.140 m auto.

- Han fik en rolig start. Men så kunne jeg bare køre, og han rundede dem på en gang, så det var fint i dag.

- Jeg fik jo kørt lidt tidligere, end jeg ville. Heldig var han lagt foran, så det gik, sagde Mads Henriksen på spørgsmålet fra Fast Track reporter Søren Aaen, om den blev lige magelig nok til slut.

Don Anton 21620

For tredje gang på dagen kunne Mads Henriksen kigge bagud efter konkurrenterne - her med Don Anton, som han fuldbyrdede sit hattrick med. Foto: Hesselborg Foto.

Raket Brodde løb 12 blank

Der var på forhånd lagt op til en heftig spidskamp i V4-indledningen. Sporlodtrækningen blev afgørende, da Anders Pedersen med Balotelli i spor 3 ikke kunne tage en hel længde på indersporets Raket Brodde. Kasper K. Andersen måtte ud i en 10-åbning, og han holdt et godt tempo med 12-fart på kilometeren.

På opløbshjørnet så Tina von Hirsch Kukkonen-trænede Raket Brodde uslåelig ud og trak lidt fra, hvor Jeppe Juel aldrig blev sejrsaktuel med favoritten Forecast, der havde travet den sidste omgang udvendigt uden ryg. På de sidste meter stoppede Raket Brodde lidt op, og det afgjorde andenpladsen, hvor Balotelli sad lidt fast i inderbanen, medens Jeppe Juel kunne tage andenpladsen med Forecast. Vindertiden blev fornemme 1.12,0/1.600 m auto.

Raket Brodde 21620

Raket Brodde kunne vinde for Kasper K. Andersen efter devisen "spids og slut". Foto: Hesselborg Foto.

Martin Andreasens heste i topform

Sidste års amatørprofil ved Trav- og Galopsportens Galla Martin Andreasen er en af de mange amøtører, der tripper for selv at komme ud og køre løb. Men indtil videre må interesserne i løb varetages af de professionelle, hvor Knud Mønster er den foretrukne catchdriver. Men at træne hestene i hverdagen, har Martin Andreasen bestemt ikke glemt her i corona-pausen.

V4-afslutningen var et hoppeløb med heste fra tre volter. Ud af første sving overtog Kasper K. Andersen spidsen med Dollars And Cents, og han anlagde en jævn 17-fart, således at tillægshestene ikke fik noget serveret. Jeppe Juel fik dog kontakt med favoritten Ever So Clever, og han pressede på med 500 m igen.

Foran svarede Dollars And Cents i første omgang, men ind på det lige blev det til galop i føringen. Ever So Clever overtog, men kunne intet stille op, da Knud Mønster kom flyvende med Danger Dynamite til en overlegen sejr trods trafikproblemer undervejs. Niels H. Madsen snuppede akkurat andenpladsen med Dollar Princess før Ever So Clever. Vindertiden blev 1.15,3/2.160 m snorestart, hvilket var en forbedring af hoppens snorestartsrekord på godt halvandet sekund.

Danger Dynamite 21620

Knud Mønster tager den første af to sejre med Martin Andreasen-trænede Danger Dynamite. Foto: Hesselborg Foto.

Bent Svendsen er kendt for at kunne få sine heste af sted fra start, og det beviste han i et løb for laveste klasse. Trods spor 5 i volten, var han i front med 20 m i et snuptag med Filly Wee, hvor han kørte derudaf i 17-fart. Fra tillæg havde Knud Mønster fået en fin start med Elvira Gardenia, og midtvejs nåede han frem og forbi favoritten Fighter K K.

Mønster optog forfølgelsen af udbryderen, og ved indgangen til opløbssvinget fik han kontakt med Filly Wee. Rundt sidst sving trak Bent Svendsens hest igen, og Filly Wee fik igen et forspring på 20 m og var på vej til en tilsyneladende sikker sejr. Men 100 m før mål fik den mælkesyre i benene, og skridtene blev kortere og kortere. Bagved holdt Martin Andreasen-trænede Elvira Gardenia farten, og få meter før mål gik Mønster forbi til dagens anden sejr til konstellationen Andreasen/Mønster i vindertiden 1.16,7/2.160 m snorestart.

Elvira Gardenia 21620

Udvendigt fanger Knud Mønster og Elvira Gardenia kort før målstregen den længe førende Filly Wee med Bent Svendsen. Foto: Hesselborg Foto.

Friborg bombede i V5-afslutningen

Inden sidste afdeling af V5-spillet havde der ikke været nogen favoritsejr endnu, hvor 48 spillere stadig havde chance for de 5 rigtige. Mange af disse fik slukket lyset tidligt, da favoritten Fonseca galopperede ud af volten. I stedet tog Birger Jørgensen spids med Olga’s Avenue, hvor Birger Jørgensen kørte i 16-fart midtvejs.

Flere heste havde haft fejl på, men ikke Kent Friborg med Crepe Suzette, der meldte sig ind i kampen i opløbssvinget. Foran galopperede en træt Olga’s Avenue, og så kunne Kent Friborg tage sæsonens sjette sejr, som var yderst overraskende for spillerne. Vinderodds var knap 20 gange pengene, og i V5-spillet var der kun en enkelt svensker, der havde afkrydset Crepe Suzette. Det udløste den nette sum af 147.558 SEK.

Vindertiden for Crepe Suzette blev 1.14,7/1.660 m snorestart, hvor C My Dream var en lige så overraskende andenhest for Kasper K. Andersen, medens favoritten Fonseca nåede tredjepladsen for Mads Hviid Nielsen.

Crepe Suzette 2162020

Kent Friborg overrasker i V5-afslutningen med Crepe Suzette. Foto: Hesselborg Foto.

Begge formløb til Jeppe Juel

De mange formløb med professionelle kuske giver ofte overraskelser, hvor mange af formløbshestene pludselig løber flere sekunder stærkere med professionelle catchdrivere i sulkyen. I Aalborg var der dog ingen overraskelser i dagens to afsluttende formløb.

Jeppe Juel var spillernes foretrukne i begge løb spillet til under tre gange pengene i begge. I det første fik han efter lidt kamp i første sving spidsen med Torben V. Pedersen-trænede Pelle Stensbæk, og derefter forsvarede den 13-årige vallak sig hele vejen ind i mål, selv om Amazone Shadow med Knud Mønster var nærgående over den sidste halve baneomgang.

Pelle Stensbaek 21620Jeppe Juel får overrakt den første af dagens to vinderbuketter med en særlig "corona-tang" efter sejren med Pelle Stensbæk. Foto: Hesselborg Foto.

I det afsluttende formløb var distancen velvoksne 2.640 m, hvor Jeppe Juel skulle køre Sabina Gammelgård-trænede Høvings Sydsturm, der var belastet med 100 m tillæg. Den opgave løste Jeppe Juel til UG med kryds og slange, og på denne løbsdag kunne han med rette få betegnelsen "formløbsspecialisten".

Hoevings Sydsturm 21620

I det afsluttende formløb var Jeppe Juel og Høwings Sydsturm helt overlegen trods 100 m tillæg. Foto: Hesselborg Foto.

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse samt vurdere brugen af de enkelte elementer på danskhv.dk. På dette website bruges cookies til statistik og personalisering af indhold og annoncer. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken. Læs vores cookie- og privatlivspolitik ved at klikke her.

Læs mere