Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Aros Line og Morten Juul - Aalborg 31.1.2020Foto: Hesselborg Foto

Aros Line sprintede en 12-tid

Aros Line 31120
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
31. januar 2020 20:30

Morten Juul fortsatte, hvor han slap forleden. Træneren sad selv bag begge staldens vindere Aros Line og Eldorado, der vandt til høje odds. Flemming Jensen rykkede skoene på Carpark North, og det gav pote. Tom Erik Solberg vandt let med derbyhesten Broad Vision. Årets første sejr til Jan Dahlgaard med Eros Sisa.

Af Kim Nielsen

På forhånd så V5-afslutningen ud som et løb, hvor næsten hele feltet havde chance. Da det var sprint, var det naturligt at spejde efter de starthurtige heste, og det skulle vise sig, at det var dem, der gjorde op om det.

Der var knald på liggehønen fra start, hvor Bella Højgård var hurtigst på de første meter. Men i første sving kom en anden lynstarter Aros Line ned i banen fra spor 6 og overtog spidsen, hvor de første 500m gik efter hastige 1.10,4. Bag de to sad René Kjær med Armani Hyrdehøj.

Der var 13-fart på kilometeren, og på opløbshjørnet så Aros Line storfin ud, og den forsvandt bare væk fra konkurrenterne til en sikker sejr i tiden 1.12,7/1.640m auto. Bag den trak Bella Højgård et spor ud i opløbet, og det gav chancen for Armani Hyrdehøj i ryg. De to kæmpede hårdt om andenpladsen, som dog gik til Morten Friis og Bella Højgård.

- De dage, hvor han er i orden, der er han skrap. Jeg kaldte bare på ham en enkelt gang, så sprang han bare væk. Det var ikke engang nødvendigt at rykke vat eller nogen ting, så det var super, lød det fra en tilfreds Morten Juul efter opvisningen.

Aros Line Aeresrunde 31120

En veltilpas Morten Juul på æresrunde med Aros Line efter den flotte sejr, hvor spillerne blev belønnet med 11 gange pengene. Foto: Hesselborg Foto.

God dag for Stald Rita

Aros Line var den fjerde hest på dagen fra Morten Juul. De tre foregående blev alle kørt i Stald Ritas røde og hvide farver, hvor trænere selv sad bag Eldorado, medens René Kjær havde linerne bag Joker Newport og Hocus Pocus. Det gav en sejr, en andenplads og en tredjeplads til Stald Rita.

I sidste start blev det til galop fra start for Eldorado. Denne gang var der ingen slinger i valsen, og Eldorado tog let spids. Efter en 14-åbning fik Morten Juul totalt taget tempoet ud af løbet, hvor kilometeren gik efter beskedne 1.19,6.

De mere betroede heste sad i inderbanen, men i opløbet fik både Flemming Jensen med Dixidore og ikke mindst Kaj Jensen med Eik Hindø fra 3i angrebsplads. Det gik stærkt for Eik Hindø, men foran havde Morten Juul også noget at køre med, og han reddede sig akkurat i land før Eik Hindø med overraskelsen Cortez Bounce som tredje. Vindertiden for Eldorado blev 1.16,9/2.140m auto, der gav pæne 21 gange pengene igen.

Eldorado 31120

Eldorado og Morten Juul i inderbanen holder akkurat Eik Hindø og Kaj Jensen stangen. Foto: Hesselborg Foto.

Carpark North smed galopskoene

Nu er det ikke noget nyt, at Flemming Jensen kører sine heste uden sko. I fire starter havde der været forsøgt lidt af hvert med store stærke Carpark North, men den havde hver gang lavet nogle mere eller mindre umotiverede galopper. Så før dagens start havde Flemming Jensen udtalt, at det var hestens sidste chance i hans regi, hvor han for første gang ville køre den helt uden sko.

Favoritten Stald Rita’s Joker Newport tog spidsen i V5-indledningen, og i inderbanen var Flemming Jensen overraskende godt med tidligere meget startlangsomme Carpark North. Flemming Jensens hest lever udelukkende på sin styrke, og derfor satte han sig efter 400m udvendigt på den førende.

Flemming Jensen sørgede for, at der var jævn 16-fart, og i sidste sving angreb Bursche W i sporene. Foran gik Flemming Jensen tættere frem til den førende, og på ismandsk manér koblede han et kort greb og gik forbi, hvor Jeppe Juel kilede sig ind mellem de to første til andenpladsen med en godt afsluttende De Light. Vindertiden for Carpark North blev 1.16,5/2.140m auto.

Sjældent at V5-spillet åbner i 282 kr. med Flemming Jensen som vinder, men spillerne var åbenbart blevet træt af den efter galop fire gange i træk.

Reporter Søren Aaen indledte sejrsinterviewet med at spørge, hvorfor alle fire sko ikke var blevet rykket noget før?

- Kasper (K. Andersen) var lidt inde på det, da han kørte ham. Han syntes, at han kom for meget på og tog jo forskoene af. Men det var jo kun det halve. Nu blev det rigtig godt.

- Det er styrken, han lever på. Og dem, der udfordrer ham på det, de taber som regel.

- Vi var ude bag bilen et par gange. Han åbnede ret så fint. I dag måtte det briste eller bære med nummer 1. Så det var bare at følge med fra start, og jeg synes, at han klarede det rigtig fint. Det var et bedre udfald, end vi lige havde spået, lød det fra Flemming Jensen, der nu ville tage en snak med ejeren om det videre forløb.

Carpark North 31120

Flemming Jensen tager mål af konkurrenterne bag en forvandlet Carpark North. Foto: Hesselborg Foto.

Spids og slut for Tom Erik Solberg

Den norske stortræner Tom Erik Solberg er stoppet som træner, men er nu manager for den store norske hesteejer Nils Munkhaugen, der har sendt sine 11 heste i træning hos Bo Westergaard. Solberg vil forsat være catchdriver i Norge og samtidig køre Munkhaugens heste, når det passer ind i planlægningen. I dag sad han bag Broad Vision i et sprinterløb.

Helt efter bogen tog Benjamin Nordal spids for Casper M. Nielsen, men alle ved, at den hest skal køres i ryg. Og det havde Tom Erik Solberg sikkert også fået at vide, for han kørte frem med favoritten fra Broad Vision, der i august var med i Norsk Travderby.

Åbningen gik i 15-fart, og kilometeren gik efter 1.16,5. Fra køen kom næstfavoritten Nu Love S S i angreb med Hocus Pocus i ryg. De blev dog hængende lidt i sporene, og foran havde den norske superkusk helt styr på situationen. Broad Vision trak bare fra til sejr, hvor Benjamin Nordal liftede med i ryg til andenpladsen, og Hocus Pocus nåede tredjepladsen. Vidertiden for Broad Vision blev 1.14,5/1.640m auto.

Broad Vision 31120

De blev helt enkelt for Tom Erik Solberg og Broad Vision - især da værste modbud Dream Kåsgård udgik kort før start. Foto: Hesselborg Foto.

Eros Sisa som forvandlet i ny forspænding

Jan Dahlgaard havde inden debuten i sommers pæne forventninger til From Above-sønnen Eros Sisa. Det var dog kun blevet til en andenplads i syv starter, og i det to sidste starter i november opgav hesten begge gange efter galop.   

Til starten i dag var ørehætten røget af, hesten var åbnet lidt op, og den kom for første gang uden forsko, havde Jan Dahlgaard fortalt til trænerkommentarerne.

I et ruf tog Frank Sørensen spidsen med N B Flax fra spor 6, og fra spor 8 var Jan Dahlgaard godt med bag Eros Sisa. På første langside pressede Dahlgaard på og overtog spidsen efter en 15-åbning. Efter omgang kom Jeppe Juel frem udvendigt med El Classico, og i sidste sving fjernede de to førende sig lidt fra feltet.

Foran holdt Jan Dahlgaard farten med en stærkt forbedret Eros Sisa, og på en god afslutning nåede Thomas Bonde andenpladsen med Doubletrouble T T før El Classico. Vindertiden for Eros Sisa var 1.17,0/2.140m auto. Vinderodds var hele 23 gange pengene.

Eros Sisa 31120

Det var årets første sejr, da Jan Dahlgaard vandt med Eros Sisa. Foto: Hesselborg Foto.

De øvrige løb

Dagen blev indledt med debut til Lars Marcussens treårige From Above-søn Cappellacci, der havde kostet en kvart million svenske kroner.

Helt uden problemer sendte Birger Jørgensen storfavoritten Cappellacci til spids, og tempoet blev hurtigt taget ud af løbet, hvor kilometeren gik efter 1.21,9. Efter omgang galopperede andenhesten Cera V, og så var der pludselig 20m ned til feltet.

Ole G. Nielsen-trænede Cappellacci løb helt sit eget løb foran de andre, og den var lige så overlegen som forventet. From Above-sønnen skar målstregen langt foran de øvrige, hvoraf Edels Samurej H M akkurat sikrede Mats Pedersen andenpladsen før Evita T T med Thomas Bonde. Vindertiden blev 1.19,4/2.140m snore.

Cappellacci 31120

De var smil på læben hos Charlotte Almbjerg og Lars Marcussen efter debutsejren til Cappellacci. Foto: Hesselborg Foto.

I V4-afslutningen servede Kent Friborg til spids med outsideren Crepe Suzette, der fik Anders Pedersen over sig med en hårdt pressende Callum efter 500m. Friborg ville dog ikke afgive fronten, og så måtte Anders Pedersen tage til takke med dødens.

Ud på sidste omgang blev favoritten Tour Eiffel trukket ud til angreb, med det endte i galop. Men 600m igen skød Kenneth Andersen så Vigan H S af fra tredje par udvendigt, og det gik stærkt. Den skyllede uden om hele feltet, og selv om den blev lidt magelig på de sidste meter, så holdt den hjem til sejr før overraskelsen Secret Guy med Knud Mønster. Vindertiden for Vigan H S blev 1.16,2/2.140m auto.

De 11-årige hopper i hopla

De tre afsluttende formløb endte med at få en ting til fælles. De blev alle tre vundet af 11-årige hopper.

Efter en halv omgang i det første formløb sendte Bjarne Sørensen Saison Tårs til front. Den havde set frisk ud i opvarmningen, og da Poeten Blåbjerg kom op på siden og udfordrede, så havde Bjarne Sørensen en polet ekstra og slog kontra med Saison Tårs til sejr.

I den nye løbsform - formløb efter 17.5 - var Simoni Speedy og Kurt Larsen hurtigt i spids. Den blev i opløbet engageret af Staro Harley og Pauli Andersen, men alt prellede af på Simoni Speedy, der vandt helt enkelt, da den for første gang i over 60 starter prøvede at få trukket vattet.

Simone Speedy 31120

Det var Kurt Larsens sejr nummer 67 i karrieren, men kun den anden inden for de sidste fem år. Foto: Hesselborg Foto.

Dagens sidste formløb gav sejr til flittigt startende Sussie Hastrup, som Frederik Kragh Olsen kørte et afventende løb med. I opløbet gik parret frem til en sikker sejr før længe førende Pegasus Shadow.

De mange overraskelser på dagen gjorde, at der kun var seks kuponer, der løste V5-kombinationen. De blev hver belønnet med 56.7158 kroner. I V4-spillet fik 49 spillere hver 7.069 kroner.

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse samt vurdere brugen af de enkelte elementer på danskhv.dk. På dette website bruges cookies til statistik og personalisering af indhold og annoncer. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken. Læs vores cookie- og privatlivspolitik ved at klikke her.

Læs mere