Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Raket Brodde er sust frem for Kasper K. Andersen og vinder overlegentFoto: Burt Seeger

Raketten skød Derbyweekenden igang

Raket Brodde 200828
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
28. august 2020 19:05

Raket Brodde er meget starthurtig og derfor gav det nok kredsen omkring ham grå hår i hovedet, når de så han havde fået anden række til fredagens opgave i Lunden.

Af Dennis Stenbæk

Raket Brodde kunne slet ikke bruge sin starthurtighed og Kasper K. Andersen bakkede da også straks af, mens der var nok der ville køre med Delicious One indvendig og Blackbird samt Usain Cup udvendig inden førstnævnte trak ned i ryg og Usain Cup endte i ryggen.

Så blev der taget op og det betød, at Jeppe Rask nærmest blev "tvunget" afsted med favoritten Wham Bam Boo, der dog galopperede kort efter og var ude af løbet og i stedet kom Night Hall frem på første langside og nåede dødens efter 600 meter.

Helt nede i 4. par udvendig havde Kasper K. Raket Brodde placeret og han blev sendt i angreb 650 meter fra mål og så gik det stærkt selv om det foregik ude i 3. spor sidste sving rundt.

Delicious One gav sig ind på lige bane og i opløbet var der kun én hest på banen: Raket Brodde.

Den sejlede frem til sejr på stærke 12,2/1600 auto, mens Tiger Hill Diamant afsluttede rapt på andenpladsen før Delicious One.

Raket Brodde 2 200822

Kasper K. Andersen og Michael Kukkonen var selvfølgelig på toppen efter Raket Broddes sejr - Foto: Burt Seeger

- De var kvikke fra start de fleste af dem og han er vant til at finde afsted når han glider op til bilen, men han kunne ikke rigtig finde ud af det og havnede et stykke tilbage. Med Christian og Steen oppe foran var vi nødt til at angribe lidt tidligt og normalt er det ikke lige ham, men det virker som om de har fået ham til at toppe nu, sagde Kasper K. Andersen efter sejren med den Michael Kukkonen-trænede hest.

Men det var nu ikke den eneste der fløj denne fredag i Lunden....

Dobbeltsejr til Christoffer og Bo

Såvel Christoffer Eriksson som Bo Westergård tegnede sig for dobbeltsejre og det var sidstnævnte, der var først på doublen, da han vandt med Think New and Big og Enjoy Banker.

Think New and Big var dog i en stor krise de sidste 100 meter af løbet, hvor han i sin ensomhed sjuskede gevaldigt med travet og var farlig tæt på galoppen.

Think New And Big 200828

Selvom han ikke travede helt optimalt klarede Think New and Big sig først i land - Foto: Burt Seeger

- Han troede der var mål lidt for tidligt så han kortede skridtene lidt af så der var lidt kadanceproblemer og vi måtte lidt på overarbejde. Nu var jeg heldigvis kommet lidt foran så jeg kunne sidde og holde lidt i op mod mål, men det er klart, at det ikke lige var den slutning man ønsker, forklarede Bo Westergård om sin hest, der vandt på 14,1/1600 auto før Indi di Quattro, der afsluttede rapt fra bagfeltet.

- Selve løbet blev fint for vores del. Han er en flegmatisk hest, der gør hvad han skal. Han har en fin motor - har lidt ting der lige skal holdes ved lige, men farten er fin og der er meget at arbejde med, sagde Bo Westergård efter sejren.

To løb senere var han der igen, da han satte favoritten Enjoy Banker ind trods dødens undervejs.

Med startfejl fra Carlson tog Bad Boy enkelt spidsen og snart kom Enjoy Banker op udvendig.

Farten var 10,8/500 og 13,8/1000 og i sidste sving gik Enjoy Banker tættere op og til slut også frem og koblede grebet, men skulle så frede sig for rygkørte Batman S H.

Det gik da akkurat også, men ikke meget skilte de to over mål, hvor Enjoy Banker dog vandt på 12,8/1600 auto.

Enjoy Banker 200828

Dødens var ingen hindring for Enjoy Banker, da Bo Westergård tog anden sejr denne dag - Foto: Burt Seeger

- Han har tidligere vist, at han er en god hest. Jeg kørte alt hvad jeg kunne fra start og jeg var rimeligt med efter 2-300 meter, men jeg kom til at sidde udvendig på Kasper. Jeg ved dog det er en klassehest. Han havde en lille downperiode i sommers med halsproblemer og det satte ham lidt tilbage, men jeg tror han får et godt efterår ham her, sagde Bo Westergård efter sejren.

Så blev det Christoffer Erikssons tur og i løbet efter kørte han et fint løb med favoritten Wood Lane, der først sad i inderbanen og kom frem i 2. par udvendig efter 800 meter.

700 meter fra mål blev angrebet sat ind og foran gav Sioux Vicious sig gennem sidste sving og sejren blev sikker på 13,9/2000 auto før Sioux Vicious og med Slimfit som overraskende tredje.

Wood Lane 200828

Løbet flaskede sig fint for Wood Lane, der vandt en enkel sejr - Foto: Burt Seeger

- Jeg havde egentlig troet vi kunne køre til spids, men det var der jo ingen chance for. Jeg måtte angribe lidt for tidligt, men han mødte jo lidt dårligere heste end han tidligere har mødt så jeg havde lidt feeling for, at han kunne vinde. Det er en ret så kapabel hest, som ikke rigtig har fungeret og har vi lidt tur med ham kan han indeholde en god udvikling, sagde Christoffer Eriksson efter sejren.

Spidsen fik Eriksson i det afsluttende løb, hvor rigtig mange gjorde sig bort ved galop i den indledende fase af løbet.

Hans Wild Nature var dog sikkerheden selv og via 18,7/1000 klokkede Eriksson ud over den sidste omgang og vandt overlegent på 16,9/2000 volte - flot med bare 1.250 kr. på præmiekontoen.

Wild Nature 200828

Wild Nature lukkede og slukkede fredagen med en let sejr for Christoffer Eriksson - Foto: Burt Seeger

- Jeg var skuffet over debuten, men hun var syg og det var bare at arbejde videre. Det er en lille hest, men med et godt hjerte og hun forsøger at gøre hvad hun kan og der var nok lidt sparet i dag. Planen var spidsen og det er jo enklere at køre her med ungheste, sagde Christoffer Eriksson efter sin anden sejr denne fredag.

Flere favoritsejre

De to indledende løb gav favoritsejre via Icelander og Gann du Saptel.

Icelander måtte gå udvendig på førende NY Make some Noise og alligevel kunne Ken Ecce køre forbi over de sidste 50-100 meter af løbet til sejr på 18,8/2020 volte før NY Make some Noise og med Gloria K på tredjepladsen.

Icelander 200828

Ken Ecce indledte dagen med sejr til 2-årige Icelander - Foto: Burt Seeger

- Det var mest at undgå uheld og komme med ind i kampen. Det er en hest, der kun bliver bedre med alderen. Det blev den tunge vej og det kunne man vel forvente med favoritten når næstfavoritten sad i spids, men han gjorde det. Han er en magelig type, der ikke gør mere end han ABSOLUT skal og det er vel ikke så dårlig en egenskab og da jeg bad ham om at afgøre gjorde han det trods alt, sagde Ken Ecce efter sejren med den Tomas Malmqvist-trænede hest.

I løbet efter var Gann du Saptel megafavorit til 12:10 efter to overlegne sejre i de to første DK-starter.

Tredje gang var han også overlegen, men måtte "overleve" en omstart, hvilket ikke så ud til at bekomme den iltre franskmand vel.

Fra indersporet tog Birger Jørgensen dog spidsen og fra da af var ingen i stand til at følge hesten.

Til slut var han overlegen på 14,8/2000 auto før Fasten Daugbjerg og med Aqua Photo N på tredjepladsen.

Gann Du Saptel 200828

Tredje sejr i træk blev det til for kapable Gann du Saptel - Foto: Burt Seeger

- Han står lidt højt i tænding som man nok kan se og også i dag. Omstarten gjorde ham ikke bedre - han var noget mere vred anden gang. Men sådan er han og vi prøver at optimere så godt som muligt for hesten. Lige nu har han jo ikke gjort ret meget forkert måske lige pånær at han er lige voldsom nok. Han ligger lidt på når vi er kommet fra start, men ikke så han er helt umulig og det er bare at klemme på med ham i arbejde, hvilket Morten (Juul, red.) jo gør hver dag. Han har jo overkapacitet for klassen og skal nok nå et godt stykke vej, sagde Birger Jørgensen efter sejren med den Morten Juul-trænede franskmand.

Favoritsejr var der også i det næstsidste løb, hvor Flemming Jensen førte hele vejen rundt med Equidore, der fik lov at luske afsted i 1.21-fart den første kilometer.

Så var der selvfølgelig kræfter til en hastig afslutning og hun vandt på 18,3/2000 volte før Freestyle og Empoli.

Equidore 200828

Let sejr blev det til for Equidore og Flemming Jensen efter føring hele vejen - Foto: Burt Seeger

- Det gjaldt om at få hende fra start. Det går jo ikke så stærkt herovre i volterne og det har hun ikke prøvet før, men det gik fint, sagde Flemming Jensen efter sejren med den Erik Christensen-trænede hoppe.

Sarah var lykkelig

En af de lykkeligste denne fredag var næsten med sikkerhed Sarah Bang Poulsen, der var i Lunden med sin J C Royalty Boko, som René Kjær styrede til spids og siden vandt sikkert på 12,1/1600 auto før Catch me Will, der nærmede sig hele vejen ind efter en tung rejse i sporene over løbets sidste 2/3.

JC Royalty Boko 200828

JC Royalty Boko forsvarer sig enkelt mod Catch me Will - Foto: Burt Seeger

- Vi var heldige i lodtrækningen. Jeg har ikke rigtig prøvet at køre fra start med ham og det synes jeg vi skulle prøve i dag så da han kom til spidsen var meget jo vundet, sagde René Kjær efter sejren.

- René kørte bare fantastisk og jeg er så glad, lød det fra Sarah Bang Poulsen efter løbet.
Jeppe Rask kom også på tavlen, da han styrede Freddy Boy til spids og siden lod flere af konkurrenterne om galopper.

Det overgik bla. favoritten Firefly Dancer, mens Endnu en Kåsgård havnede i dødens og det blev for hårdt, da Rask skruede op for gassen i sidst sving.
let sejr på stærke 15,6/2000 auto blev resultatet før Easy Magic og Eddie Murphy, da

Fenwick galopperede en mulig andenplads væk kort før mål.

Freddy Boy 200828

Jeppe Rask førte samtlige 2000 meter med Freddy Boy - Foto: Burt Seeger

- Det blev jo rimelig let, men han er en ukoncentreret herre, der løber og bremser lidt til og gloede også efter fotografen til sidst. Han har været lidt enten eller, men når han er som i dag viser han jo, at han er en god hest, men han er lidt stor og ranglet, men fra spidsen var det fint i dag. Det fortæller mig, at han er på rette vej og bliver kun bedre med tiden, sagde Jeppe Rask efter sejren med den Lindy Holm-trænede hest. 

 

 

 

 

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse samt vurdere brugen af de enkelte elementer på danskhv.dk. På dette website bruges cookies til statistik og personalisering af indhold og annoncer. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken. Læs vores cookie- og privatlivspolitik ved at klikke her.

Læs mere