Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Wakanda Pilegård og Bjarke Christensen.Foto: Gorm Johansen.

Wakanda Pilegård stjal overskrifterne

Wakanda Pilegård, afcantring
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
12. januar 2018 11:30

Wakanda Pilegård og den mangeårige fynske amatør Bjarke Christensen stjal mange overskrifter i 2017. Kronen på værket var titlen som Årets Hest på Fyens Væddeløbsbane.

Otte gange i løbet af året var de to på æresrunde sammen - de fem af gangene var scenen Fyens Væddeløbsbane i Odense, hvilket indbragte Wakanda Pilegård titlen som Årets Hest. De fem sejre havde også helt afgørende indflydelse på, at Bjarke Christensen blev amatørchamp på banen med i alt seks sejre - to mere end landschampion Dennis Kristiansen.

Allerede i 2016 viste Wakanda Pilegård at hun havde potentialet til at blive en rigtig sejrshest. I løbet af foråret blev det til hele fire sejre, men formen forsvandt som dug for solen, og Bjarke Christensen frygtede sågar at karrieren var ovre nærmest inden den for alvor var begyndt.

  - Hun fik et eller andet i kroppen, som vi trods utallige prøver aldrig rigtigt fandt ud af hvad var. De første starter i 2017 udfoldede hun heller ikke sit potentiale, men det skyldtes i højere grad, at hun ikke var så hårdt forberedt. Starterne handlede mest om at vi skulle have afklaret, om det var avlsboksen der ventede, indleder Bjarke Christensen.

Det gjorde den ikke - i hvert fald ikke i første omgang. I starten af maj måned indledte Wakanda Pilegård sit sejrstogt, og over de følgende fire måneder tog Høvding Lavec-hoppen syv sejre i blot ni starter.

  - Det har været en fantastisk sæson, hvor jeg synes at hun har fået bygget en hel del på. Hun har vist en langt større gåvillighed og vilje til at afgøre løbene. Så må vi tage med, at hun som de fleste andre hopper indimellem har lidt udfald, siger Bjarke Christensen.

Styrt har påvirket psyken

End ikke et uhyggeligt styrt i slutningen af juli kunne sætte en kæp i hjulet for parrets sejrsgang. Bjarke har ikke selv mén efter ulykken, men kan godt mærke en ændring i psyken hos Wakanda Pilegård.

  - Hun er blevet mere bange for heste der kommer ind fra siden, og reagerer lidt voldsomt på det, men alt i alt skal vi prise os lykkelige for, at det er gået som det er gået.

  - Personligt kan jeg ikke selv huske selve ulykken. Jeg husker startmomentet og at jeg fanger en god ryg, men alt andet er helt væk. Det næste jeg husker er at jeg vågner op på sygehuset.

  - At jeg intet kan huske tror jeg er medvirkende til, at der ikke efterfølgende har siddet nogen frygt i mig for at køre løb, forklarer den succesfulde amatør.

En fremtid i avlen

Lige nu puster Wakanda Pilegård ud efter en lang sæson, og Bjarke Christensen håber at kunne genoptage træningen i midten af februar.

Tankegangen er den samme som op til sidste sæson. Der startes blødt op med en tidlig sæsondebut, og så afventer man og ser, om det skal blive til endnu en løbssæson, eller om hun skal i avlsboksen.

  - Vi mener at der er noget at avle på. Hun er ud af en guldrandet moderlinje og har let ved det hele. Vi har jo ikke moderen Holly Park (27 sejre i 73 starter, indtjent 380.326 kr.) mere, så det er hende og søsteren Babe From Above der skal videreføre linjen, fortæller Bjarke Christensen, der ikke ser de store lighedspunkter mellem mor og datter.

  - De to kan slet ikke sammenlignes. Wakanda udfører jobbet fordi jeg beder hende om det, mens Holly gjorde det fordi hun vidste at det skulle gøres. En af årsagerne er nok, at Høvding Lavec i høj grad præger sine afkom.

  - Normalt er hopper der skal præstere hysteriske, men der falder hun helt uden for. Hun er meget godmodig og en rigtig familiehest, som aldrig gøre noget forkert.

Af Claus Juncker