Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Kredsen omkring Cash Valley i vindercirklen.Foto: Kim Gudmand.

Stærke resultater uden at være på toppen

Cash Valley 280417 Vindercirkel
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
13. januar 2018 10:47

Efter 18 starter har Cash Valley aldrig været dårligere placeret end fjerde. Alene siden 2. december har hesten indløbet 105.000 SEK i fire starter i Sverige.

Seneste sejr kom fredag aften i Kalmar, hvor Cash Valley og Jens Simoni hang lidt i sporene rundt første sving inden de gled til føring efter 600 meter. Herefter sejrede ekvipagen ganske let med to længder i 1.15,7a/2140 meter til en præmie på 35.000 SEK. Se løbet HER

Nærliggende er det spørge, hvor eventyret slutter med denne kapacitetsfulde hest.

»Jeg ved det ikke. Nu er vi bare hoppet på vognen og nyder det så længe den kører,« siger Jens Simoni og uddyber:

»Hvor længe fortsætter hesten med at udvikle sig? Intet tyder på at det stopper lige nu, men der kan ske alverdens ting. Med Cash Valley er det hele tiden en balance mellem hvor meget træning hesten kan tåle og det mentale, men lige nu gør den intet forkert og tager træningen fint, hvor træning og løb tidligere har taget hårdt på hesten.«

Noget driller

Dermed tilkendegiver træneren også, at eventyret med Cash Valley ikke er så enkelt som resultatrækken umiddelbart vidner om med 18 fejlfri løb, der har budt på 12 sejre, fire anden-, en tredje- og en fjerdeplads.

»Da Cash Valley havde vundet tre løb sagde alle: Nu skal I til Sverige, men jeg har hele tiden sagt, at hesten ikke er i orden og at der er noget som driller. Dagen efter den har startet, har den lignet en 15-årige bovlam handicapper i folden,« siger Jens Simoni billedligt med henvisning til at hesten har gået med krummet ryg ud på fold.

»Det er ikke i bentøjet, men i kroppen. Siden vi har været hos Jonas Tornell (svensk veterinær, red.) og han behandlede hesten i krydset, har den taget starterne bedre, men jeg har på fornemmelsen, at vi snart skal op at besøge ham igen.«

V75-start næste gang

Det sætter kun hestens potentiale yderligere i relief, at Cash Valley har formået at klare sig så godt, uden at være helt på på toppen.

»Det er også derfor vi har holdt igen. Det er ikke kun fordi vi gerne så Cash Valley blive årets hest i Lunden. Jeg har hele tiden mærket, at det er en hest med kæmpe kapacitet, men har samtidig set, at den ikke ville holde til at blive budt det, hesten reelt kunne. Derfor holdt vi fast ved at blive i Lunden indtil problemet var løst. Der skulle hesten ikke løbe på 100 procent og deraf kunne vi også træne lidt lettere,« forklarer Jens Simoni sine dispositioner.

»Nu skal vi ligesom skridtet videre. Efter at vi havde fået hesten behandlet og den er blevet årets hest, skal der sættes nye delmål, og så længe hesten er frisk så skal vi selvfølgelig til Sverige og hente penge. Hvis hesten ellers er i orden så skal den til Kalmar igen om 14 dage i V75. Herefter er det nok tid for at tage det stille og roligt i en tid. Hesten skal lige have lov at lade batterierne op, og hvis vi kører på hele vinteren, så har vi ingen hest til sommer.«

Søndag på hjemmebanen, hvor Cash Valley skal hædres som årets hest 2017, har Jens Simoni en enkelt hest til start. Det sker med samme ejers Ving Rhames.

»Ving Rhames har jeg ingen forventninger til. Det eneste den har vist, er, at den er træt af at løbe væddeløb, så vi har givet hesten lidt fri. Den har da trænet på og gået pænt i træningen, så nu prøver vi, da der var et løb som passer til hesten‚« siger Jens Simoni.

Baneprogrammet til Lunden kan downloades HER

Af Niels Jørgensen