Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Michelle Mønster efter en af de mange sejre med Rocky P H.Foto: Ole Hindby.

Spændende lørdag i vente

Mønster, Michelle
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
10. januar 2018 11:30

Der venter Michelle Mønster en travl men spændende lørdag aften på hjemmebanen i Skive. Udover et ridt i aftenens indledende montéløb, er hun i to sulkyløb substitut for hende far, Knud Mønster, der ferierer.

Især en af aftenens tre deltagere betyder noget helt særligt for hende. I dagens hurtigklasseopgør, Ekstra Bladet liga 1, sidder hun nemlig bag Rocky P H. En hest hun tilbage i 2014 tilbragte mere end et halvt år med i Frankrig.

  - Han er en hest der står mig meget nær. Vi har rejst meget sammen og i det hele taget været tætte. Han er en typisk hurtigklassehest, der ved hvad han skal, og det er ikke en hest man får mange af, konstaterer Michelle Mønster.

I sin seneste start var Rocky P H, efter en diskvalifikation af Gigant Slugger, toer til Nancy America. Earthquake-sønnen så fin ud i en hastig afslutning, der gjorde det umuligt at tage meter ind.

  - Han var været lidt syg, men virker nu helt på toppen igen. Han var meget forbedret senest, hvor han blev generet af Gigant Slugger af et par omgange, og slet ikke var træt i mål.

  - Fra spor syv vil taktikken være at bakke fra start, for at søge et godt rygløb og en forhåbentlig god afslutning. Han var rigtig fin i et hurtigarbejde forleden, og de løber i hvert fald ikke fra ham. Bliver der tempo på løbet, kan han være med helt fremme, lyder vurderingen fra Michelle Mønster.

Lidt om de øvrige

I dagens første løb sidder Michelle Mønster for første gang på ryggen af Starwalker.

  - Han er en stærk men ustabil hest, som jeg glæder mig til at prøve i monté. Han skal rides på sikkerhed, men jeg tror på at han kan løbe helt frem, siger Michelle.

Også Swingfly (3. løb) er ubekendt for Michelle Mønster i løbssammenhæng.

  - Jeg har kørt ham i et hurtigarbejde her frem mod starten, hvor han var rigtig fin. Han fik en dum galop på senest, som man bare skal glemme, og jeg tror at han kan tage en god præmie, afslutter Michelle Mønster.

Af Claus Juncker