Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Phil Taylor og Henrik Lønborg - 7. januar 2018Foto: Gorm Johansen

Som en p(h)il

Phil Taylor 180107
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
10. januar 2018 15:30

Om travhesten Phil Taylor er opkaldt efter dartspilleren af samme navn skal vi lade være usagt, men ved søndagens løb i Odense var hesten i hvert fald skarp som en pilespids i selskab med gæstekusken Henrik Lønborg.

Tyske Frederik C. Freitag træner hesten, der i 25 forsøg havde løbet uden sejr, men første gang Lønborg satte sig op blev det til sejr - en sejr der i den grad kom bag på spillerne og tilbagebetalte de få tilhængere hele 46 gange pengene.

Og det var bestemt heller ikke "lutter lagkage" som Lønborg blev konfronteret med på forhånd.

- Alt hvad jeg havde fået at vide om hesten var negativt. Det eneste der stemte var, at de sagde den var hurtig fra start, hvilket jeg godt nok ikke kunne forstå efter varmningen.

- Den havde en frygtelig gang. Den "vinkede" sådan med forbenene, at den ikke anede hvor den skulle gøre af bagbenene så det med, at den skulle være hurtig fra start troede jeg ikke meget på, fortæller Henrik Lønborg.

- Efter opvarmningen kom Birger Jørgensen hen til mig og sagde:

- Der kan du bare se. Det er sådan nogle jeg får lov at køre rundt med til EM så du kan nok forstå det er svært at samle points!!! Og jeg måtte jo give ham ret....

- Så jeg kørte primært efter en præmie, men det viste sig jo, at den VAR ganske hurtig fra start og i første sving havde jeg Birger udvendig på mig og Svendsen i 3. spor så jeg tænkte, at der kunne de ligeså godt sidde første sving rundt og så slap jeg til Svendsen.

- Men jeg kørte primært efter en præmie så det var herligt, at den rakte hele vejen.

- Min søn Michael var med ovre og han er jo noget mere travnørd end jeg nogensinde har været. Han fortalte mig, at den havde startet 24 gange uden at vinde og at det nok heller ikke blev denne gang, slutter Lønborg, der har lagt fint fra land i år med foreløbig 2 sejre i 8 forsøg.

Som en lille bonusinfo kan vi nævne, at dartspilleren Phil Taylor har vundet VM hele 16 gange og er samlet vinder af mere end £7 mill. så drop bare tankerne om, at dart udelukkende er en værtshussport.....

Af Dennis Stenbæk