Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Ane Nørbo hædres som Årets Staldmand m/k ved Hestesportens Galla 2017.Foto: Lasse Jespersen.

Rollerne blev byttet om

Ane Noerbo Aarets Staldmand
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
23. januar 2018 14:20

Dressurpigen Ane Nørbo er blevet godt og grundigt bidt af travsporten. Efter knap fire år som staldpige hos Team Juel oplevede hun i fjor kæmpesucces med sine pasheste, hvorfor Ane er kommet med på den store scene i Dansk Travsport. 

Ved Hestesportens Galla var rollerne for en gang skyld byttet om, og Ane blev som Årets Staldmand (m/k) hædret for hendes store arbejde, der ligger til grund for hestenes flotte præstationer. 

- Jeg er utrolig stolt af at vinde titlen, for de andre nominerede er også superdygtige, og har været i travsporten meget længere end jeg, fortæller Ane Nørbo.

- Det er altid skønt med et ekstra skulderklap.

Tilgangen til staldpige-tjansen er for Ane Nørbos vedkommende ganske enkel: Nysgerrighed efter at lære nyt og hårdt arbejde. Hun drives af, at se hestene udvikle sig og skabe gode resultater.

- Det betyder meget, at man kan se det arbejde, man har lagt i løbet af året, giver noget, fortæller Ane Nørbo.

- Særligt ved storløbene, hvor vi har skabt nogle gode resultater. Det gør, at arbejdet på de kolde regnvejrsdage er helt okay.

 

Bikini 160917 1

Ane Nørbo i fællesskab med Bikini efter sejren i Aalborg Hoppechampionat 2017. Foto: Hesselborg Foto.

Travsport er sammenhold

Staldpigens interesse for heste udspringer dog fra en noget anderledes hestesport, nemlig dressur. Kombineret med en dyrepasser-uddannelse med speciale i netop heste, tager hun en stor indsigt med ind i sin dagligdag. En dagligdag, hvor hun nyder kombinationen af hverdagstræning og oplevelser i forbindelse med løbsdage.

- Man får et helt specielt forhold til hestene, forklarer Ane Nørbo.

Også forholdet til sine kollegaer, og faktisk også konkurrenter, udgør en stor drivkræft i arbejdet. Hvilket, ifølge Ane, er ganske kendetegnende for travsportskulturen:

- Man har en helt anden tilgang til sporten til sammenligning med i dressurverdenen. Selv om man er konkurrenter, er man venner på kryds og tværs, og kan hjælpe hinanden.

- Trav er sammenhold, og det nyder jeg. Det er noget anderledes med dressur.

Ane finder sig godt til rette i træningsvognen. Men skulle der tages licens, bliver det på hesteryg.

- Jeg kunne godt finde på at begynde på monté. Nu må vi se, slutter Ane.

Af Camilla Halldorsson