Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Spicy Shot med Anders Pedersen i vognenFoto: Foto: Ditte Hesselborg

"Pop" sprudlede

Spicy Shot 20180112
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
12. januar 2018 22:20

Anders ”Pop” Pedersen havde en topdag i Aalborg fredag eftermiddag med to sejre i to starter, og det var ikke langt fra, at hans bedre halvdel Trine Urth Pedersen leverede den samme præstation.

I begynderløbet havde Anders Pedersen fået chancen bag den omtalte Spicy Shot, som ejes og trænes af galoptræneren John Nielsen. Han havde i en optakt på Dansk hestevæddeløb omtalt hesten som værende meget hurtig og god, og man må sige, at han fik ret, da den femårige norskfødte hoppe var totalt overlegen efter en offensiv styring af Anders Pedersen. Efter en rolig start blev Spicy Shot sendt til spids, og med 500 meter igen forlod hun feltet og spadserede ubesværet til målstregen som en meget sikker vinder.

Anders Pedersen træner selv Aquador, som var tilbage i løbene efter lang pause siden maj 2017. Han var i foromtalen inde på, at den store langlemmede hoppe kunne mangle et løb i kroppen, da hun kun var trænet på gården, men Aquador havde nu ingen problemer med at speede forbi den førende Flædie Grimm, som for Flemming Jensen ellers lignede en hest, som havde alt under kontrol ind på lige bane.

Trine Urth Pedersen gjorde sit til, at familien kunne tage glade hjem, da hun vandt formløbet ganske let med Always Magic N, som fra tredje par udvendigt angreb i opløbet og til slut kunne tage sig forbi den førende favorit One Boy. Trine havde tidligere på aftenen gjort det flot i amatørløbet, hvor hun var anden med Tonight La Marc, så det var ikke langt fra 100% udbytte for trænerparret Pedersen.

Den store favorit indfriede

The Las Cola 20180112

The Las Cola vinder en ny let sejr med Flemming Jensen bag sig (foto: Hesselborg foto)

Flemming Jensen og The Las Cola var gjort til aftenens store holdepunkt i V5, og parret havde da også let spil. Tredje sejr i træk blev taget efter et løb i spids efter 500 meters kørsel. The Las Cola har stor styrke, og Flemming Jensen ville ikke tage nogen chancer og køre på speed, så han trykkede på pedalen den sidste omgang og The Las Cola vandt overlegent og ligner en hest, som tager flere sejre i den nærmeste fremtid.

Tredje sejr i træk var det også til Emil Henriksens Beckmann Åstrup, som han timede starten perfekt med i amatørløbet. Efter en rolig indledning efter 1.21, hvor medfavoritten Toscano kom frem udvendigt, skruede Emil Henriksen farten op den sidste omgang, og Beckmann Åstrup vandt let før en velafsluttende Tonight La Marc.

Det var ikke spids og slut i alle løb

Kun tre vindere vandt fra spids denne dag i Aalborg, og om det var indersporet, der sugede meget eller bare tilfældigt, skal vi være usagt, men en kendsgerning var det, og de sidste vindere i vores omtale af løbene i Aalborg vandt alle fra ryg.

Boris 20180112

Boris og Marc Bæk Nielsen sprinter til let sejr (foto: Hesselborg foto)

Marc Bæk Nielsen havde en enkelt køretur denne fredag, og den forvaltede han perfekt, da han fandt andet par udvendig til Boris fra spor 9. I spids sad Cuba N med Caid De La Cote udvendigt, og da Caid De La Cote hoppede i starten af opløbet lignede det sejr til Cuba N, men Boris kunne, som ved sejren i Odense, speede i opløbet, og sejren blev til slut sikker.

Arne Normann fik en trænersejr med Vibs Øland, som undervejs sad næstsidst med Kasper K Andersen i vognen. I spids sad Philai High og styrede tempoet, da spidsaktuelle Thisismylife slyngede sig i galop netop da spidsen skulle overtages efter 500 meters kørsel. Vibs Øland kom med i ryg i tredje spor rundt sidste sving og kunne 20 meter før mål afgøre løbet til sin fordel efter en fin afslutning.

Boss og Vivaldi var de to favoritter i 7. løb, og de var da også side om side ud på sidste omgang, i hvad der lignede en kamp om sejren. Men de havde gjort regning uden Armani Hyrdehøj, som lunede sig i andet par udvendig med René Kjær i sulkyen, og da han kastede los i opløbet forsvandt den Lindhardt Jensen-trænede Great Challenger-søn væk til en overlegen sejr.

Montéløbet lignede længe en sikker gevinst til New Lollipop, men en forcering frem til spids fra 40 meters tillæg inden 500 meter pælen var nået, kostede på kræfterne i opløbet, hvor en stærk afsluttende Nicoline Elmegård nåede frem til sejr kort før mål med Pernille Munch Lassen i sadlen.   

Af Henrik Dyhrberg