Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Moliere sejrer for Bent SvendsenFoto: Flemming Andersen

Konturerne af noget stort

Moliere 130118
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
13. januar 2018 22:12

Bent Svendsen havde en fin lørdag aften på hjemmebanen i Skive, hvor datteren Maria Dueholm Svendsen også sås på vinderpladsen.

Det er tilsyneladende noget af lykkekøb Peter Jensen gjorde da han erhvervede Moliere i Sverige. Den nu seksårige Echo-søn har gjort tre starter på dansk grund og imponeret betydeligt hver gang.

Ikke mindst lørdag aften i Skive, hvor Moliere formeligt kvaste favoritten Shaggy og sejrede overlegent på 1.14,9a/2060 meter.

Jeppe Juel gjorde ellers sit til at gøre opgaven hård for medfavoritten, da han kørte direkte til føring med Shaggy mens den ikke særligt starthurtige Moliere i første omgang blev styret indenom og ramte tredje par indvendigt. Der blev Bent Svendsen dog kun siddende kortvarigt idet den gålystne Moliere blev skiftet til udvendig position efter 650 meter.

Dermed var kanonerne kørt i stilling og en halv omgang senere gav Moliere favoritten et tryk. Det svarede Shaggy op for, men da Svendsen ind i sidste sving slog "turboen" til på Moliere og trykkede for alvor, så anedes det snart hvor det bar hen, og gennem opløbet tilkæmpede Moliere sig et sikkert overtag. En indsats der imponerede kusken.

»Jeg rejser til Boden om nødvendigt,« udbrød Bent Svendsen til Fast Track på spørgsmålet om han var parat igen, hvis Peter Jensen  ved en anden lejlighed skulle være i bekneb for en kusk på Moliere.

»Det er en utrolig fin hest at sidde bagved. Sikke en aktion og vilje. På sidste langside kunne jeg godt mærke, at vi havde grebet på Jeppes hest og Moliere vandt uden at jeg trak vattet. Det eneste lille problem var, at hesten slog på vognen. Det må løses til næste gang,« tilføjede Bent Svendsen.

Fra travlige 3-løbet skal fremhæves en forrygende afslutning af Believe It Or Not, da den for Rolf Jørgensen sikrede sig andenpladsen foran Shaggy. 

Tredje på stribe for Axe Brogård

Bent Svendsen havde fået smag på mere. I travliga 4 fulgte Axe Brogård op med tredje sejr på stribe. Trods spor otte nåede ekvipagen føringen i første sving, hjulpet dertil af galop for den initialt førende Sander LB.

Velplaceret i føring fik Svendsen held til at tage tempoet ud af løbet og den første kilometer blev passeret efter 1.17. Til gengæld gik det stærkt de sidste 500 meter (1.11,9) hvor det blev meget tæt mellem Axe Brogård og den i ryg siddende Max Vacation, der kom stærkt via open stretch.

Kampen var så hård at Max Vacation slutteligt galopperede andenpladsen bort gennem mål. Dermed gik placeringen i stedet til Byebyehanover. Og så kunne en veloplagt Bent Svendsen hente yderligere en sejrsbuket.

»Året har ikke kunnet starte bedre, men det var heller ingen succes sidste år, så lad os håbe, at dette var et vendepunkt,« sagde Bent Svendsen til Fast Track.

Hvorvidt han selv var skyld i at det blev tæt til slut ved at køre for langsomt undervejs, kommenterede Svendsen således:

»Det ser også dumt ud at ligge og føre med 40 meter og så blive slået. Faktisk var Axe Brogård også lidt "rullig" i dag. Hesten er nyskoet og det er aldrig en fordel. Den var tæt på galop i første sving, men reddede det ud. Det viser samtidig hvilket hoved hesten har. Der må ligge en del og vente på ham, da han ikke har så mange penge på sig endnu.«

Axe Brogård 130118Axe Brogård vinder tredje sejr på stribe for Bent Svendsen. Foto: Flemming Andersen

Datteren vandt også

Med til historien om Svendsens succesfulde lørdag hører også, at datteren Maria Dueholm Svendsen vandt det indledende monteløb med Valiant Dalimo overlegent med mange længder.

Ekvipagen har således vundet i de seneste tre fælles starter, mens hesten var i kamp om sejren, da det i seneste start blev til målgalop på Åby. Her er altså tale om en hest som stortrives i monte.

Valiant Dalimo 130118Valiant Dalimo og Maria Dueholm Svendsen. Foto: Flemming Andersen

Af Niels Jørgensen