Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Kenneth Andersen efter en sejr på Jydsk VæddeløbsbaneFoto: Ole Hindby

Kenneth: Disney H J KAN vinde, men...

Andersen, Kenneth
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
12. januar 2018 7:00

31-årige Kenneth Andersen er en af de få jockeys i Danmark og han har haft stor succes de seneste par år.

Han kører fem heste ved løbene i eftermiddag på hjemmebanen i Aalborg, når Racing Arena Aalborg kalder til løb med skandinaviske spillepuljer.

Det er måske ikke de kæmpestore vinderchancer han har og dog kan der måske gemme sig en allerede i 1. løb, hvor han kører programmets vindertip Disney H J, der kommer i debut.

- Hun har gået pæne træningsarbejder og er gennemtrænet og klar til dette her. En lidt "vågen" hest, der først og fremmest skal klare startafgangen fejlfrit. Sker det stiger chancerne selvfølgelig.

- Hun havde for 14 dage siden ingen problemer med at slå Blue Van i et træningsarbejde. Det bør være en god chance, men det er en unghest og det skal flaske sig for hende, vurderer Kenneth Andersen, der har fidus til flere af hans andre køreture.

- Capana Østervang (2. løb) har haft let til galop i et langt stykke tid så sidst kørte jeg meget passivt for at få hende fejlfrit. Hun havnede helt håbløst til og gik en helt fantastisk afslutning. Går hun op til det bør det være en triochance her.

- Triochance har vel også Athene P P (3. løb). Jeg kørte for sejr senest og i spidskampen kostede det lidt for mange kræfter at holde Flemming ude. Det blev bare lidt for offensivt og det havde hun ikke lige formen til på dagen. Nu bliver det lidt mere defensivt og så kan hun være en triochance.

Ligner sig selv nu

Supertarteletten er en hest Kenneth har vundet flere løb med og han kommer i 6. løb.

- Han har været rigtig langt væk og har slet ikke fungeret. Ham som ejer ham har arbejdet rigtig meget med ham og han var rigtig positiv i Skive og lignede sig selv langt mere end tidligere. Normalt løber han jo med frem og det tror jeg faktisk også han kan gøre her.

I samme løb seler stalden Alleycat ud til Birger Jørgensen.

- Han har trænet rigtig godt, men bød ikke rigtig til senest. Da gik han med sko og de kommer af nu så det kan måske hjælpe. Ellers forstår jeg ikke rigtig hans præstation senest for jeg har ikke kunnet finde noget på ham. Umiddelbart ikke den store vinderchance.

Humørhest

Staro Harley er Kenneths våben i 7. løb.

- Han var pænt gående sidst i Århus, hvor han var ude i hård åbning, men det er en humørhest og er lidt ujævn.

- Han virker dog tilpas og i humør nu og tager helt sikkert en præmie, men der skal held til for at han skal løbe med frem i trioen.

Den sidste hest, der går ud fra stalden er Ahay i montéløbet, hvor Karina Madsen rider.

- Hun gik ok i Århus og alt andet lige er konkurrencen jo billigere nu i et montéformløb end i ligaløb. Fejlfrit løber hun med en triochance, fortæller Kenneth Andersen inden snakken falder på hans far Pauli, der lige nu er "sidelinet" efter en operation.

- Ja, han er blevet opereret for noget lyskebrok, men er ved at være på højkant og har trænet med på nogle heste allerede. I løbet af 14 dage er han sikkert helt klar igen.

Ialt køres der 9 løb i Aalborg med 1. løbs start kl. 15.45 og 9. og sidste løb kl. ca. 18.13.

Baneprogrammet kan downloades her: Baneprogram - Aalborg

Af Dennis Stenbæk