Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Endelig kom sejren til Sweet N'sour og Knud Mønster.Foto: Ole Hindby.

Kan Knud Mønster vinde årets første sejr i Århus?

Sweet N'sour_Ole Hindby
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
06. januar 2018 8:27

Efter en enkelt gæstetur i Aalborg er Skive-træner Knud Mønster på plads i Århus med fire egentrænede heste, hvoraf han selv kører de tre, men det er måske med en gæstetur, at årets første sejr kommer

Datteren Michelle Mønster tager sig af Allquiteeasy K G, som har fundet en niche i monté, hvor hun i samtlige hendes seks montéstarter har været i pengene og taget en sejr og to andenpladser, så det er forståeligt, at Knud Mønster nævner hende som dagens bedste chance.

Allquiteeasy K G 180817

Allquiteeasy K G ved sin sejr i Århus (foto: Ole Hindby)

- Allquiteeasy K G har stor fordel af Århus-banen, da hun altid har gået gode løb højre rundt. Hun har på papiret en god opgave, så jeg ser hende som en god chance, men det skal flaske sig lidt, da hun møder gode heste.

Bonnie A P har været længe undervejs med at finde de gode takter frem, men i de sidste to starter har der været fremgang at spore, og hun var senest tredje bag Champions Peak.

- Hun gik et godt løb sidst og har fungeret godt i de sidste to starter. Vi håber på, at hun viser fortsat fremgang, men møder igen nogle gode heste, så tager hun igen en god præmie, er det fint.

Sweet N´Sour har klart Århus-banen som sin favoritbane, og han har på det seneste vist klar fremgang og var femte sidst efter galop, hvor han gik et godt løb, så måske anpartshesten kan overraske.

- Han sad lidt fast sidst og kom sent ud til angreb, og han gik over mål med vattet i behold. Han holder fin form, og er som bekendt bedst i Århus. Der er hurtige heste med indenfor, så jeg tager ikke spids, men søger en god position, så han kan godt være en triochance.

Den sidste starthest er Michelles Bolt Jr, som på sine gode dage er med fremme, senest blev det til galop, men i starten inden var han anden bag formtoppede Cheri De Vie.

- Det blev til galop sidst for Bolt Jr, og det er hvad der sker en gang imellem for ham, at han kan tænde lidt til, når han tages op. Træder han an fra start, er han helt klart en god triochance, er de afsluttende ord fra Knud Mønster om sine egne startheste.

Knud Mønster har derudover en gæstetur med Tiliqua Jet, som senest i Skive blev slettet af Birger Jørgensen for halthed, men det var der en forklaring på.

- Ejeren, som er smed, mente, at han havde taget for meget af hoven i forbindelse med en skoning, men hun havde ellers varmet godt op, og Birger havde efter opvarmningen sagt, at hun kunne vinde, så formen er sikkert god. Hun får en tåvægt på denne gang, og er vel en god outsiderchance.

Knud Mønster fortæller i øvrigt, at han i dag lørdag skal på banen med Cafe Latte, som netop er købt til stalden af en norsk kunde, og der er også positive toner, når det gælder bestanden af ungheste.

- Jeg syntes det ser rigtigt godt ud med mine ungheste. Jeg har tre nyblevne treåringer i Denimcowboy, Kinky Boots og L A Miss Universe, som alle tegner meget lovende, og de fem toåringer træner også perfekt, så det ser lyst ud på dén front, fortæller en glad Knud Mønster om sine fremtidsemner.

Løbene i Århus starter kl. 18.55, og det er sikkert en god idé at klæde sig varmt på, hvis man skal tro metrologerne, da det bliver 3 minusgrader og blæsende i aften i Århus.

Baneprogram findes her.

Kuskekommentarer findes her:

af Henrik Dyhrberg