Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
En dejlig glad René Jonassen med Willie Blue var en af vinderne på Falster.Foto: Lasse Jespersen - www.travfotos.dk

Jonas er godt tilpas

Jonassen, René sejrsgestus 24072016
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
12. januar 2018 10:00

Når Lunden 14 dage inde i 2018 kører første løbsdag på søndag er René Jonassen vanen tro på plads med et større kontingent af startheste.

Jonas kører en stabil forretning, men har oprustet en del på træningsdelen, hvor hele 23 heste står på hans træningsliste og det virker han til at være rigtig godt tilfreds med.

- Det er rigtig dejligt. Jeg har jo fået en del fra Arvid den gang han stoppede som træner og senest også Salløv-hestene så det er rigtig godt på den front.

- Arvid kommer her tre dage om ugen og det fungerer rigtig godt. Han hjælper med at ordne stalden om morgen og så kører han til vi er færdig og derudover kommer min far også en gang om ugen.

- Ja, faktisk har jeg folk "rendende" her hver eneste dag så jeg er aldrig alene og det er jeg vældig godt tilpas med.

- Det giver ingen stress, men det havde det helt sikkert gjort, hvis jeg havde stået alene med det.

Med en sejrsprocent på 8-9 de seneste år og en indtjening som kusk omkring den halve million hvad tænker Jonas så om 2018.

- Det skal jo helst gå mindst ligeså godt som sidste år, men meget gerne bedre. Jeg vil ikke fremhæve nogen heste frem for andre for så får jeg ikke skuffet nogen, men jeg har da et par stykker, som jeg forventer tager godt for sig i 2018, fortæller René Jonassen, der kører fem heste søndag i Lunden.

- Bastian Olympic (1. løb) var lidt under isen i sidste start, men han har trænet fint tirsdag og jeg tror han skal være blandt de tre, hvis han er som han plejer. Han er jo dejlig stabil og hurtig fra start og det er gode plusser at have.

Kjeld Hansen står som træner af Stella Regndal, men Jonas har vel en finger med i spillet.

- Njah, ikke rigtig faktisk. Kjeld kommer her og træner sammen med os, men jeg har ikke kørt hende siden sidste start. Hun har fået rigtig mange kilometer i benene siden sidste start, men mangler måske nok lige en udblæsning. Hun har fået masser af intervaltræning og ser frisk og fin ud, men at hun skal slå Dynamite Hornline første gang efter pause forlanger jeg slet ikke af hende.

Yderste spor blev The Great Elkær tildelt i 3. løb og tabte vel lodtrækningen.

- Det kan man vel ikke sige. Der er jo en overvejende risiko for det, når man melder i amerikanerløb under 365.000 kr. og hesten har tjent knap 364.000.

- Han gør det godt hver eneste gang. Sidst ramte vi dødens på Jägersro og han kæmpede helt til mål. Med fornuftigt rygløb er det en pladschance, men jeg tror ikke han kan vinde herfra.

Jonas lægger ikke skjul på, at Beauty Ami Salløv i 8. løb nok er hans bedste mulighed.

- Hun gik sindssygt godt sidst, hvor hun kom sent fri og sluttede af som lyn og torden og må være en vinderchance. Sporet er ganske vist ikke for godt, men flasker det sig må det være min bedste mulighed på dagen. Hun virker stabil nu efter vi har lavet lidt om på hende.

Den sidste køretur foregår i 9. løb og hedder Ullala Ami Salløv.

- Hun tabte lodtrækningen. Hun har gået godt de to gange jeg har startet hende, men jeg ligger lidt lavt her med et dårligt spor. Fra spor 8 og tillæg skal det flaske sig rigtig meget, men hun er godt gående og kan være en lille pladschance, slutter René Jonassen, der ikke påtænker ændringer i forhold til seneste start på nogen af sine heste.

Se Lundens baneprogram her: Baneprogram - Lunden

Af Dennis Stenbæk