Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Frozen sejrer for Marc Bæk NielsenFoto: Flemming Andersen

Ikke et løb som de fleste

Frozen 130118
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
13. januar 2018 22:19

Højst usædvanlig løbsafvikling da Frozen og Marc Bæk Nielsen vandt Travliga 1-løbet efter skiftende føringer undervejs.

Ganske vist blev Skive Trav for få år siden udvidet til en 1000 meter-bane, men nu og da er det som, at "de glade 800 meter-dage" stadig sidder på kuskenes rygmarv med offensiv kørsel og "friske" indfald til følge

Alligevel er det sjældent at man ser travliga 1-løb afviklet med så mange "kampe i kampen" som tilfældet var denne aften. Trods bare seks heste på startlisten efter to afbud, fik publikum virkelig smæk for skillingen.

Først i form af en føringskamp hvor det lykkedes O'Grady at komme ned foran Tonicetobetrue. I samme moment begav Marc Bæk Nielsen sig frem i andet spor med kig på føringen. Den blev overtaget frem mod de første 500 meter afviklet i 1.09,7.

Midtvejs i løbet så Jeppe Juel sit snit til at overrumple Frozen, da Tonicetobetrue blev løftet ud fra tredje par indvendigt og gik til føring. Dog blot for omgående at blive engageret på ny af Frozen, der siden formåede at holde helt til mål omend det var på stumme ben til slut. Ude i banen afsluttede Rocky PH stærkt og viste god vinterform ved at nå andenpladsen foran O'Grady. Alle tre heste fik noteret tiden 1.15,0a/2060 meter. Sikke et væddeløb - som af vinderkusken da også blev karakteriseret som »meget stressende.«

»Jeg havde kørt så meget for at få spids, at jeg ikke syntes at jeg bare kunne svare igen, da Tonicetobetrue kom, men Jeppe tog op med samme. Det var en indikation på, at han nok ville slippe igen,« forklarede Marc Bæk Nielsen sin taktiske disposition midtvejs i løbet.

VM Viking Cup ejede banen

Forinden havde den herlige VM Viking Cup indfriet forventningerne som storfavorit i travliga 2. Her i et løb afviklet på "den helt modsatte facon" af højeste klasse.

12 for 10 er til enhver tid et lavt odds i et travløb. I de fleste tilfælde ALT for lavt, men her forekom det at være fair. Så godt stod VM Viking Cup til. Fra indersporet over 1600 meter svarede Classic Photo-sønnen føringen op så let som ingenting. På ydersiden galopperede Rambo B frem mod første sving og så blev det i stedet Indian Summer D, der ramte den eftertragtede rygposition bag favoritten.

VM Viking Cup og Søren Johansson kunne omgående dæmpe tempoet og førte herefter an i for klassen uhørt beherskede 1.18,4/1000 meter inden Søren Johansson lod sin stjerne skærpe tempoet kontinuerligt.

De sidste 500 meter gik efter 1.10 på vej mod en glasklar sejr på 1.15,5a/1600 meter en god længde foran Indian Summer D, mens Victor Rush var klart positiv på tredjepladsen efter at have travet forrest i andet spor undervejs. Den position plejer absolut ikke at være Victor Rushs likør.

»VM Viking Cup er en fantastisk hest og den bliver ved med at imponere mig. Da vi kom til spids slappede hesten af med samme og jeg kunne tage farten af til ingen ting. Det er hesten begyndt at lære, og så snart de kommer bagfra så synes den bare at det er sjovere og sjovere,« sagde Søren Johansson.

VM Viking Cup 130118VM Viking Cup og Søren Johansson. Foto: Flemming Andersen

Bette Nock viste styrke

Fra løbsdagen skal det endvidere med, at travliga 5-løbet bød på en fin sejr til hjemmebanens Bette Nock med Jeppe Rask. Her var Lisa Marie EP førende undervejs i jævnt tempo mens Jeppe Rask tidligt indtog en kontrollerende rolle forrest i andet spor. Derfra afgjorde Bette Nock i opløbet sikkert på 1.15,9a/2060 meter en længde foran Counterstrike mens der var et stykke til Lisa Marie EP på tredjepladsen.

Af Niels Jørgensen