Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Kenneth Nielsen på vej mod sejren på hjemmebanen Charlottenlund.Foto: US Photo.

Fra TV-ruden til sulkyen

Nielsen, Kenneth_US
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
14. januar 2018 7:00

Lanceringen af Fast Track-kanalen har øget fokus på de danske væddeløb, og givet TV-tid til travtrænere som ekspert-kommentator.

Lørdag aften strøede René Kjær om sig med gode tips til seerne angående løbene i Skive, og dagen forinden var det Kenneth Nielsen som gjorde det godt på TV som formidler af stoffet i forbindelse med løbene i Aalborg.

Hvordan har du det med TV-rollen?

»Hvis jeg kan være med til at formidle budskabet om travsportens herligheder på en måde som bliver vel modtaget er det perfekt. Med Fast Tracks intentioner om at fordybe sig mere i de danske løb i stedet for at skovle rundt mellem alverdens baner så er der nogle muligheder her,« siger Kenneth Nielsen og tilføjer:

»Øget fokus på de danske løb har været efterspurgt af mange, og efter den spæde start at dømme, så synes jeg allerede det tegner fornuftigt.«

Med to TV-vagter i januar og indtil videre tre i februar så levner TV-arbejdet samtidig rum for Kenneth Nielsen til at koncentrere sig om trænervirket.

»Samtidig giver det en turnus så forskellige ansigter dukker op på TV, og det synes jeg er fint,« siger Kenneth Nielsen.

»TV-arbejdet giver også mig et afbræk, og det er faktisk sundt, og samtidig lærerigt, også at komme om på den anden side af rækværket ved en gang imellem at tage spillernes briller på.«

Bailey Bakkely er bedste chance

Ved dagens sæsonpremiere i Lunden er det imidlertid i den vante rolle som travkusk at publikum og seere skal opleve træneren. Kenneth Nielsen kører i tre af løbene uden at have særskilt iøjnefaldende chancer at forvalte.

»Alle tre er forspændingheste, som er tilknyttet stalden og kommer ind og går hurtigarbejder hos mig. Avator Halbak (5. løb) er lidt en chancehest som nogle nye mennesker i sporten har købt. Den løber lidt med og kan tage en præmie, hvis den går fejlfrit, men det er en god lærehest for ejerne. De har samtidig en unghest på vej, Donna Maria som er lillesøster til Nok'en Frækkert. Vi ligger lidt lavt med forventningerne til Avator Halbak,« siger Kenneth Nielsen.

»Bailey Bakkely (7. løb) er en ganske udmærket hest. Ligesom de øvrige afkom efter samme moder, deriblandt Thcai Bakkely, er det en stabil hest, som her i amerikanerløb har fået højeste nummer. Den kan blande sig mellem de tre første, hvis det flasker sig lidt. Jeg synes det er min bedste chance på dagen.«

»Baloo Ice (9. løb) løber med hver gang. Jeg synes, at den måske var en smule tøvende i afgørelsen senest, hvor den burde være kommet længere frem. Nu har vi prøvet at melde hesten i et 1.18-handicap, hvor den fra spids møder heste som er væsentligt mere rutinerede. Jeg synes den er svær at sætte ind chancemæssigt. Jeg forventer at hesten tager en præmie, men hvor den præcist havner er svært at sige i disse handicapløb,« konstaterer Kenneth Nielsen.

Forventninger til Champ

Med hensyn til 2018-sæsonen generelt så knytter trænerens forventninger sig især til Champ, som i øjeblikket holder vinterpause efter tre sejre og en andenplads i fire starter som treåring.

»Jeg forventer at tage Champ frem til foråret. Jeg har bevidst matchet hesten lidt forsigtigt så den kan starte sæsonen op i klassen. Det ser jeg som en kæmpe fordel til at komme i gang på, frem for hvis den kun havde årgangsløbene at starte i. Hesten er meldt i det hele og jeg forventer at starte den i tre-fire klasseløb før den begynder i årgangsløbene,« siger Kenneth Nielsen.

Løbene i Lunden indledes kl. 12.45. Baneprogrammet kan downloades HER

Træner- og kuskekommentarer fra banens hjemmeside kan ses HER

Af Niels Jørgensen