Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Victory HellebjergFoto: Foto: Gorm Foto

En hest til eliten?

Victory Hellebjerg 20180107
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
09. januar 2018 14:00

Jeppe Juel har lagt fra land med brask og bram i år og er efter de tre første løbsdage i DK vinder af 4 løb i 9 starter - heraf de to på Odense søndag eftermiddag.

En af dem var Victory Hellebjerg (Juliano Star), som tog 12. sejr i 21. forsøg.

Vallakken så blændende ud på 14,3/1640 auto efter at have bestemt langt det meste af vejen, men hvor langt rækker den egentlig?

- Nu skal jeg jo passe på med at love for meget for jeg sagde jo, at Pardon nåede i guld og det nåede den vist aldrig, indleder Jeppe Juel.

- Men jeg har store forventninger til den. Der har været lidt småbump på vejen, hvor han har haft nogle ophold.

- Vi har døjet meget med at finde en skade på ham og det viste sig at være en revne i en forkode, hvilket kostede 8 ugers total boxro.

- Siden har vi kunnet træne på og det fungerer fint med ham nu.

- Jeg havde måske nok forventet, at han bare ville springe væk fra dem, men da jeg købte ham var han nærmest ubesejret for AP, hvor han rusede afsted et stykke foran feltet.

- Jeg vil dog gerne have, at han går op i højeste klasse og så går det ikke på sigt. Derfor har vi trænet meget med at gøre ham roligere og havde jeg gasset med 600 meter igen havde det set anderledes ud.

- Det virker dog bedst på mig på denne måde. Ind imellem kommer det måske til at koste nederlag, men jeg vil gerne bygge ham op til at gå mod eliten en dag.

Man kan mærke entusiasmen i Jeppe Juels stemme, når talen falder på Victory Hellebjerg - som man føler kan være en "overhest"

- Det kan man måske godt sige. Potentialet findes i hvert fald, men han har været lidt hård ved sig selv og det arbejder vi meget med så tingene kan komme til at falde på plads for ham.

- Han træner f.eks. kun i ryg og kun med gode heste foran sig og så handler det mest om at få kørt en masse distance i ham.

- Hans bedste egenskab??? Tja, det er måske lidt hårdt, men jeg sammenligner ham lidt med Orali. Han har en teknik så man ikke mærker farten og virkelig er nødt til at holde øje med klokken. Om man kører 1:40 eller 1:24 mærkes ikke og det er vel hvad der kendetegner en klassehest.

- Planen er at nu skal han bare starte på og udvikle sig herigennem.

Cassiopeia B F vandt Juel-debut

Ekstrabladshesten Cassiopeia B F havde debut i regi Jeppe Juel denne søndag.

- Jeg har haft den et par måneder og jeg regnede med stor chance direkte.

- Det er lidt et motto i vores stald, at vi er maximalt forberedt så vi ikke skal finde på undskyldninger efter løbet.

- Selvfølgelig kan der ske meget uforudset, men sådan er det jo.

- Jeg fik hende i utrolig fin skik fra Friis og har bare sat hende ind i vores træning.- Jeg havde som sagt stor tiltro til, at den skulle løse opgaven. Jeg havde talt lidt med Morten om at den var hurtig hjemmefra så det var der ingen grund til at teste.

- Jeg ville hellere vise, hvor hurtig hun var til slut og som hun agerede i løbet var jeg vældig tilfreds. Selv om Oles hest havde slået kontra på os havde jeg også været tilfreds, slutter Jeppe Juel.

Af Dennis Stenbæk