Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Always So Easy, Mogens Bek og Birger Jørgensen efter hoppens flotte sejr.Foto: Flemming Andersen.

Bek har årgangsambitioner

Bek, Mogens
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
11. januar 2018 12:50

Counterstrike gik godt senest mod gode heste fra et helt umuligt spor 12 i Århus og kommer igen til løbene lørdag aften i Skive.

Som sædvanlig sidder Birger Jørgensen bag den Mogens Bek-trænede hest, der er noget bedre med på sporet denne gang.

Forrige gang lovede du sejr og han holdt hvad du lovede. Kan du love sejr igen, Mogens?

- Arh, det ved jeg ikke. Det er lidt skrap modstand denne gang, men jeg håber da, at han skal være blandt de tre første.

- Birger var ikke helt tilfreds med ham sidst selv om jeg bestemt var tilfreds for jeg synes han gik godt mod ældre heste.

- Birger mente han lå lidt for meget på og brugte for mange kræfter og det er faktisk lidt derfor han starter for at se om det var stress, fortæller Mogens Bek.

- Det bliver så også hans sidste start for efter den går både træner og hest på ferie. Vi skal 14 dage til Miami og han får en måneds pause inden den står på vintertræning.

- Jeg håber jo, at jeg har en hest til årgangsløbene. Sidste år kvalificerede han sig både til Kriterium og Grand Prix, men var uheldig og havde halsproblemer i begge finaler så det blev ikke til så meget.

- Han har vist, at han kan være med for han løb jo f.eks. lige op med Come on Hugo i Kriteriumsprøven så kapaciteten findes..

- Jeg ville jo gerne have, at han kørte et rygløb, men Birger kører jo nok for at komme frem for han vil jo gerne vinde, smiler Mogens Bek.

- Det lugter også af, at man skal køre med fra start, men jeg synes klassen på disse trods alt er lidt dårligere end i Århus, hvor jeg synes han var lidt undskyldt for at slå af på takten de sidste meter for han havde trods alt gået 800 meter i sporene.

Mogens Bek har en anden nybleven 4-åring på træningslisten, nemlig Carribean Dream, der har indledt med to andenpladser i december.

- Ja, han har haft en infektion i et bagben, men jeg forventer, at han starter den 26. januar inden vi tager på ferie.

- Med ham er det bare meningen, at han skal starte på her i vinter, mens konkurrencen ikke er så hård.

- Det er en hest jeg har opgivet mange gange og forsøgt meget med, men pludselig var det som om jeg fandt nøglen til den og så startede vi.

- Han har overrasket mig en del på det sidste og måske blomster han op med lidt starter i sig, håber Mogens Bek.

Af Dennis Stenbæk