Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Barolo kæmper sig forbi Blowmywhistle og vinder Jydsk 4-årings Hoppe Grand PrixFoto: Ole Hindby.

Stjernerne hos Peter Jensen ramt af skader

Barolooploeb010717
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
10. oktober 2017 19:10

At et uheld sjældent kommer alene kan Aalborg-træner Peter Jensen tale med om, for to af årgangens bedste hopper Barolo og Blowmywhistle er begge skadet og Harper Hanover-vinderen Nougat Ås har stoppet en imponerende karriere efter en seneskade.

Der er ikke noget piveri fra Peter Jensen, der kender gamet og ved at det som travtræner går op og ned.

Dog har det siden opstarten som træner i 2014 oplevet masser af succes, og har på imponerende vis etableret sig som en landets førende travtrænere, der i fjor kørte tæt på 3 millioner kroner ind.

- Det har ikke været den bedste uge for os, men sådan er det jo og vi kæmper videre, indleder Peter Jensen, der siden fortæller hvad status er med stjernernes skader.

- Barolo og Blowmywhistle er begge skadet i et bagben, og derfor står vi Grand Circle Hoppechampionat over, mens Nougat Ås har fået en seneskade som betyder vi stopper med ham, forklarer Peter Jensen.

Barolo og Blowmywhistle tilhører begge årgangens top og har vundet storløb de sidste sæsoner.

Det lyder på Peter Jensen at han trods alt er fortrøstningsfuld omkring de to hopper.

- Barolo var dårlig i Aalborg senest, og hun har en skade i et bagben vi lige skal have fixet.

- Hun skal ikke startet før hun er klar til det, men jeg har da en formodning om hun skal starte på når hun er klar, for hun går med sko og kan sagtens starte senere på året.

- Blowmywhistle virker til at være trådt igennem på et bagben i sidste start i Aalborg, og har fået en lille reaktion efterfølgende.

- Både Barolo og Blowmywhistle må vi evt. rejse lidt med når de klar og de skal efter planen starte på, fortæller Peter Jensen.

Nougat Ås 

Nougat Ås vinder for Johnny Takter, Harper Hanover på Solvalla i 2011. Foto: Burt Seeger. 

Fortjener ikke at skulle trækkes igennem igen

For den 9-årige vallak Nougat Ås er karrieren nu overstået, og den slutter med en indtjening på over 1,4 millioner med 18 sejre i 50 starter.

- Da Nougat Ås skulle starte i Aarhus havde han lidt blod i næsen, og skulle derfor ikke starte.

- Han var fin dagen efter, og vi ville gerne lige have tjekket ham i halsen, men så langt nåede vi ikke da vi opdagede en bule som vi i stedet fik scannet.

- Det viste sig at han har en seneskade, og da ikke fortjener at skulle slæbes igennem endnu en genoptræning, har vi valgt at stoppe hans karriere, lyder det fra Peter Jensen, der ikke har svært ved at sætte ord på det som Nougat Ås har betydet for alle omkring hesten.

- Alle elsker at holde af Nougat Ås, der bare er en ”god dreng” som jeg vil kalde ”old school” for det ”what you see is what you get”.

- Nougat Ås har betydet meget for så mange mennesker og været en rigtig god loyal hest, men nu er løbskarrieren slut for hans del, forklarer Peter Jensen, der efter Mesterskab for Danmark forleden på Lunden også har sagt farvel til Sejr Gammelsbæk, der er gået tilbage til Norge efter tredjepladsen i DM.

Af Carsten Rabjerg.