Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Botox og Axel Jacobsen - 8. oktober 2017Foto: Burt Seeger

God sport i Ligafinalerne

Botox 171008
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
08. oktober 2017 16:25

Der var også Liga-finaler på programmet denne søndag og vanen tro blev der vist fin sport i disse løb.

Liga 5:

Torden var efter 6 sejre i træk favorit, men ikke overraskende kom den til at sidde i dødens, mens Walkman June førte an i 1:13-fart den første runde og det blev for hårdt for Torden, da slagene skulle slåes.

Nede i feltet sad betroede Botox og Peakadilly og de blev sendt i angreb på sidste langside - først med Alfons Åberg som trækhjælp og siden for egen motor.

Botox fik frit løb over de sidste 500 meter og han havde midt i opløbet fat i Walkman June, men blev så angrebet af Peakadilly.

Målstregen reddede akkurat Axel Jacobsens Botox (Turbo Sund), der vandt med mindst mulige på 14,5/2000 auto - ny rekord - og fik 40.000 kr. for sejren.

---------

Liga 3:

Absolut Gehør og Uno Gardenia tog en tur om spidsen fra start i dette løb, men da førstnævnte galopperede blev sidstnævnte lidt generet og så kunne VM Viking Cup pludselig spidse for Søren Johansson.

Han hoppede straks op på bremsen og kilometeren gik bare i 1:17-fart og så skulle de være gode for at slå ham.

Midtvejs var Global Strategy blevet kørt til dødens og hans dag sluttede 300 meter fra mål, hvor han galopperede og samtidig stak Søren Johansson væk med sin herlige Classic Photo-søn.

Vakse Viggo fik pladsen fra vinderhullet, men kunne ikke noget og i stedet kom Viggen Langborg og Torpedo W F ude i banen og tog pladserne nærmest en suveræn VM Viking Cup.

VM Viking Cup 171008

Efter en rolig første kilometer var VM Viking Cup aldrig truet for Søren Johansson - Foto: Burt Seeger

- Vi var ude i en hård åbning for 14 dage siden så man kan sige, at han havde fortjent at få en rolig første kilometer.

- Det blev lidt uventet i første sving, men heldigvis til vores fordel.

- Da vi havde fået fred den første kilometer gjorde det ikke noget, at der kom en op og trykkede på for jeg kunne mærke, at han var skarp i dag og så skal de være gode for at slå ham og det er de sjældent.

- Han er nok den bedste hest jeg nogensinde har haft. Når han er i orden er han som en Formel 1-racer at køre og så slår ingen ham i klassen, sagde Søren Johansson efter sejren.

15,1/2000 auto blev vindertiden og også han fik 40.000 kr. for sejren.

----------

Liga 4:

Frantz Praem-trænede Blue Velvet blev servet til front af Ken Ecce som 16:10-favorit og så var løbet i realiteten afgjort.

13,4/500 og 15,4/1000 blev mellemtiderne og her kom først Machiavelli og siden Giggs Boko frem i dødens, men i sidste sving sagde Ken Ecce farvel og tak for følgeskabet og så suste Blue Velvet væk til en overlegen sejr før supersensationen Adanishrose og med One Day som tredje på 13,9/2000 auto.

Blue Velvet 171008

Blue Velvet var totalt overlegen for Ken Ecce - Foto: Burt Seeger

- Hun taber stilen lidt når hun bliver ensom så jeg ville lidt væk, men ellers var der styr på det hele vejen, sagde ken Ecce efter sejren.

40.000 kr. bragte Blue Velvet (Orlando Vici) tættest muligt på 200.000 kr.

----------

Liga 2:

I den sidste af Ligafinalerne ble vdet som ventet et opgør mellem de to Flemming Jensen-heste Sun Esterel og Victory Kåsgård.

Flemming tog selv spidsen med Sun Esterel og åbnede 12/1000, mens Victory Kåsgård sad ned ei 5. par udvendig  og angreb midtvejs.

Her gik han stærkt frem til Sun Esterel og de sidste 5-600 meter tog de to et gevaldigt livtag, men indvendig gav Sun Esterel sig aldrig og selv om Victory Kåsgård heller ikke gav sig så skilte et par centimeter de to over mål med Sun Esterel først på 12,7/2000 auto før Victory Kåsgård og Wilma Leggrowbach et stykke tilbage.

Sun Esterel 171008

- Tiden har begge heste gået tidligere så der er intet nyt i det.

- Jeg er ikke i tvivl om, at Victory Kåsgård er den bedste hest af de to, men spor 12 er bare ikke let og det blev afgørende i dag, sagde Flemming Jensen efter hans anden sejr denne Kriteriumsdag.

Af Dennis Stenbæk