Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Rocky Egedal og Joakim Lövgren ved en tidligere sejr på Solvalla.Foto: Carsten Rabjerg.

Børge Mathiesen usikker på Rocky Egedal

Rocky Egedal_Rabjerg
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
10. oktober 2017 21:10

Rocky Egedal står med gode muligheder for at tage årets første sejr fredag eftermiddag på Jydsk Væddeløbsbane. Træner Børge Mathiesen advarer dog om en først nyligt overstået hoste.

Efter en forrygende præstation i stayerløbet på Jydsk 2 års Grand Prix-dagen, er Rocky Egedal endnu engang at finde på startlisten. 

Det sker fredag eftermiddag i AVK International A/S' Ærepræmie på Jydsk Væddeløbsbane i Århus. Dejligt forfriskende er løbet for klassen under 985.000 kr. udskrevet som et amerikanerløb. 

På papiret står Rocky Egedal med en god chance for at tage årets første sejr, men ejer og træner Børge Mathiesen er lidt i tvivl om, hvor han har sin brølstærke Dream Vacation-søn. 

  - Rocky imponerede mig reelt senest. Især med tanke på at han faktisk havde lidt slim i halsen. Efterfølgende har han fortsat hostet lidt, og det er faktisk først de sidste par dage at det er stoppet. 

  - På den baggrund er jeg selvfølgelig lidt usikker på om han er 100%, men der var intet negativt at mærke på ham i dagens intervaltræning, og egentlig tror jeg at han er kommet sig over det. 

  - Han står jo ret godt i løbet, og selv om jeg synes at der er et par fine heste med i Race Cowboyland og White Russian, bør han være med helt fremme.

  - Jeg ser ikke distancen på 1.800 meter som en decideret ulempe, men det er klart at hans styrke og evne til ikke at bruge nogle kræfter undervejs kommer mere til sin ret over de længere distancer. 

Cult Egedal mod Dansk Avlsløb 

Børge Mathisen havde i søndags Cult Egedal til start i Dansk Trav Kriterium, hvor den sluttede som første hest uden for pengene. Lidt af et antiklimaks i forhold til sejren i Jydsk 3-årings Grand Prix tidligere på sæsonen. 

  - Han skuffede synes jeg. Han har ligesom Rocky døjet med lidt hoste, som han blev behandlet for efter prøven. Umiddelbart efter løbet havde han en enkelt klat i næseborene, men jeg ved ikke om det er det der har spillet ind. 

  - Selve løbet blev måske heller ikke afviklet til hans fordel. De kørte rigtigt stærkt til slut og hans force ligger mere i en hårdførhed. Da han vandt Grand Prix'et lukrerede han på, at de andre blev trætte til slut. 

  - Jeg har tilmeldt ham pointberegning til Avlsløbet, og planen er nu at gå og holde øje med ham de næste dage. Hvis han er frisk og fin bliver næste start i prøven om små fjorten dage, afslutter Børge Mathiesen.

Baneprogram til Jydsk Væddeløbsbane fredag 13. oktober kl. 15.45

Af Claus Juncker