Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Jubel i kredsen omkring Bvlgari Peak efter sejren i Derbyet på Lunden.Foto: Burt Seeger.

Alt vel med Bvlgari Peak

BVLGARI PEAK S3Q1085
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
12. oktober 2017 13:50

Galopper i de seneste to starter har ødelagt en ellers imponerende resultatrække for derbyvinderen Bvlgari Peak. Træner Steen Juul melder dog alt vel i træningen, og tror på en hurtig revanche. 

Efter sin overlegne sejr i Dansk Trav Derby har Bvlgari Peak galoperet sine chancer væk ved to lejligheder. Først i Aalborg Store Pris, hvor han aldrig kom med fra start, og siden i et stayerløb på Åby, hvor gæstekusk Thomas Uhrberg ikke var helt tilfreds med stilen på Danmarks bedste fireårige traver. 

  - Der var intet at udsætte på ham i Aalborg, hvor han nærmest føltes finere end i derbyet. Han lavede bare en af de her irritationsgalopper. Startbilen kørte lidt for langsomt til hans smag, og kombinationen af at han slår med hovedet og er lidt følsom i munden gør, at han slår på en galop. Det er bare at glæde sig over, at han ikke har gjort det i et af de vigtigste løb. 

  - Thomas Uhrberg sagde efter starten senest på Åby, at han var skæv i svingene og ikke helt iorden. Alt har dog virket normalt i den efterfølgende træning, og tidshorisonten frem mod løbet på søndag har gjort, at vi ikke har haft mulighed for at gøre det store ved det, forklarer Steen Juul, idet han fastslår at galopperne ikke er noget der fylder meget i hans hoved. 

  - Han har stort set kun slået på den her galop for mig i Aalborg, og jeg går slet ikke og er nervøs for, at det skal ske igen. Selvfølgelig har jeg da spekuleret i om man eventuelt kunne lave nogle udstyrsmæssige ændringer, men når jeg kører op bag startvognen, har jeg slet ikke tanken om en galop i hovedet.

Bvlgari Peak, Derby

Går Bvlgari Peak fejlfrit i søndagens Grand Circle 4-års Championat, kan det meget vel kun være ryggen af Steen Juul konkurrenterne kommer til at se. Foto: Burt Seeger.

Fokus på det psykiske

Lundens mangeårige champion har en forventning om, at formen er på samme niveau som i derbyet, men faktisk er fokus et helt andet sted i det daglige arbejde med Bvlgari Peak. 

  - Han er i bund og grund stærk i sig selv, og det primære i træningen er ikke at forbedre hans kondition. I stedet arbejdes med hans manerer og herunder specielt hans følsomme mund, siger Steen Juul.

Netop Bvlgari Peaks specielle psyke har stor betydning for, hvordan Steen Juul vælger at gribe løbene an.

  - Han er ikke en type man kan lægge en taktik op med på forhånd, så jeg kører bare med og ser hvordan det udvikler sig. Han er slet ikke afhængig af en bestemt position, fortæller Steen Juul.

Står for næsten halvdelen af feltet

Akkurat som det har været tilfældet igennem alle sæsonens fireårsløb, sætter Team Steen Juul også sit store præg på DLG Equsana Grand Circle 4-års Championat. Udover Bvlgari Peak har stalden også Bali og Bivo Torkdahl til start. Træneren giver dem afslutningsvis følgende ord med på vejen:

  - Bali har haft nogle muskulære problemer, som har gjort, at han mere eller mindre har været stiv som et bræt. Han har været på noget smertestillende for at han skulle slappe af i kroppen, men de seneste 2-3 uger har han trænet normalt. 

  - Han virker fin igen, og jeg tror ikke at perioden med ro har haft nogen formmæssige konsekvenser. Jeg var dybt imponeret over den præstation han leverede i derbyet, og han er så klart en af de 3-4 stykker der er kan være med til at kæmpe om det. 

  - Bivo Torkdahl træner super godt, men har ikke rigtigt har fået noget ud af det i år. Henrik Lønborg har før kørt den med succes, og jeg har en stor tro på, at han kan få den fejlfrit rundt. Da vi hørte at vi kunne få ham som kusk i hovedløbet, valgte vi den opgave. Bivo Torkdahl kan tage en præmie.

Af Claus Juncker