Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Kasper Foget efter et løb på Charlottenlund Travbane.Foto: Burt Seeger.

Afgørelsens time

Foget, Kasper, ny
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
11. oktober 2017 19:35

Søndag eftermiddag er det afgørelsens time i de unges kuskekonkurrence Sigter Mod Stjernerne. Kasper Foget ligner et godt bud på en samlet vinder, og han kan se tilbage på en løbsserie, der har givet ham en masse oplevelser.

Løbsserien Sigter Mod Stjernerne nærmer sig sin sæsonafslutning. Søndag køres finaledagen på Fyens Væddeløbsbane, hvor de unge danske travkuske skal ud hele to gange. Konkurrencen er udformet således at der er ekstra point at køre om på finaledagen, men lige meget hjælper det på spændingen i årets udgave. 

Kasper Foget har sat sig solidt på føringen med et forspring på 41 point til den nærmeste forfølger Casper M. Nielsen. Det er kun de to der har muligheden for at hente den samlede sejr.

Der er stadig 50 point at køre om, og selv om Kasper Foget har det sædvanlige forbehold om at løbene skal køres først, tror han da heller ikke på, at sejren glider ham af hænde. Den unge Skive-jockey kan dermed få belønning, for det store arbejde han har lagt i årets løbsserie. 

  - Man kan vel godt sige, at jeg mere eller mindre er i mål. Det virker ikke realistisk at Casper henter så mange point, og jeg har selv så fine køreture på finaledagen, at meget skal gå galt om jeg ikke hiver sejren i land. 

  - En samlet sejr vil betyde rigtigt meget for mig, og jeg synes også at jeg har givet den gas for at opsøge heste og deltage i samtlige afdelinger. Der har været lidt omkostninger forbundet med at rejse rundt, men det er et koncept der er værd at arbejde for, så det har så afgjort været det hele værd, siger Kasper Foget, idet han løfter sløret for, at der ikke ligefrem er ondt blod mellem ham og hans værste konkurrent Casper M. Nielsen. 

  -  Casper er en god kammerat, og vi har rejst rundt til mange af de her afdelinger sammen. Blandt andet har vi været på Bornholm to gange, og jeg synes at vi har fået lavet nogle hyggelige ture ud af det. 

Rent sportsligt fremhæver Kasper Foget storløbsdagenes afdelinger som højdepunkterne. Han er taknemmelig for det udstillingsvindue, der er givet de unge kuske på dage hvor de måske normalt ikke ville få køreture.

Pengepræmierne er heller ikke at foragte. En samlet sejr vil udløse et rejselegat på 10.000 kr. oven i de 15.000 kr. Kasper Foget allerede har sikret sig i de indledende afdelinger. En stor sum som han forestiller at kunne bruge på et mindre studieophold i USA eller Frankrig.

Finaledagens køreture

Finaledagens to køreture er med heste Kasper Foget har et særdeles godt kendskab til. 

3. løb nr. 2 Byebyeandover får til dagligt havren serveret hos arbejdsgiveren Team Friis, og faktisk er det Kasper Foget der har siddet bag hesten ved samtlige fire karrieresejre. 

  - Det er Gerda og Johns egen hest, og jeg er stolt over at få lov til at blive ved med at køre den. Generelt kan man sige, at jeg har mødt en enorm opbakning fra Team Friis i mine bestræbelser på at ende helt fremme i den her løbsserie. 

  - Det er normalt en hoppe som aldrig skuffer, men senest var den lidt under standard. Måske var det en regning der skulle betales fra forrige start i Aalborg Hoppechampionat, hvor hun fik et hårdt løb udvendigt på Bikini. 

  - Jeg håber og tror på at hun er tilbage på toppen, og så skal hun være med på stregen.

Byebyeandover Og Kasper Foget

Byebyeandover og Kasper Foget er et succesfuldt makkerpar. Her ses de ved en tidligere sejr på Fyens Væddeløbsbane. Foto: Gorm Johansen.

7. løb nr. 6 Asgoodasitevergets er en hest der er i bedre form end resultatrækken umiddelbart indikerer. Efter at have galoperet to starter i træk, var den senest fjerde i sin stayerdebut. Hestene der sluttede foran var så prominente navne som Dekadent K, Rocky Egedal og Offshore Man. 

  - Det er min kæreste og svigerfamilies hest, og jeg synes at han har gjort det pænt. Han kan have lidt let til galop, men har stabiliseret sig en del. 

  - Senest fik den klart godkendt for sin præstation i hårdt selskab. Det er en hest der tåler at lave lidt selv, og mod disse modstandere skal den fejlfrit løbe i top tre, afslutter Kasper Foget. 

Af Claus Juncker