Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Waterjet - en "bevægelsesøkonom"

Waterjet 1
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
14. november 2017 10:00

Bjarke Haagensen var nærmest lyrisk, da han havde vundet med bornholmske Waterjet i SveDan Cup søndag på Lunden.

I det daglige er det Anne Kristine Mikkelsen (Stine), der står som træner af hesten, der tog sin 9. sæsonsejr i 20. forsøg.

Det er dog hendes "anden halvdel" John Mikkelsen, der forestår træningen af ham og hesten ejes af Team Il Chicco, men hvad dækker det pseudonym egentlig over.

- Det er en klub på 10-12 familier som ejer hesten og vi skulle jo finde et navn så en af ejerne har en cafe i Svaneke af samme navn så deraf navnet, fortæller John Mikkelsen.

Hvordan er han at have med at gøre til hverdag?

- Det er en utrolig behagelig hest i træningen, men helt anderledes når han kommer på banen.

- Han er meget stædig og vil det han vil og selv om han har vundet mange løb har det aldrig lykkedes at få ham til at stå stille til et "familiefoto" - det er han bare ikke til.

- Men hjemme i træning er det helt anderledes og i løb er han jo også som en bil at køre.

- Han administrerer kræfterne utrolig godt og går kun når man beder ham om det og sejren på Lunden var den mest overlegne han nogensinde har vundet. Normalt vinder han nødig med mere end en halv til en hel længde, men det var sjovt at prøve ham på Lunden, hvor de løber anderledes mere jævnt i forhold til Bornholm.

Bjarke Haagensen sad i vognen - hvorfor lige Bjarke?

- Han er jo "halvbornholmer" og vi kender ham rigtig godt og så regnede jeg også med, at han selv kunne spænde ham for og køre for jeg var ikke selv til stede så der skulle jo være en til det også.

- Vi ved endnu ikke rigtig om vi pakker ham ned for vinteren eller prøver en start mere. Det er jo lidt omstændigt at rejse og træne her om vinteren og vi er jo vant til kun at køre om sommeren, slutter John Mikkelsen.

Fakta om Waterjet

Far: Flirtin Man (us)

Mor: Jet Onion v. Return Onion

Rekord: 17,1n – 16,3an*

Præmiesum: 74.100

Antal starter / sejre: 17 / 38

Af Dennis Stenbæk